Ενημέρωση

Αυτές είναι οι 10 νέες ελληνικές σειρές που περιμένουμε να δούμε το φθινόπωρο

στα 10

Μαζεύουμε πληροφορίες για τις νέες ελληνικές σειρές που θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τη νέα σεζόν (και σας λέμε και γιατί). Με πόσες θα συνεχίσουμε, θα φανεί στην πορεία...

Αυτές είναι οι 10 νέες ελληνικές σειρές που περιμένουμε να δούμε το φθινόπωρο
Milky Way

Πρώτα είναι τα μπάνια, η καλοκαιρινή ραστώνη, το χάσιμο. Αλλά μετά είναι το ραντεβού του Σεπτεμβρίου (και κάτι) με τη μικρή οθόνη για τις πρεμιέρες των νέων ελληνικών σειρών! Από τις πολλές που θα ξεκινήσουν, ξεχωρίσαμε εκείνες που στ' αλήθεια θα δούμε, τουλάχιστον στην αρχή, για ν' αποφασίσουμε με ποια θα... δεσμευτούμε την ερχόμενη σεζόν.

Διαβάστε ακόμη: «Τhe Morning Show», 3ος κύκλος. Ο Τζον Χαμ δίπλα σε Τζένιφερ Ανιστον & Ριζ Γουίδερσπουν


Η Μάγισσα, ΑΝΤ1, από τέλος Σεπτεμβρίου

μάγισσα

Μάνη, 1817. Η Θεοφανώ είναι υπηρέτρια σε ένα από τα σπιτικά δύο οικογενειών, των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, που συμφιλιώθηκαν μετά από μακρά βεντέτα για χάρη του κοινού επαναστατικού αγώνα. Πάντρεψαν τα παιδιά τους και απέκτησαν ένα εγγόνι. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Σε ένα φρικιαστικό της όραμα, η υπηρέτρια της μητέρας βλέπει το μωρό πνιγμένο στο ποτάμι. Οι φαμίλιες σπεύδουν, το βρίσκουν όντως νεκρό, και οι υποψίες πέφτουν, φυσικά, στο πρόσωπο της κοπέλας με το σκοτεινό χάρισμα. Πρωταγωνίστρια η Ελλη Τρίγγου και γύρω της οι Αναστάσιος Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Τάσος Νούσιας, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Θέμις Μπαζάκα.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις και τα νέα για τη μικρή οθόνη και τις πλατφόρμες, στην ειδική ενότητα του FLIX, TV & Streaming

Στα συν Ο συνδυασμός ΑΝΤ1, σεναριογράφων Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη και, φυσικά, σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτου, της ομάδας, δηλαδή, που δημιούργησε το θρίαμβο των «Αγριων Μελισσών». Μια από τις ελάχιστες σειρές genre της ελληνικής τηλεόρασης (κι από τις μεγαλύτερες σε budget), με τρόμο, φαντασία, crime, να βράζουν στην προεπαναστατική Μάνη. Το λιγουρευτό καστ, η βέβαιη πρόθεση «κινηματογραφικών» προδιαγραφών, δηλαδή μιας ποιότητας στην εικόνα και το ρυθμό που απορρίπτει τη βιασύνη και τη φτήνια.

Τι φοβόμαστε Πέρα από... την τύχη της ίδιας της Μάγισσας, ας πούμε ότι ανησυχούμε αν η γυρισμένη σε στούντιο (στο κτήμα Νάσιουτζικ) δράση θα πείθει για την εποχή. Αλλά αισιοδοξούμε.

Διαβάστε και δείτε τα πάντα από την επίσκεψη του FLIX στα γυρίσματα της «Μάγισσας»

Δείτε το τρέιλερ:


Ψυχοκόρες, ΑΝΤ1+, Σεπτέμβριος

ψυχοκόρες

Μαρίκα, Βασιλική, Φρόσω και Δεσποινιώ Πολύζου. Κόρες του Ασημάκη, που θυσιάζεται για εκείνες και εξορίζεται για να τις προστατεύσει από την οργή της χωροφυλακής, και της Αθανασίας που, πριν πεθάνει, τις ορκίζει να μη χωρίσουν ποτέ. Η φτώχεια, όμως, αναγκάζει τα τέσσερα κορίτσια να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής και να γίνουν ψυχοκόρες σε πλούσια αθηναϊκά σπίτια. Μέσα στα αρχοντικά της αριστοκρατίας και της αστικής ζωής, οι αδελφές Πολύζου θα έρθουν αντιμέτωπες με τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις κόντρες, τις ίντριγκες και τα μυστικά που θα τις απομακρύνουν όλο και πιο πολύ από την τελευταία επιθυμία της μητέρας τους, να μείνουν για πάντα ενωμένες. Στους ρόλους των τεσσάρων ηρωίδων οι Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουιζίδη και γύρω τους οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Μανώλης Μαυροματάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά, Τόνια Σωτηροπούλου. Σενάριο της Πένυς Φυλακτάκη και του Βαγγέλη Νάση, σκηνοθεσία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, art direction της Φρόσως Ράλλη. Στην εκτέλεση παραγωγής η Feelgood Ent.

Στα συν Ενας συνδυασμός ηθοποιών που μας αρέσουν και ηθοποιών που θα συζητάμε του χρόνου. Το setting της Ελλάδας του '50, το θέμα τής γυναικείας υποτέλειας με καμουφλάζ φιλανθρωπίας.

Τι φοβόμαστε Οτι το σοβαρό και επίκαιρο θέμα της γυναικείας κακοποίησης θα καλυφθεί απαλά-απαλά, όπως έκανε το «Τα Καλύτερά μας Χρόνια» με τη χούντα.

Δείτε το teaser:


Milky Way, Mega, Οκτώβριος

Milky Way

Σε μία απόμακρη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Οι ονειροπολήσεις της σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον φίλο της, τον Τάσο, έναν νεαρό που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης και δεν έχει φανταστεί ποτέ να ξεφύγει από τον μικρόκοσμό του. Η οικογένεια και οι φίλοι αγκαλιάζουν το απρόσμενο νέο της εγκυμοσύνης της, πολύ γρήγορα, όμως, η ίδια συνειδητοποιεί ότι οι περιορισμοί αυξάνονται επικίνδυνα. Πρόσωπο-κλειδί και καταφύγιό της ο Τζο, ο νέος συμμαθητής της - ένα αγόρι που ξεχωρίζει από το συντηρητικό περιβάλλον της τοπικής κοινωνίας. Οι δυο τους ξεκινούν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Αντιμέτωπη με το μεγάλο της δίλημμα, η Μαρία θα βρεθεί ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και σε αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνει. Σκηνοθετεί ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους Ταινίας του Φεστιβάλ Καννών, Βασίλης Κεκάτος (για το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς»), μ' ένα καστ από τους αγαπημένους μας και νεότερους και ωριμότερους ηθοποιούς: Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Στυλιάνα Ιωάννου, Ναταλία Σουίφτ, Αφροδίτη Καποκάκη, Ευαγγελία Καμάρα, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης, Ξένια Ντάνια, Σταύρος Τσουμάνης, Βίκυ Μαϊδάνογλου, Τζέο Πακίτσας, Κασσιόπη Κλέπκου, Αλέξανδρος Βούλγαρης κι ακόμα, ως guests, οι Λαέρτης Μαλκότσης, Νίκος Καραθάνος, Κίμων Κουρής, Ιβάν Σβιτάιλο, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Αλκηστις Πουλοπούλου, Ελένη Φουρέιρα.

Στα συν Οι δεξιότητες και το ταλέντο του Βασίλη Κεκάτου, πολυβραβευμένου για τις μικρού μήκους του και πριν και μετά τον Χρυσό Φοίνικα. Η επιλογή του «Milky Way» στο περίοπτο Series Mania. Η αίσθηση μιας σειράς ορμητικής και σύγχρονης, που θ' αφορά και το νεότερο κοινό.

Τι φοβόμαστε Την αίσθηση... μιας σειράς ορμητικής και σύγχρονης, που ίσως απομακρύνει το μεγαλύτερης ηλικίας, κατ'εξοχήν τηλεοπτικό κοινό. Οτι ο Κεκάτος δεν έχει δοκιμαστεί ξανά στην τηλεόραση, το οποίο, ωστόσο, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Δείτε το trailer:


Το Ναυάγιο, Mega, φθινόπωρο

το ναυάγιο

Κύθηρα, Αθήνα, Παρίσι. Ενα μυστηριώδες τρίγωνο, ένα ταξίδι που δεν τέλειωσε ποτέ, όπως το αφηγήθηκε στο μυθιστόρημά του ο Σπύρος Πετρουλάκης. Αυτή είναι η ιστορία της Ειρήνης και της εγγονής της. Η Αρτεμις, τρεις μέρες μετά το θάνατο της γιαγιάς της, ανακαλύπτει μερικές ξεθωριασμένες εφημερίδες μιας άλλης εποχής. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το ναυάγιο του «Ηράκλειον». Η γυναίκα που αντικρίζει στην κυκλωμένη φωτογραφία της θυμίζει τη γιαγιά της. Ιδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, μα διαφορετικό επώνυμο. Δίχως να το γνωρίζει, κρατά ένα κουβάρι με αγκαθωτά νήματα που, καθώς ξετυλίγεται, τα αγκάθια του χώνονται βαθιά στην καρδιά της. Πίσω στο τότε, ο ασύρματος του πλοίου σιγεί, όπως και οι φωνές των επιβατών. Η Ειρήνη με τον Απόστολο, που ξεκίνησαν για το ταξίδι της ζωής τους, τώρα παλεύουν να τη σώσουν. Η μάχη με τον ασύμμετρο εχθρό είναι μεγάλη και άνιση. Ποιος θα σωθεί; Ποιος θα χαθεί; Η αναμέτρηση που έμεινε στην ιστορία ως το περίφημο ναυάγιο του οχηματαγωγού «Ηράκλειον», που βυθίστηκε το 1966 στα ανοιχτά της βραχονησίδας Φαλκονέρα.

Στα συν Η συναρπαστική πραγματική ιστορία, με τις κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις της. Το όνομα του Γιάννη Χαριτίδη στη σκηνοθεσία.

Τι φοβόμαστε Με άφθονα επεισόδια, πώς θα διατηρηθεί το σασπένς;

Δείτε το teaser:


Οι Πανθέοι, Σκάι, Σεπτέμβριος

οι πανθέοι

«Οι Πανθέοι», βασισμένοι στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη (1959), επιστρέφουν στη μικρή οθόνη, σαράντα και βάλε χρόνια μετά την πρώτη τους, θρυλική τηλεοπτική διασκευή την περίοδο 1977 - 1979. Η ιστορία των «Πανθέων» ξεκινά το 1939. Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο. Ο καιρός περνάει, οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι, μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν, με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Την ίδια ώρα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων. Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες. Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες. Οσο η Κάτια Δανδουλάκη, η «Μάρμω» της πρωτότυπης σειράς, επανέρχεται, αυτή τη φορά ως Χρυσοστόμη Πανθέου κι όσο ο Γιώργος Κωνσταντίνου κρατά το ρόλο του πατριάρχη Βλάση, το καστ συνθέτουν οι Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Ελενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλίππογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία).

Στα συν Το βάρος του τίτλου, ο θρύλος του τηλεοπτικού παρελθόντος, το ηχηρό καστ, η φιλοδοξία ενός ελληνικού saga.

Τι φοβόμαστε Την ποιοτική αναπαράσταση της εποχής. Επίσης, η γενιά που είδε τους παλιούς Πανθέους θα είναι κριτική, ενώ τη νεότερη δεν ξέρουμε αν θα την κερδίσει.

Δείτε τα τέσσερα διαφορετικά character trailers που παρουσίασε το κανάλι:


Το Προξενιό της Ιουλίας, Alpha, φθινόπωρο

το προξενιό της ιουλίας

Το προξενιό της Ιουλίας Βένιου με τον μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιό έμελλε να γίνει το σπουδαίο νέο ολάκερου του κάμπου της Λάρισας. Επειτα από μερικά χρόνια, ο επίλογος του γάμου της σφραγίζεται με τη δολοφονία του συζύγου και της τρίχρονης κόρης της. Η ίδια, έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο, παραμένει αμίλητη, αποδεχόμενη τη μοίρα και, συνεκδοχικά, την ενοχή της. Εξι ημέρες πριν από την εκτέλεσή της, η νεαρή δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γκίκα προσπαθεί να της πάρει μια συνέντευξη μέσα στις Φυλακές Αβέρωφ, όπου και κρατείται. Στο πλευρό της ο δικηγόρος Δημητρός Ατζαλίνας. Οι αχνές μνήμες της καταδικασμένης, που δείχνει να ξυπνάει από τον λήθαργο, θα τους γυρίσουν πέντε χρόνια πίσω, στη μετεμφυλιακή εποχή, τον Δεκέμβριο του 1949. Η αφήγησή της γεννά και στους δύο ζωηρές υποψίες πως υπάρχει μια δεύτερη εξήγηση των γεγονότων που η αποδοχή και απόδειξή της μπορεί να την αθωώσει. Αλλά ο χρόνος που τους απομένει είναι λιγοστός. Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, που ζωντανεύει την ελληνική επαρχία στην εκπνοή της δεκαετίας του '50. Από τους παραγωγούς (και στη θέση...) του «Αυτή η Νύχτα Μένει», με σκηνοθέτη τον Νίκο Κρητικό και σε σενάριο του Νίκου Απειρανθίτη. Την Ιουλία ενσαρκώνει η Ευγενία Ξυγκόρου και συμπρωταγωνιστούν οι Μελέτης Ηλίας, Αννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννος Περλέγκας, Χριστίνα Μαξούρη, Βασίλης Κουκαλάνι, Δημήτρης Σέρφας, Σίσσυ Τουμάση, Τάσος Λέκκας, Μελίνα Λεφαντζή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευτυχία Μελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ηλίας Βαλάσης και ο Αδάμ Μπουσδούκος.

