Πιστό στο ραντεβού του, το Rolling Stone ξεκινάει την ανασκόπηση του 2015 με τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές. Διαφωνείτε, συμφωνείτε, αυτή είναι μια από τις πιο περιεκτικές λίστες της χρονιάς...
25. Narcos (Netflix) / To «Narcos» έχει τόσο πολύπλοκες εκγκληματικές περιπέτεις που δεν θα πίστευες ότι συνέβησαν στ' αλήθεια. Μόνο που συνέβησαν.
24. Key & Peele (Comedy Central) / Γέλασα επίσης με σχεδόν τα πάντα στην τελευταία σεζόν του «Key & Peele», που δεν σε έκανε να νιώθεις γλυκόπικρα γιατί αυτοί οι τύποι το τραβάνε στα άκρα τόσο ηρωικα για τόσο πολύ χρονο.
23. Halt and Catch Fire' (AMC) / Το «Halt and Catch Fire» ήταν ήδη μια μαγευτική ιστορία για τους πρωτοπόρους των υπολογιστών στην προ-Mac εποχή των 80s, αλλά πραγματικά απογειώθηκε με τον δεύτερο κύκλο του...
22. Rick and Morty (Adult Swim) / Σαν την αδελφή ψυχή του, το εξίσου σκοτεινό «Bojack Horseman», το «Rick and Morty» είναι ένας παραλογισμός που όμως καλπάζει σε απίστευτες σκοτεινές συναισθηματικές περιοχές.
21. Bloodline (Netflix) / To «Bloodline» κάνει όλες αυτές τις ηλιόλουστες παραλίες και τα ατίθασα κύματα να μοιάζουν σαν το πιο μίζερο τοπίο στη Γη.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Bloodline»
20. Game of Thrones (ΗΒΟ) / Μια πρόποση στην επόμενη χρονιά, καθώς αυτή η ιστορία έχει αναπάντητα ερωτήματα όπως ο Τζον Σνόου έχει πληγές από τις μαχαιριές.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Game of Thrones»
19. Louie (FX) / Καλύτερη στιγμή: Η νεαρή γυναίκα στο κατάστημα με τα κουζινικά που αντιμετωπίζει τον Λουις Σι Κέι και του υπενθυμίζει όλα τα μέσης ηλικίας άγχη του: «Είμαστε το μέλλον και δεν ανήκεις σε αυτό. Γιατί σε έχουμε ξεπεράσει.»
18. Wet Hot American Summer: First Day of Camp (Netflix) / ...το «First Day of Camp» είναι αυτού του είδους το κατόρθωμα - μια τρελή ιδέα που έμοιαζε καταδικασμένη να απογοητεύσει, ένα ντροπιαστικό ταξίδι στο παρελθόν, μόνο που κόντρα σε όλες τις πιθανότητες αποδείχθηκε το real thing.
Διαβάστε ακόμη: H καθόλου απαραίτητη, πολύ αστεία, τέρμα παρανοϊκή ύπαρξη του «Wet Hot American Summer: First Day of Camp»
17. The Leftovers (ΗΒΟ) / Οσο πιο παράξενο γινόταν, τόσο πιο συναισθηματικά ακριβές ένιωθες ότι είναι.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το δεύτερο κύκλο του «The Leftovers»
16. Jessica Jones (Netflix) / Και μιλώντας για σούπερ δυνάμεις, η Κρίστεν Ρίτερ - η αφανής δεύτερης κλάσης ηθοποιός που δεν εμπιστευόσουν στο «Apartment 23» - πηγαίνει εδώ τόσο βαθιά, που το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να έχει ακόμη περισσότερη Τζόουνς μέσα της.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Jessica Jones»
15. Silicon Valley (HBO) / Με το μονομανές του φόκους στα πάνω και τα κάτω της εμμονής με την εργασία, μοιάζει πραγματικά με το «Mad Men» περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη κωμωδία της εποχής.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Silicon Valley»
14. Hannibal (AMC) / Κοιτώντας πίσω, ήταν πάντοτε αφηρημένα ψυχωτικό το γεγονός πως αυτή η σειρά κατάφερε να εγκριθεί από το NBC την πρώτη φορά...
Το «Hannibal» στα καλύτερα φινάλε της χρονιάς
13. Orange is the New Black (HBO) / Ενα αφιέρωμα στην αφθονία των αξέχαστων χαρακτήρων - που μέσω τόσων αξέχαστων ηθοποιών έχουν την ευκαιρία να διηγηθούν τις ιστορίες τους.
12. You're the Worst (FX) / Το πιο ωμό απ' όλα τα τηλεοπτικό σίτκομ, με την Γκρέτσεν της Αγια Κας και τον Τζίμι του Κρις Γκίρ σαν ένα ζευγάρι ή οτιδήποτε που μοιράζονται μια ζωή «δεν κάνω αισθήματα».
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το δεύτερο κύκλο του «You're the Worst»
11. Bojack Horseman (Netflix) / To αγαπημένο άλογο κινουμένων σχεδίων που τυχαίνει να είναι ένας σίτκομ σταρ που σιχαίνεται τον εαυτό του και ταυτόχρονα ένας απαίσιος άνθρωπος, πέρασε όλη τη σεζόν προσπαθώντας να κάνει το μεγάλο comeback στη βιογραφία του ηρωά του Secretariat, ένα πρότζεκτ που, όπως και όλα τα άλλα, αποδεικνύεται μια σπαραξικάρδια απογοήτευση.
10. Last Week Tonight With John Oliver (HBO) / Λέει σίγουρα κάτι για τις παρανοϊκές στιγμές που ζούμε ότι ο μόνος τηλεοπτικός δημοσιογράφος που μπορείς να εμπσιτευτείς είναι αυτός ο τζόκερ.
9. Better Call Saul (AMC) / Ποιος μπορούσε να προβλέψει ότι θα ήταν τόσο σπουδαίο; Στέκεται από μόνο του σαν ένα κωμικό νουάρ...
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Better Call Saul»
8. Veep (HBO) / Από τη στιγμή που ο Αρμάντο Ιανούτσι τέλειωσε τον τελευταίο κύκλο με αυτό το cliffhanger της νύχτας των εκλογών, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα ακολουθήσει στην προεδρία της Σελίνα. Αλλά παρακαλούμε, μια ακόμη τετραετία.
7. Fargo (FX) / Είναι ένα αστυνομικό παραμύθι για την ενδοχώρα που διπλασιάζεται σαν ένα στιγμιότυπο για όλη τη χώρα.
Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δεύτερο κύκλο του «Fargo»
6. Empire (FOX) / Πώς ακριβώς λειτουργούσαμε όλοι πριν γνωρίσουμε την Κούκι;
Διαβάστε περισσότερα για το δεύτερο κύκλο του «Empire»
5. Difficult People (Hulu) / Η πιο ιδιοφυής νέα κωμωδία της χρονιάς, με πρωταγωνιστές δύο από τα πιο ξεκαρδιστικά αποκρουστικά φρικιά.
4. The Americans (FX) / Η Κέρι Ράσελ και ο Μάθιου Ρις είναι δύο μυστικοί Σοβιετικοί πράκτορες στα προάστια της Ουάσινγκτον στις αρχές των 80s. Η οικογενειακή τους ζωή βασίζεται στα ψέματα και στις προδοσίες - το οποίο είναι ακριβώς αυτό που τους κάνει αυθεντικούς Αμερικάνους.
3. Broad City (Comedy Central) / H Αμπι και η Ιλάνα μπορεί να μην έχουν ιδέα τις κάνουν με τις ζωές τους, αλλά όσο έχουν η μία την άλλη, είναι οι πιο σκληρές γκόμενες όπου κι αν βρεθούν.
2. Mad Men (AMC) / Και αυτή η ευφυής τελική σκηνή - όπου ο Ντον έχει τη δική ζεν στιγμή σε ένα λόφο πάνω στο Μπιγκ Σερ, όπου μπορείς να δει το φως και μοιάζει σαν Coca Cola. Γαμω΄το, θα μου λείψουν αυτοί οι μπάσταρδοι...
Ενα από τα καλύτερα φινάλε της χρονιάς ανήκει στο «Mad Men»
1. Mr. Robot (USA) / To «Mr. Robot» είναι με ευκολία το πιο θαρραλέο δράμα της χρονιάς - ένα πανκ ψυχολογικό θρίλερ για το σαμποτάζ κατά των πολυεθνικών, τη ψηφιακή παράνοια και τα βαριά ναρκωτικά.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Mr. Robot»
H τηλεοπτική ανασκόπηση του Flix για το 2015:
- Ο καλύτερος πιλότος
- Οι καλύτερες μάχες
- Η πιο ανατριχιαστική στιγμή
- Καλύτερο κινηματογραγικό homage
- Οι καλύτεροι τίτλοι αρχής
- Το μεγαλύτερο comeback
- Τα 5 καλύτερα series finale