Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ μιλά στο Flix για το «Everybody Knows», τη γυναίκα και... τους Metallica

στα 10

Με τα γυαλιά πρεσβυωπίας κρεμασμένα στο πουκάμισό του, ο Χαβιέρ Μπαρδέμ είναι από κοντά τόσο ωραίος, γοητευτικός, δυνατός, έξυπνος, πολιτικός και παθιασμένος όσο θα ευχόταν κανείς.

Κάννες 2018: Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ μιλά στο Flix για το «Everybody Knows», τη γυναίκα και... τους Metallica

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ βρίσκεται στις Κάννες για το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί, την ταινία που άνοιξε το φετινό, 71ο Φεστιβάλ Καννών και όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Ρικάρντο Νταρίν και την, γυναίκα του στη ζωή, άλλωστε, Πενέλοπε Κρουζ. Μ' αυτή την ευκαιρία, ο Χαβιέρ Μπερδέμ μίλησε στο Flix, αποδεικνύοντας ότι, εκτός από πολυδιάστατος ηθοποιός με μοναδικό στιλ, είναι κι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων συζητητής, με ξεκάθαρες απόψεις που εκφράζει ηχηρά.

Διαβάστε παρακάτω δυο στιγμές από την κουβέντα μας, ολόκληρη η συνέντευξη με τον Χαβιέρ Μπαρδέμ θα δημοσιευτεί όταν το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί βγει στις αίθουσες, από τη Seven Films.

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

χαβιέρ μπαρδέμ 607

Διαβάστε ακόμη:

Οι σκέψεις του για τη γυναίκα: «Εάν ο κόσμος εξαρτώταν από εμάς, τους άντρες, θα είχε καταστραφεί εδώ κι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις γυναίκες βρισκόμαστε ακόμα εδώ σήμερα. Είμαστε ασφαλείς, το σπίτι τους είναι το σπίτι μας. Η φύση μάς δημιούργησε όλους, γι' αυτό και τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε κι αυτό είναι απλώς γεγονός. Κι ο καλός, αληθινός άντρας, είναι εκείνος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα ως ίση. Εγώ προέρχομαι από την Ισπανία, που είναι μια έντονα πατριαρχική χώρα, αλλά με μεγάλωσε μια γυναίκα, με μόρφωσε μια γυναίκα, επειδή ο πατέρας μου ήταν απών, ο Θεός να τον έχει καλά, άρα έμαθα κι είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας. Κι είδα τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σ' αυτόν τον κόσμο, ακόμα και τι σήμαινε να είσαι γυναίκα ηθοποιός, όπως η μητέρα μου, στην Ισπανία του '60, χειρότερα από πόρνη. Κι η δύναμη αυτής της γυναίκας, που έφερνε την αξιοπρέπεια σε ό,τι έκανε, που πολεμούσε σκληρά για να μεγαλώσει τρία παιδιά χωρίς να χάνει την ψυχραιμία της, με τη δύναμη μια λέαινας, αυτό είναι κάτι που θα τιμώ για πάντα. Κι αυτό είναι που με κάνει να σκέφτομαι ότι χωρίς τις γυναίκες είμαστε απροστάτευτοι. Γιατί είμαστε το αδύναμο φύλο.»

χαβιέρ μπαρδέμ 607

Οι σκέψεις του για τη διασημότητα: «Ενα μάθημα που έμαθα από τη μητέρα μου είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να παντρεύεσαι την επιτυχία ή την αποτυχία. Γιατί, όπως είπε κι ο Κίπλινγκ και οι δυο είναι ψεύτικες. Είμαι φαν της hard rock κι αγαπώ πολύ αυτό το τραγούδι των Metallica, το "Moth Into Flame", από το τελευταίο τους άλμπουμ, το "Hardwired...to Self-Destruct". Λέει ότι η φλόγα έλκει την πεταλούδα, σαν η φλόγα να είναι η διασημότητα, αλλά η πεταλούδα καίγεται. Λοιπόν, η φλόγα καίει είτε είναι η επιτυχία, είτε η αποτυχία. Πρέπει να μείνεις μακρυά έτσι κι αλλιώς, για να μπορέσεις να συνεχίσεις να πετάς.»

χαβιέρ μπαρδέμ 607 Θα διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Χαβιέρ Μπαρδέμ, όταν το «Everybody Knows» του Ασγκάρ Φαραντί βγει στις αίθουσες, από τη Seven Films.

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

Διαβάστε ακόμη: