Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

empire of light

Η Αυτοκρατορία του Φωτός (Empire of Light) του Σαμ Μέντες

Ο Στίβεν, ένας όμορφος, μειλίχιος μαύρος νεαρός, αγαπάει την two-tone μουσική. Είναι η Αγγλία του '80, της Θάτσερ, των βίαιων σκίνχεντς, του ρατσισμού κι ο Στίβεν πιστεύει σ' αυτή τη μουσική που συνδέει τη ρέγκε με την πανκ, το μαύρο με το λευκό. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο θα πιάσει δουλειά στο επιβλητικό όσο και παρηκμασμένο Empire, ένα παλιό πολυσινεμά ή amusement center, στο οποίο πλέον λειτουργεί μόνο μια αίθουσα και το μπαρ της εισόδου. Εκεί θα γνωρίσει τη σαρανταπεντάχρονη Χίλαρι που κι εκείνη μοιάζει να έχει γνωρίσει καλύτερες μέρες. Ηπιων τόνων και συγκρατημένη, επισκέπτεται τακτικά τον ψυχίατρό της που την κουράρει με λίθιο, είναι επιμελής στην επιστασία του κινηματογράφου, αλλά δεν αφήνει ποτέ τον εαυτό της ελεύθερο γιατί φοβάται το αποτέλεσμα: δεν έχει δει ποτέ μια ταινία. Ανάμεσα στη Χίλαρι και τον Στίβεν θα ξυπνήσει, απρόσμενα αλλά αληθινά, ένας έρωτας. Μόνο που η «ζωή» δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες παραβάσεις.

Μετά τις υπερπαραγωγές των Τζέιμς Μποντ και του «1917», ο Σαμ Μέντες επιστρέφει στο κοινωνικό, ανθρωποκεντρικό αλλά γλυκανάλατο σινεμά. Εξαιρετική ερμηνεία από την Ολίβια Κόλμαν, Υποψηφιότητα για Οσκαρ Φωτογραφίας στον Ρότζερ Ντίκινς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Sunset 607

Δύση Ηλίου (Sunset) του Λάζλο Νέμες

Το «Sunset» διαδραματίζεται στη Βουδαπέστη, τη «νέα Βιέννη» του 1913, εκεί όπου η Ιρις Λάιτερ, μια κοπέλα που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο ελπίζει να βρει δουλειά στο πιλοποιείο που κάποτε ανήκε στους γονείς της και τώρα διευθύνει ο πρώην συνέταιρός τους, ενώ ταυτόχρονα αναζητά τον αδελφό της, Κάλμαν, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι σήμερα. Αν βάλετε στη θέση του Σαούλ την Ιρις και αντί για το σκηνικό του στρατόπεδου συγκέντρωσης την Βουδαπέστη (η οποία για τις ανάγκες της ταινίας χτίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της σε στούντιο), βρίσκεστε μπροστά στην τρανταχτή απόδειξη πως ό,τι λειτούργησε με συγκλονιστικό αντίκτυπο στο ντεμπούτο του Λάζλο Νέμες είναι αυτό που εδώ τον προδίδει σε κάθε σκηνή, ακυρώνοντας εκτός από τη φιλοδοξία του και την προφανή δουλειά που έχει γίνει στην κατασκευή της ταινίας.

Ολα όσα έκαναν το «Γιο του Σαούλ» μια από τις πιο συγκλονιστικές κινηματογραφικές εμπειρίες των τελευταίων χρόνων, κάνουν τη νέα, δεύτερη ταινία του Ούγγρου Λάζλο Νέμες μια διάφανη αποτυχία. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Επίσημη υποβολή της Ουγγαρίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

L'Atalante

Η Αταλάντη (L'Atalante) του Ζαν Βιγκό

Η ιστορία του γαμήλιου ταξιδιού ενός καπετάνιου με το ποταμόπλοιό του, την «Αταλάντη». Εκτός από τη γυναίκα του, ταξιδεύει μαζί του και ένας μισότρελος ναύτης, ένα τσούρμο γάτες κι ένα παιδί, κάτι που θα οδηγήσει τη σχέση των νεόνυμφων σε κρίση.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Great Wall 607 1

Το Σινικό Τείχος (The Great Wall) του Ζανγκ Γιμού

Η ιστορία συναντά δυο μισθοφόρους, τον Γουίλιαμ του Ματ Ντέιμον και τον Τοβάρ του Πέντρο Πασκάλ, καθώς, γύρω στο 1.000 μ.Χ., φτάνουν άθελά τους στο Σινικό Τείχος και συλλαμβάνονται από το Ανώνυμο Τάγμα που φυλά την πύλη του. Οι δυο άντρες αναζητούν πολύτιμο μπαρούτι, αλλά το Τάγμα έχει δυσκολότερο εχθρό ν' αντιμετωπίσει: κάθε εξήντα χρόνια - και τώρα είναι η στιγμή - το Τείχος δέχεται επίθεση από μιλιούνια παντοδύναμα πράσινα δρακάκια, με μια όμορφα διακοσμημένη βασίλισσα. Η νεαρή στρατηγός Λιν Μέι θ' αξιοποιήσει τη δεινότητά και το θάρρος στη μάχη του Τοβάρ και του Γουίλιαμ και κάπου εκεί θα προκύψει κι ένας παραμυθένιος έρωτας.

Το αγγλόφωνο (πρώτο στην καριέρα του) έπος του Ζανγκ Γιμού, μια ταινία που φιλοδοξεί να υψώσει ανάστημα σε δράση και περιπέτεια ίση με το Σινικό Τείχος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον ΑΝΤ1

Peanuts Movie

Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν - Πίνατς: Η Ταινία (Peanuts: The Movie) του Στιβ Μαρτίνο

Ο Τσάρλι Μπράουν προσπαθεί να αποδείξει πως δεν είναι το πιο άτυχο παιδί του κόσμου προκειμένου να εντυπωσιάσει την κοκκινομάλλα νέα γειτονισσά του, ενώ ο Σνούπι ζει το δικό του κινηματογραφικό ρομάντζο στους αιθέρες. Και οι δυο τους θα ανακαλύψουν πως ο δρόμος προς την καρδιά της αγαπημένης τους δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα...

Ο Τσάρλι Μπράουν επιστρέφει - κυρίως για να συστηθεί σε μια νέα γενιά - κι, όμως, σαν να μην είχε φύγει ποτέ από τα κόμικ, την τηλεόραση, τα σινεμά, την καρδιά μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Goodbye Christopher Robin

Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν (Goodbye Christopher Robin) του Σάιμον Κέρτις

Μετά το τέλος του Α' παγκοσμίου πολέμου, ο συγγραφέας Α.Α. Μίλνε επιστρέφει στην οικογένειά του, έχοντας όμως υποστεί μετατραυματικό στρες, που τον δυσκολεύει στη συγγραφή ενός καινούργιου έργου. Αποφασισμένος να το ξεπεράσει, μετακομίζει με τη γυναίκα του, τον εξάχρονο γιό του Κρίστοφερ Ρόμπιν και την νταντά του στην εξοχή. Εκεί θα αρχίσει να γράφει για τις περιπέτειες του γιου του με τα λούτρινα παιχνίδια του, με κεντρικό ήρωα τον αρκούδο του Έντουαρντ, τον οποίο θα μετονομάσει σε Γουίνι. Όταν εκδοθεί το βιβλίο θα κάνει πάταγο, όμως το τίμημα για τον Κρίστοφερ Ρόμπιν θα είναι πολύ μεγάλο.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

minamata main

Minamata του Αντριου Λέβιτας

Εχοντας συλλάβει την φρίκη του Β Παγκοσμίου Πολέμου στα μέτωπα των μαχών του Ειρηνικού, το 1971 ο θρυλικός φωτορεπόρτερ του LIFE, Γιουτζίν Σμιθ στοιχειώνεται ακόμη από εκείνες τις εικόνες και η καριέρα αλλά και η ζωή του μοιάζει να βρίσκεται σε τέλμα. Μέχρι την στιγμή που μαθαίνει για την «ασθένεια της Μιναμάτα», ένα νευρολογικό σύνδρομο που οφειλόταν στην σταθερή δηλητηρίαση των νερών μιας παραθαλασσιας γιαπωνέζικης πόλη από τα απόβλητα ενός εργοστασίου χημικών, και πείθει το περιοδικό LIFE να χρηματοδοτήσει μια αποστολή για να τις καταγράψει. Ο Σμιθ θα ζούσε δυο χρόνια κοντά στους κατοίκους καταγράφοντας τον αγώνα τους εναντίον του εργοστασίου και την διεκδίκηση αποζημιώσεων, θα γινόταν στόχος μιας επίθεσης που παρ΄ολίγον να του στερήσει τη ζωή και θα έβγαζε εκεί μια από τις συγκλονιστικότερες φωτογραφίες ρεπορτάζ που τραβήχτηκαν ποτέ, την «Η Τομόκο Ουεμούρα στο Μπάνιο της».

O Τζόνι Ντεπ προσπαθεί να μας θυμίσει ότι είναι ακόμη ηθοποιός σε αυτή τη by the numbers βιογραφία του φωτογράφου Γιουτζίν Σμιθ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Cosmote Cinema 1