Στα συν Το genre, ο κοινωνικός σχολιασμός, η εποχή, η Ευγενία Ξυγκόρου που είναι καλλονή κι είναι και καλή ηθοποιός κι η επιλογή του καστ γενικώς.

Τι φοβόμαστε Παρότι φαν του «Αστέρα Ραχούλας», ο Νίκος Κρητικός έχει μεγαλύτερη εμπειρία στην κωμωδία, αν και τον... ρεφάρει ο Απειρανθίτης.

Δείτε το τρέιλερ:


Ο Γιατρός, Alpha, φθινόπωρο

ο γιατρός

Ο Ανδρέας Βρεττός (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), είναι κορυφαίος γιατρός και διευθυντής της παθολογικής κλινικής σ' ένα απ’ τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ο πατέρας ενός ασθενούς τον πυροβολεί θεωρώντας τον, άδικα, υπαίτιο για το θάνατο του γιου του από ιατρικό λάθος. Ο Ανδρέας σώζεται, αλλά ο τραυματισμός στο κεφάλι τού προκαλεί αμνησία και ξεχνάει τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Χωρίς τις αναμνήσεις του, ο Αντρέας ξυπνά σε έναν άγνωστο κόσμο όπου αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένοι, νεότερες σχέσεις έχουν ξεχαστεί και η θέση του ως διευθυντής κλινικής έχει χαθεί. Δίπλα στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, η Δήμητρα Σιγάλα κι η Βασιλική Τρουφάκου. Ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης έχει κάνει την προσαρμογή του σεναρίου, ακολουθώντας το φορμάτ του ιταλικού «DOC - Nelle tue mani», βασισμένου, με τη σειρά του, σε πραγματική ιστορία.

Στα συν Η παρουσία του Μαρκουλάκη. Η σκηνοθετική υπογραφή του Γιώργο Παπαβασιλείου, των «42°C» και της «Καρτ Ποστάλ». Η ιδέα ενός ελληνικού, ιατρικού procedural.

Τι φοβόμαστε Τον υπερβολικό μελοδραματισμό, την υπερβολή γενικώς,

Δείτε το trailer (που πλήρωσε και δικαιώματα Snow Patrol, όπως «Grey's Anatomy»!):


Η Παραλία, ΕΡΤ, φθινόπωρο

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της. Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα. Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά. Το τρίο των πρωταγωνιστών περιβάλλουν οι Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Νικόλας Παπαγιάννης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γωγώ Καρτσάνα, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Κίτσος, Ελεάννα Στραβοδήμου, Αλέξανδρος Πέρρος, Μαρία Μπαγανά, Αλέξανδρος Μούκανος, Νίκος Καραγιώργης, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Ξένια Ντάνια, Μαρθίλια Σβάρνα, Γιώργος Σαββίδης, Στέφανος Μουαγκιέ, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος (Alex Sid), Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νόνη Ιωαννίδου, Γιώργος Γιαννόπουλος, Προμηθέας Νερατίνι, Βερονίκη Κυριακοπούλου. Παίζουν ακόμα οι Κώστας Νικούλι, Γιώργος Μιχαλάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μπέτυ Λιβανού και Γιώργος Νινιός. Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή και τη διασκευή έκαναν ο Γιώργος Χρυσοβιτσάνος και ο Κώστας Γεραμπίνης. Σκηνοθετεί ο Στέφανος Μπλάτσος, των «Ερωτας Μετά», «L.A.P.D.» και «Σε Ξένα Χέρια».

Στα συν Love Matala dude. Εντελώς αναξιοποίητος ο «παράδεισος» των παιδιών των λουλουδιών στην Κρήτη. Μας αρέσει και το καστ που συνδυάζει τα classics (Μπέτυ Λιβανού hello) με τη νέα γενιά ηθοποιών. Μας αρέσει και που το υποτιθέμενο φως των hippies, το 1969 πια, συνδέεται με το βαθύ σκοτάδι.

Τι φοβόμαστε Οτι η σειρά ταλαιπωρείται από καθυστερήσεις και δυσκολίες που συνήθως... βγαίνουν και προς τα έξω.

Δείτε το teaser:


Ερημη Χώρα, ΕΡΤ, Οκτώβριος

ερημη χώρα

Η υπόθεση της κηδεμονίας της μικρής Εύας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο πού ενώνει τους ήρωες της ιστορίας. Η Εύα είναι ένα 10χρονο κορίτσι που πάσχει από εκλεκτική αλαλία και χάνει σε μία ημέρα και τους δύο γονείς της σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Λουκάς, ο 65χρονος παππούς της που έχει επιλέξει να ζει ως ερημίτης μετά από το θάνατο της γυναίκας του, έχει ξεγράψει τον γιο του και αρνείται πεισματικά να αναλάβει την επιμέλεια της Εύας. Η Μαρίνα είναι μια 40χρονη κοινωνική λειτουργός που προσπαθεί να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα και μαζί με τον Μάνο, εισαγγελέα ανηλίκων, θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Λουκά να αναθεωρήσει μιας και είναι ο μόνος ζωντανός συγγενής του παιδιού. Ολοι μαζί εμπλέκονται στην επίπονη υπόθεση κηδεμονίας, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους δαίμονές τους. Ταυτόχρονα θα συμβούν καταστάσεις που θα αναγκάσουν την παγωμένη τους καρδιά του Λουκά να ξυπνήσει ξανά. Η «Ερημη Χώρα» είναι μίνι-σειρά 8 επεισοδίων και, καθώς είναι παραγωγή ERTFLIX, θα προβληθεί πρώτα στην πλατφόρμα κι αργότερα στο κανάλι. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Γιώργος Καραμίχος, Δανάη Σκιάδη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Αρβανίτης, Γιώργος Κέντρος και Δημήτρης Αριανούτσος (και όχι η Ελισάβετ Μουτάφη που είχε, αρχικά, συνδεθεί με τη σειρά).

Στα συν Γράφει και σκηνοθετεί ο Γιώργος Γκικαπέππας, με φρέσκια την αναγνώριση κι επιτυχία του «Το Βραχιόλι της Φωτιάς». Ως μίνι-σειρά, προεξοφλεί την πυκνότητα και την ένταση.

Τι φοβόμαστε Δεν ξέρουμε ακόμα, γιατί το πρώτο teaser είναι απολύτως... έρημο!

Δείτε το teaser:


17 Κλωστές, Cosmote TV, φθινόπωρο

Δεκαεπτά Κλωστές

Η ιστορία των «17 Κλωστών» βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και διαδραματίζεται στα έτη 1906-1909 στα Κύθηρα. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης, ένα αγαπητό πρόσωπο μέχρι τη στιγμή που κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Μετά από αυτό το περιστατικό, η τοπική κοινωνία τον εξωθεί σε φυγή. Μετακομίζει στον Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ορθοποδήσει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγαλούπολη, αφήνοντας τον Αντώνη οργισμένο και πικραμένο απέναντι στον κόσμο. Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θυμό του, αποφασίζει να επιστρέψει στα Κύθηρα και να πάρει εκδίκηση. Αυτή την ιστορία αφηγήθηκε στο μυθιστόρημά του ο Πάνος Δημάκης, το οποίο τώρα διασκευάζει σε μίνι σειρά 6 επεισοδίων ο Σωτήρης Τσαφούλιας, σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη και σε παραγωγή Cosmote TV και Tanweer. Στο ρόλο του Αντώνη πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος και γύρω του οι Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Μαρίνα Ψάλτη, Κώστας Φλωκατούλας, Κώστας Φιλίππογλου, Μάνος Βακούση, Ταξιάρχης Χάνος, Φώτης Θωμαΐδης, Θάνος Τοκάκης, Ντένια Στασινοπούλου, Μελίνα Βαμπούλα, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Αλκηστις Πουλοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου-Παπανεοφύτου, Στέλλα Αντύπα, Χρήστος Βελιάνος, Θράσος Σταθόπουλος, Τάσος Σωτηράκης, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ελένη Δαφνή, Νικόλας Δροσόπουλος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Στα συν Μια σειρά για την πρώτη μαζική δολοφονία στην ελληνική ιστορία. Η επιτυχία του Σωτήρη Τσαφούλια, μετά τα «Ετερος Εγώ». Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου. Ο Πάνος Βλάχος, συχνά. Αντε και τα Κύθηρα.

Τι φοβόμαστε Τις λεπτές ηθικές ισορροπίες της ιστορίας και τις γενικεύσεις της Ιστορίας.

Δείτε ένα σύντομο making of:

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις και τα νέα για τη μικρή οθόνη και τις πλατφόρμες, στην ειδική ενότητα του FLIX, TV & Streaming