Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


queen of the deuce

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce) της Βάλερυ Κοντάκου

Ηρωίδα της ταινίας είναι η Τσέλι - μια Εβραιοπούλα τής Θεσσαλονίκης που, στις αρχές του Β' Παγκόσμιου, μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη, την ώρα που το σόι της οδηγούνταν στα τρένα για το Αουσβιτς. Εκεί, σιγά-σιγά, έφτιαξε τη δουλειά της ξεκινώντας από μια καντίνα, αγόρασε μία-μία κινηματογραφικές αίθουσες, άρχισε να προβάλλει προσοδοφόρα πορνό, έγινε βασίλισσα των τσοντάδικων της Times Square αλλά και της gay και εναλλακτικής σκηνής του '70 και του Αντι Γουόρχολ, έφτιαξε έναν κύκλο από «αριστοκρατία» και υπόκοσμο, ταυτόχρονα κράτησε γύρω της ζωντανή την οικογενειακή εστία, παράλληλα με τις δικές της λεσβιακές σχέσεις και, γενικώς, συναγωνίστηκε με την ίδια ορμή τον κόσμο που, παρουσία της, άλλαζε πρόσωπο.

H Βάλερυ Κοντάκου σκηνοθετεί κάτι παραπάνω από ένα ντοκιμαντέρ: μια από αυτές τις ταινίες με την ιδανική ισορροπία συναρπαστικού αντικειμένου, καθηλωτικής παρουσίασης τής Ιστορίας και μιας τρυφερής ουσίας για τ' ανθρώπινα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

anna karenina

Αννα Kαρένινα (Anna Karenina) του Τζο Ράιτ

Στην αριστοκρατική Ρωσία του 1874, η Αννα Καρένινα, παντρεμένη με μεγαλύτερό της, εξέχοντα πολιτικό, ερωτεύεται έναν νεαρό αξιωματικό του στρατού και αψηφά τις συμβάσεις της ρωσικής αστικής τάξης: εγκαταλείπει τον σύζυγο και τον γιο της για να ζήσει με τον εραστή της. Ομως, η ζήλια είναι πιο ισχυρή από τον έρωτα και η Καρένινα σταδιακά οδηγείται στην αυτοκαταστροφή.

Ο σκηνοθέτης των λογοτεχνικών κλασικών Τζο Ράιτ («Εξιλέωση», «Περηφάνια και Προκατάληψη») επιχειρεί μία τολμηρή, στυλιστική ανάγνωση της «Αννα Καρένινα» του Τολστόι, επιτυγχάνει στη φόρμα και χάνει στα σημεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

the mask 607

Η Μάσκα (The Mask) του Τσακ Ράσελ

Ο Στάνλεϊ Ιπκις, ταμίας σε τράπεζα, αγαθός και συνεσταλμένος, αποφασίζει να βάλει τέρμα στην άχαρη ζωή του. Μόλις τον πέταξαν έξω από ένα κλαμπ και τον ταπείνωσαν για πολλοστή φορά. Έτσι, όπως στέκεται στο μόλο, προσπαθώντας να βρει το κουράγιο να πηδήξει στη θάλασσα, παρατηρεί κάτι να επιπλέει στην επιφάνεια. Πιστεύοντας πως πρόκειται για άνθρωπο, που πνίγεται, πηδάει στο νερό για να τον σώσει. Τελικά, όμως αποδεικνύεται ότι πρόκειται απλώς για μία μάσκα. Το ίδιο βράδυ ο Στάνλεϊ φορά τη μάσκα και ξαφνικά ο ασθενικός και δειλός ταμίας μεταμορφώνεται σε έναν σούπερ άντρα, γεμάτο ενέργεια, στιλ και γοητεία, έτοιμο να κατακτήσει την πανέμορφη Τίνα Καρλάιλ, τραγουδίστρια στο Κόκο Μπόνγκο Κλαμπ. Μόνο που η τελευταία «ανήκει» στον Ντόριαν Τάιρελ, τον αρχιμαφιόζο της πόλης.

H ταινία προβάλλεται στις 17.45 στο Star

top gun maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, 35+ χρόνια μετά την αποφοίτηση από την «Top Gun» Ακαδημία, δεν έχει γίνει Πτέραρχος. Με τρεις δεκαετίες ενεργής δράσης σε Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν και δεκάδες παράσημα ανδρείας, δεν έχει γίνει Γερουσιαστής. Ο Maverick παραμένει πιλότος. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια Kawasaki GPZ 900 μηχανή, φοράει το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν με τα κεντημένα σήματα, τα ίδια ray ban pilot γυαλιά του. Σήμερα, εργάζεται για το κυβερνητικό πρόγραμμα που τεστάρει τα όρια κάθε νέας γενιάς αεροσκαφών: το στοίχημα είναι αν μπορούν να πετάξουν 10 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Διαφορετικά, η αεροπορία είναι έτοιμη να τα αντικαταστήσει με drones. Δεν βάζει κανείς στοίχημα με τον Maverick. Γιατί αν κάτι επίσης παραμένει είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης. Ευτυχώς που η φιλία του με τον «Iceman», ο οποίος έχει γίνει Αρχηγός της Αεροπορίας, παραμένει δυνατή. Γιατί η (παραβατική) συμπεριφορά του θα τον είχε πετάξει εκτός σώματος, χρόνια τώρα. Τη μέρα που τον συναντάμε, η απόδοση του εξοργίζει Maverick ανωτέρους του, αλλά πάλι ο Ice καθαρίζει. Αντί αποπομπής, λόγω δυσμενούς κρίσης, ο Maverick παίρνει μετάθεση: τον στέλνουν πίσω στην Ακαδημία, ως εκπαιδευτή μίας τάξης αριστούχων πιλότων. Πρέπει να τους προετοιμάσει για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, όπου η κρίση σου στον αέρα δεν εξασφαλίζει απλώς το πέρας του στόχου, αλλά κι αν θα γυρίσεις ζωντανός πίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του «Goose» - του κολλητού του φίλου και wingman, που σκοτώθηκε σε άσκηση μαζί του. Ο Maverick δεν έχει ποτέ ξεπεράσει το χαμό του φίλου του, ούτε τις ενοχές του. Πώς θα στείλει τώρα το γιο του σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας;

Αν ο Μάβερικ έβαλε στοίχημα να πιλοτάρει το μαχητικό του αεροσκάφος 10 φορές πιο γρήγορα από το φράγμα του ήχου, ο Τομ Κρουζ πέτυχε να επιστρέψει στο πιλοτήριο του 80ς all-time classic με ένα σίκουελ 10 φορές καλύτερο του αυθεντικού. Από απόψε στις αίθουσες και... ετοιμαστείτε για τη βόλτα της ζωής σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

now you see me

Η Συμμορία Των Μάγων (Now You See Me) του Λουί Λετεριέ

Οι «Τέσσερις Καβαλάρηδες» είναι μια μυστηριώδης ομάδα ταχυδακτυλουργών που ενώ παρουσιάζουν τα ριψοκίνδυνα κόλπα τους στο κοινό, ταυτόχρονα πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες και μετά μοιράζουν τη λεία στους θεατές. Ο Ντίλαν Ρόουντς, πράκτορας του FBI, και η Άλμα Ντρέι, ντετέκτιβ της Ιντερπόλ, προσπαθούν εδώ και καιρό να τους πιάσουν, αλλά χωρίς επιτυχία. Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια του πρώην ταχυδακτυλουργού Ταντέους Μπράντλεϊ.

Μια κλασική heist movie με καινούριο περυτίλιγμα. Ενα φιλμ σαν μαγικό τρικ, εντυπωσιακό και διασκεδαστικό αρκεί να μην κοιτάξεις βαθύτερα: Το καπέλο δεν κρύβει λαγό! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΣΚΑΪ

miss congeniality

Μις... Με Το Ζόρι (Miss Congeniality) του Ντόναλντ Πέτρι

Η σκληροτράχηλη πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ, αναγκάζεται από την υπηρεσία της να υποδυθεί την υποψήφια σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς, όταν ένας τρομοκράτης απειλεί να τινάξει τα καλλιστεία στον αέρα. Με το ζόρι θα πρέπει να ακολουθήσει υπομονετικά τις συμβουλές του συμβούλου ομορφιάς, να υπομείνει την χαζομάρα και την αφέλεια των συνυποψήφιων της, αλλά και να επιστρατεύσει όλα τα χαρίσματα και τις γνώσεις της για να συλλάβει τον τρομοκράτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Open

made in italy 607

Made in Italy του Τζέιμς Ντ'Αρσι

Μια ρομαντική δραμεντί της οποίας ο κεντρικός άξονας στρέφεται κυρίως γύρω από τη σχέση μεταξύ ενός πατέρα, του Ρόμπερτ, ζωγράφου που έχει αποσυρθεί και του γιου του, του Τζακ, ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα τον πρόσφατο χωρισμό του, καθώς είναι συν-ιδιοκτήτης με την πρώην του μιας γκαλερί στο κέντρο του Λονδίνου. H σχέση των δύο αντρών, όμως, μοιάζει να είναι το ίδιο ετοιμόρροπη με το, εδώ και αρκετά χρόνια εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, εξοχικό τους στην Τοσκάνη, το οποίο πηγαίνουν να ανακαινίσουν, με σκοπό να το πουλήσουν.

Ο ηθοποιός Τζέιμς Ντ’Aρσι κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ταξιδεύοντάς μας στην Τοσκάνη για να αφηγηθεί μία ιστορία αγάπης, απώλειας και ενηλικίωσης. Με (πραγματικούς) πατέρα και γιο τον Λίαμ Νίσον και τον Μάικλ Ρίτσαρντσον και έμφαση στην... Τοσκάνη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Open

Dungeons and Dragons

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν

Οπως σε κάθε καλή περιπέτεια στο DnD, έτσι και στην ταινία η ιστορία ξεκινά κάπως απλά, αλλά γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι το πιο μεγαλειώδες. Κι εδώ ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος.

Το παροιμιώδες role-playing game έρχεται στη μεγάλη οθόνη με θεαματικό καστ και καθαρόαιμη, διασκεδαστική περιπέτεια. Από τους δημιουργούς του «Game Night». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.05 στο Cosmoite Cinema 1

the full monty

Αντρες Με Τα Ολα Τους (The Full Monty)

Τοποθετημένη χρονικά 25 χρόνια μετά από την πρωτότυπη Βρετανική ταινία, που σημείωσε τεράστια επιτυχία, η νέα σειρά 8 ωριαίων επεισοδίων, ακολουθεί την ίδια παρέα αδελφικών φίλων, στη μετα-βιομηχανική πόλη του Σέφιλντ, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με το υπό κατάρρευση εθνικό σύστημα υγείας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής απασχόλησης. Η νέα σειρά, θα αποκαλύψει τι συνέβη στην παρέα, όταν έβαλαν ξανά τα ρούχα τους, για να εξερευνήσουν τις πιο φωτεινές, ανόητες και απελπισμένες στιγμές της ζωής τους. Ακόμη, θα αναδείξει πώς ο έντονα αστείος κόσμος αυτών των ηρώων της εργατικής τάξης, που εξακολουθούν να κατοικούν στο Σέφιλντ, έχει αλλάξει μέσα στις δεκαετίες που μεσολάβησαν.

Ολα τα επεισόδια διαθέσιμα στο Disney+

σάντα κλάου

Σάντα Κλάου του Μιχάλη Μαθιουδάκη

Ένας προφήτης λέει ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα έρθει το τέλος του κόσμου, μέσω ενός τεράστιου αστεροειδή, μεγαλύτερου από το Κολοσσαίο. Η ιστορία μας ξεκινάει στην Καντίνα του Νώντα και σε λιγότερο από μία ώρα θα είναι και επίσημα Χριστούγεννα.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix