Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 1η Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


atlantic city

Atlantic City του Λουί Μαλ

Μια νεαρή γυναίκα στέκεται κοντά στο παράθυρο του διαμερίσματος της και πλένει το λαιμό της, τα γυμνά της στήθη, τα χέρια της με χυμό λεμονιού. Από το απέναντι παράθυρο ένας πολύ μεγαλύτερος της άντρας τη χαζεύει.

Ο Λουί Μαλ χαρτογραφεί τις ανθρώπινες διαδρομές σαν μια μελαγχολική, ερωτική, βαθιά ανθρώπινη παρτίδα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας, πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στις οποίες για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Σούζαν Σαράντον και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Μπάρτ Λάνκαστερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

There' s Something About Mary

Κάτι Τρέχει Με Τη Μαίρη (There' s Something About Mary) των Πίτερ και Μπόμπυ Φάρελι

Ο Τεντ, ένας... γκαντέμης τύπος και μάλλον άτυχος με τις γυναίκες, αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η μίζερη ζωή του, είναι να βρει τη Μαίρη, τον παλιό εφηβικό του έρωτα από τα χρόνια του σχολείου. Επειδή όμως η γκαντεμιά κυλάει στο αίμα του, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, τον οποίο προσλαμβάνει για να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, την ερωτεύεται και ο ίδιος κεραυνοβόλα, με αποτέλεσμα να μεταφέρει μια ψευδή εικόνα στον Τεντ. Όταν στο παιχνίδι μπουν και άλλοι υποψήφιοι μνηστήρες, ο Τεντ καταλαβαίνει ότι πλέον πρέπει να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του - αρκεί φυσικά να του το επιτρέψει η γκαντεμιά του.

Η ταινία προβάλλεται στη 21.00 στον ΑΝΤ1

Lazzaro Felice 607

Ευτυχισμένος Λάζαρος (Lazzaro Felice) της Αλίτσε Ρορβάχερ

H ιστορία μιας οικογένειας αγροτών που δουλεύει στο κτήμα μιας φανερά παρηκμασμένης Μαρκησίας κάπου λίγο έξω από την Ρώμη. Αναμεσά τους ο Λάζαρος του τίτλου είναι ένα νεαρό λιγομίλητο αγόρι, που ζει στον δικό του παράδεισο κουβαλώντας την αφέλεια του νου και της ελευθερίας του, σαν ένα αντίδοτο για την κοσμική δυστυχία που ακόμη κι αν δεν την βλέπεις, τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει να την υποψιαστείς. Οταν αυτή θα έρθει - νομοτελειακά - για να διαβρώσει την «παραδεισένια» ζωή σε αυτό το κομμάτι γης, ο Λάζαρος δεν θα αντέξει και θα μεταμορφωθεί κι αυτός με τη σειρά του σε ένα σύμβολο, μια εικόνα, ένα λόγο να πιστέψεις στα θαύματα ή και σε κάτι ακόμη πιο μεγάλο.

Ενα μαγικό αλλά και ταυτόχρονα πολιτικά και κινηματογραφικά μπερδεμένο ταξίδι που ξεκινάει από το φολκλόρ μιας άλλης εποχής και φτάνει στην Ιταλία του σήμερα. Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2018. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Glass 607

Glass του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ο Κύριος Γκλας (αλλιώς Ελάιτζα Πράις) εντοπίζει τον Ντέιβιντ Νταν και μαζί καταδιώκουν το Κτήνος, την υπεράνθρωπη εκδοχή του Κραμπ, σε μια σειρά από συναντήσεις που κλιμακώνονται έκρυθμα, ενώ ο δαιμόνιος Πράις ενορχηστρώνει παρασκηνιακά την κατάσταση, κρύβοντας μυστικά από τους δύο άντρες.

Από το φινάλε του «Διχασμένου» κατευθείαν στο σύμπαν του «Αφθαρτου», αυτή είναι η ταινία που ενώνει τον Μπρους Γουίλις, τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και τον Τζέιμς ΜακΑβόι στο μπερδεμένο, υπερβολικά γεμάτο με ιδέες και σύμβολα, υπερηρωικό σύμπαν του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 23.30 στον ΑΝΤ1

american sniper review MAIN

Ελεύθερος Σκοπευτής (American Sniper) του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Κρις Κάιλ έμεινε στην ιστορία των ένοπλων δυνάμεων των Η.Π.Α. ως «ο Θρύλος», ο πιο αποτελεσματικός ελεύθερος σκοπευτής στον πόλεμο του Ιράκ. Επισήμως, είναι υπεύθυνος για 160 καταγεγραμμένες εκτελέσεις Ιρακινών. Πολλοί όμως ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα ο Κάιλ εκτέλεσε με επιτυχία πάνω από 200 «στόχους». Ο Κρις Κάιλ ήταν παιδί μίας δασκάλας κι ενός Τεξανού κυνηγού, ο οποίος του έβαλε στα χέρια ένα δίκανο στα 8 του χρόνια και τον έμαθε να πιστεύει ότι στον κόσμο υπάρχουν «λύκοι, πρόβατα και τσοπανόσκυλα» κι ότι η Αμερική οφείλει να είναι το τελευταίο. Ο Κρις Κάιλ έκανε 4 θητείες στο Ιράκ, πέρασε μία ολόκληρη δεκαετία της ζωής του στον πόλεμο, αποστρατεύτηκε το 2009 κι επέστρεψε στη νεαρή σύζυγό του και τα παιδιά του φορτωμένος με τιμές, μετάλλια και σοβαρές ψυχώσεις μεταπολεμικού στρες. Εγραψε την αυτοβιογραφία του κι ο Κλιντ Ιστγουντ ανέλαβε να την μεταφέρει στην οθόνη. Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου draft του σεναρίου, ο Κάιλ έπεσε νεκρός, στο χώμα της πατρίδας του, από σφαίρα αμερικανού βετεράνου συμπολεμιστή, τον οποίο προσπαθούσε να βοηθήσει να προσαρμοστεί ξανά και να ξεπεράσει τις τραυματικές διαταραχές του.

Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ για τη νέα ταινία του Κλιντ Ιστγουντ, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες της χρονιάς. Ηρωική ή αντιπολεμική; Κυριολεκτική ή ειρωνική; Προπαγανδιστική ή πιο έξυπνη από το χίλμπιλι κοινό της; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

scream

Scream VI των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν & Τάιλερ Τζίλετ

Η υπόθεση (που χρειάζεται να γνωρίζετε) είναι λιτή. Μετά το τελευταίο μακελειό στο Γούντσμπορο, οι τέσσερις επιζώντες κάνουν μία καινούρια αρχή στη Νέα Υόρκη, μακριά από τον Ghostface. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν, καθώς ο serial killer τους ακολουθεί στην μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου και σκορπίζει τρόμο...

Ο Ghostface χτυπάει διάνα σε ένα από τα καλύτερα μέρη ενός franchise που εδώ συναντά το... δασκαλό του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Cosmote Cinema 1

One Piece

One Piece

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό, πολύχρωμο και κατά βάση θαλασσινό κόσμο. Η ιστορία ξεκινάει με ένα αξέχαστο γεγονός που προηγήθηκε πριν από 22 χρόνια, όταν ο θρυλικός πειρατής Γκόλ Ντι Ρότζερ, γνωστός και ως ο «Βασιλιάς των Πειρατών», εκτελέστηκε από την Παγκόσμια Κυβέρνηση σε δημόσια θέα. Πριν πεθάνει, οδηγεί τον κόσμο σε μια νέα εποχή πειρατών, καθώς ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν τον μυστηριώδη θησαυρό του, το «One Piece», που φαινομενικά πρόκειται για τον θησαυρό που θα αναδείξει τον επόμενο «Βασιλιά».

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix