TV & STREAMING

Νοέμβριος στον ΟΤΕ TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

To Flix ανατρέχει στο πρόγραμμα των καναλιών του OTE TV για το Νοέμβριο και σας προτείνει τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε.

Flix Team
Νοέμβριος στον ΟΤΕ TV - Οι επιλογές του Flix

Με το ενδιαφέρον του μήνα Νοεμβρίου να βρίσκεται σε όσα συμβαίνουν στις δύο φανταστικές πόλεις του «Fargo» και του «Banshee», στις δύο τηλεοπτικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα στον ΟΤΕ ΤV, οι πρεμιέρες του μήνα μας ταξιδεύουν από τον Οσκαρ Γουάιλντ μέχρι το σύγχρονο Βερολίνο και από τον κόσμο των 2-bit ηλεκτρονικών παιχνιδιών μέχρι τη συναρπαστική αναζήτηση ενός χαμένου ροκ θρύλου.

Διαβάστε αναλυτικά το τοπ-10 των επιλογών του Flix για το μήνα Νοέμβριο στα κανάλια του ΟΤΕ ΤV

Fargo tv 607

Fargo - Κάθε Τρίτη στις 21.00 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Το «Fargo», η τηλεοπτική σειρά που βασίστηκε στο κινηματογραφικό σύμπαν των αδελφών Κοέν (στον ευρύτερο κόσμο τους: όχι μόνο στην υπόθεση, το ύφος, την αισθητική της ομότιτλης κινηματογραφικής τους ταινίας, αλλά οι δημιουργοί «έκλεψαν» στοιχεία και από τα «Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» και «Ενας Σοβαρός Ανθρωπος»), ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της τηλεοπτικής σεζόν του 2014. Σκοτεινή, εμπνευσμένη, προσεγμένη στη λεπτομέρεια, με καλογραμμένους χαρακτήρες κι ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών που την αντιμετώπισαν ως 10ωρη κινηματογραφική ταινία, εντυπωσίασε, όχι μόνο με την καθηλωτική ατμόσφαιρα και πλοκή της, αλλά με τη φιλοσοφημένη της ματιά απέναντι στον άνθρωπο, στο καλό και το κακό - στο πώς και τα δύο μπορούν να συνυπάρχουν και να εκτονώνονται με την πρώτη, κατάλληλη, εφιαλτική ευκαιρία. Η σειρά που κέρδισε 18 υποψηφιότητες για ΕΜΜΥ και δύο βραβεία (Σκηνοθεσίας μίνι σειράς και Κάστινγκ μίνι σειράς) προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1, ενώ το Flix ακολουθεί τις περιπέτειες των ηρώων του με εβδομαδιαία recaps. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Fargo».

Barbara 607

Barbara του Κρίστιαν Πέτσολντ - 12 Νοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Aνατολικό Βερολίνο 1980. Η Μπάρμπαρα, μία γιατρός σε κεντρικό νοσοκομείο της πόλης, καταθέτει τα χαρτιά της για να φύγει για τη Δύση και να παντρευτεί τον αγαπημένο της και το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα την τιμωρεί: τη στέλνει σ’ ένα απομακρυσμένο επαρχιακό νοσοκομείο στο βορά για πειθαρχία και επιτήρηση. Αρχικά αλαζονική και αδιάφορη, η Μπάρμπαρα αντιμετωπίζει την μετάθεσή της ως μία παρένθεση στη ζωή της πριν αυτομολήσει. Σταδιακά όμως, οι ανάγκες της χώρας της που καταρρέει, η δικής της προστατευτική φύση απέναντι στους ασθενείς της και η γοητεία ενός συνάδελφου γιατρού μπερδεύουν την κρίση της. Το δίλημμα μεταξύ της υπόσχεσης ευημερίας του καπιταλισμού και του όνειρου του σοσιαλισμού επιστρέφει κι εκείνη πρέπει να πάρει την απόφασή της... Ο Γερμανός Κρίστιαν Πέτσολντ («Yella») συνεχίζει την κριτική του απέναντι στην σύγχρονη οικονομικοπολιτική ιστορία της χώρας του, μ' ένα ακόμα βραδυφλεγές θρίλερ όπου η ατμόσφαιρα του χρησιμοποιείται ως αφηγηματικό εργαλείο, εδώ με μια συγκλονιστική ερμηνεία από τη Νίνα Χος και δίκαιη Αργυρή Αρκτο Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Διαβάστε περισσότερα για τη «Barbara» εδώ.

The Selfish Giant 607

«O Εγωιστής Γίγαντας» («The Selfish Giant») της Κλιό Μπάρναρντ - 13 Νοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Oταν o 13χρονος Αρμπορ και ο καλύτερος του φίλος, Σουίφτι, αποβάλλονται από το σχολείο, αρχίζουν να ζουν σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, μέχρι τη στιμή που τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει. Βασισμένος στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Γουάιλντ, σκηνοθετημένος με σιγουριά και μια ματιά που κατορθώνει να προσδώσει μια άχρονη σχεδόν «μυθολογική» διάσταση στην ιστορία, φωτογραφημένος με τρόπο που χτίζει ολόκληρους κόσμους από μια μάντρα ανακύκλωσης, ή ένα λιβάδι τη νύχτα, ένα δάσος από ηλεκτρικούς πυλώνες, και με δύο αλησμόνητες ερμηνείες από τους νεαρούς ηθοποιούς του, ο «Εγωιστής Γίγαντας» καταφέρνει να ανακαλύψει την ομορφιά της ζωής στα πιο απροσδόκητα μέρη. Επίσημη συμμετοχή στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Εγωιστή Γίγαντα».

Seven Psychopaths 607

«Επτά Ψυχοπαθείς» («Seven Psychopaths») του Μάρτιν ΜακΝτόνα - 14 Νοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Ο Μάρτι είναι ένας Ιρλανδός σεναριογράφος που ζει και εργάζεται στο Χόλιγουντ. Εργάζεται... τρόπος του λέγειν. Από καιρό έχει στερέψει από ιδέες, πίνει σε σημείο κατάχρησης και προσπαθεί μάταια να γράψει το σενάριο, για το οποίο έχει μόνο τον τίτλο: «Επτά Ψυχοπαθείς». Ο καλύτερός του φίλος, ο Μπίλι, είναι ένας ιδιόρρυθμος, άνεργος ηθοποιός που θέλει με εμμονή να τον βοηθήσει: του διηγείται ιστορίες για «φανταστικούς» ψυχοπαθείς και του δίνει ιδέες. Παράλληλα, ο Μπίλι δουλεύει για τον Χανς, έναν περίεργο 65άρη, ο οποίος έχει στήσει μία επιχείρηση «δανεισμού» σκυλιών: στην ουσία τα απάγει από τους ιδιοκτήτες τους και τα επιστρέφει όταν εκείνοι ανακοινώνουν σε αγγελίες ότι προσφέρουν γενναιόδωρες αμοιβές. Μόνο που ο Μπίλι κλέβει τον σκυλί του Τσάρλι, ενός ανελέητου τοπικού γκάνγκστερ κι όλα πάνε κατά διαόλου. Τα πράγματα μπλέκονται ακόμα χειρότερα όταν θολώνουν οι γραμμές μεταξύ πραγματικής ζωής και σινεμά, φανταστικών ηρώων και πραγματικών ψυχάκηδων, βίαιης καρτουνίστικης μυθοπλασίας και αληθινού μακελειού. Μπερδευτήκατε; Μα αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της κατάμαυρης παρωδίας, αυτής της κωμωδίας παραλόγου, αυτής της περιπαιχτικής κινηματογραφικής αυτοαναφοράς. Ο Ιρλανδός Μάρτιν ΜακΝτόνα («Αποστολή στην Μπριζ») αφήνει ελεύθερο το 12χρονο αγοράκι που κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του κρύβει μέσα του και θέλει απλά ...να κάνει πλάκα. Να σατιρίσει τρυφερά το κινηματογραφικό σύμπαν και τους ανθρώπους του, να τραβήξει το χαλί σε όσα περιμένουμε από τις pulp fiction αιματοβαμμένες σάτιρές μας, με ήρωες που θα έγραφε σχεδόν μέχρι και ο Κουέντιν Ταραντίνο. Διαβάστε περισσότερα για τους «Επτά Ψυχοπαθείς».

Suzanne 607

Suzanne της Κατέλ Κιγιεβερέ - 19 Νοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

H Σουζάν δεν είναι μόνη της. Μεγαλώνει μαζί με την αδελφή της στην εργατική νότιο Γαλλία, σ' ένα σπίτι που το κρατά δυναμικά, τρυφερά και άγαρμπα ο χήρος νταλικέρης πατέρας τους. Η Σουζάν μοιάζει ήσυχο κορίτσι - τα εφηβικά της χρόνια είναι πολύ πιο ντροπαλά από αυτά της επαναστάτριας ατίθασης αδελφής της. Κι όμως η Σουζάν μένει έγκυος μαθήτρια και καταλήγει ανύπαντρη μητέρα. Κι όταν ο μικρός Κριστιάν γίνεται 5 χρονών, η Σουζάν ερωτεύεται έναν γοητευτικό τυχοδιωκτάκο, κι εγκαταλείποντας το παιδί της, το σκάει μαζί του. Κάτι που θα πληρώσει ακριβά. Οπως αφηγείται και το ομώνυμο τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν που πέφτει στους τίτλους τέλους (από την ηλεκτρισμένη διασκευή της Νίνα Σιμόν) η Σουζάν είναι ένα αερικό. Και η ζωή της την ξεβράζει κάπου ανάμεσα στα σκουπίδια και τα λουλούδια, όπου πρέπει κάποτε να σοβαρευτεί και να κοιτάξει προσεχτικά για να βρει γαλήνη. Η Κατέλ Κιγιεβερέ την ακολουθεί σε αυτήν την πορεία της προς το φως, καθώς η Σάρα Φορεστιέ την υποδύεται σε μια αξέχαστη, εύθραυστη ερμηνεία. Μια από τις γαλλικές εκπλήξεις του 2013, ταινία έναρξης της Εβδομάδας Κριτικής στο 66ο Φεστιβάλ Καννών, Αργυρός Αλέξανδρος στο 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Σεζάρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Διαβάστε περισσότερα για το «Suzanne» εδώ.

Searching for Sugar Man 607

«Ψάχνοντας τον Sugar Man» («Searching for Sugar Μan) του Μαλίκ Μπεντζελούλ - 20 Νοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Ο Σίξτο Ντίαζ Ροντρίγκεζ ή Χέσους Ροντρίγκεζ ξεκίνησε από τα καφέ του Ντιτρόιτ, την ίδια εποχή που ο Ντίλαν κατακτούσε τα αντίστοιχα στο Village της Νέας Υόρκης. Παρόλο που οι συγκρίσεις ήταν άμεσες, για λόγους που κανείς ακόμα δεν μπορεί να εξηγήσει, η καριέρα του Ροντρίγκεζ δεν απογειώθηκε ποτέ: έβγαλε απλά 2 δίσκους (κι ένας έμεινε μισοτελειωμένος) στα 70ς και χάθηκε. Αυτό όμως που δεν γνώριζε κανείς στην Αμερική, 30 χρόνια μετά, ήταν ότι ο μυστηριωδώς εξαφανισμένος rock n roller ήταν μεγαλύτερος κι από τον Ελβις στην Νότιο Αφρική. Μόνο που το κοινό του εκεί πίστευε ότι ο Ροντρίγκεζ αυτοκτόνησε, επί σκηνής, το 1973. Και τίποτα άλλο για αυτόν. Μία έρευνα που ξεκίνησε ανάμεσα σ' έναν νοτιοαφρικανό φανατικό θαυμαστή του κι έναν δημοσιογράφο για να μπορέσουν να ανακαλύψουν τι συνέβη στον μουσικό ήρωα της νιότης τους, τους οδήγησε πίσω στο Ντιτρόιτ και... στον ίδιον. Αυτή είναι η συναρπαστική, βαθιά συγκινητική ιστορία του ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Σουηδός Μαλίκ Μπεντζελούλ ξεκινώντας από την αναζήτηση ενός θρύλου της ροκ για να φτάσει μέχρι την πιο αχαρτογράφητη μεριά της ανθρώπινης ταυτότητας. Ο τραγικός του θάνατος και το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ που κέρδισε για το «Ψάχνοντας τον Sugar Man», τοποθέτησε για πάντα την ταινία του μέσα στα κλασικά ντοκιμαντέρ της ιστορίας του σινεμά. Διαβάστε περισσότερα για το «Ψάχνοντας τον Sugar Man».

Despicable Me 2 607

«Εγώ ο Απαισιότατος 2» («Despicable Me 2») των Πιερ Κόφιν, Κρις Ρενό - 23 Nοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ιντιθ και Αγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της κοκκινομάλλας Λούσι, να πατάξουν το κακό. Αλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση. Το «Εγώ ο Απαισιότατος» επιστρέφει με μια ακόμη περιπέτεια και τους ήρωες που αγαπήθηκαν από τα ταμεία, δίνοντας ενισχυμένη παρουσία στα αξιολάτρευτα minions και μια ιστορία ενηλικίωσης που ίπταται πάνω απ' όσα θεωρούσαμε μέχρι σήμερα δεδομένα για την αιώνια πάλη του καλού με το κακό. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Τραγουδιού, ενώ με εισπράξεις 970 εκατομμύριων δολαρίων παγκοσμίως, το «Εγώ ο Απαισιότατος 2» έγινε η πιο εμπορική ταινία κινουμένων σχεδίων για το 2013, τρίτη πιο εμπορική ταινία για την ίδια χρονιά και η πιο εμπορική ταινία στην ιστορία των στούντιο της Universal. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Εγώ ο Απαισιότατος 2».

Robocop 607

Robocop του Χοσέ Παντίλα - 27 Νοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Στο κοντινό μέλλον, το 2028, η Αμερική έχει κατασκευάσει άτρωτα ρομπότ που επιβάλλουν και διατηρούν την ειρήνη στις χώρες της Μέσης Ανατολής των οποίων έχει αναλάβει την «ευημερία». Η κατασκευάστρια εταιρεία τους, Omnicorp, θέλει να τα εγκαταστήσει και στην Αμερική, ως άτεγκτους αστυνομικούς, αλλά η πολιτεία αντιτίθεται, καθώς τα ρομπότ έχουν ικανότητες, αλλά όχι κρίση και ηθική. Ο Αλεξ Μέρφι, σύζυγος, πατέρας και φιλότιμος αστυνομικός, τραυματίζεται μοιραία έξω από το σπίτι του στο Ντιτρόιτ, θύμα της συνομωσίας που προσπαθεί ν’ αποκαλύψει. Η Omnicorp θ’ αναλάβει να τον μεταμορφώσει σ’ ένα τέτοιο ρομπότ, διατηρώντας μόνο το κεφάλι, τη νόηση και τη συνείδησή του. Ο Αλεξ θα γίνει ο RoboCop, προστάτης του Ντιτρόιτ από τον κόσμο του εγκλήματος. Πόσο όμως μπορεί η «μηχανή» ν’ απαρνηθεί τις ανθρώπινες αξίες και το συναίσθημα; Ριμέικ της διάσημης ταινίας της δεκαετίας του '80 με έμφαση στους χαρακτήρες και στο διαρκές ερώτημα της υπεροχής ανάμεσα στους ανθρώπους και τις μηχανές. Διαβάστε περισσότερα για το «Robocop» εδώ.

Wreck-it Ralph 607

«Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» («Wreck-it Ralph») του Ριτς Μουρ - 30 Νοεμβρίου / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Ο Ραλφ γνωστός ως Καταστροφέας είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και τρεις δεκαετίες στο κλασικό video game «Fix-It Felix, Jr.». Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Μαστρο-Φέλιξ που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. Οταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια και ξεκινάει μια περιήγηση σε διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video games θα γίνει η αιτία να απελευθερωθεί ένας θανάσιμος ιός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ θα συναντήσει την απροσάρμοστη κι εριστική νεαρή Βανέλοπη Φον Σβιτς. Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over; Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περιγράψεις το «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» παρά μόνο φέρνοντας αναπόφευκτα στο μυαλό σου την πρώτη φορά που είδες το «Toy Story» του Τζον Λάσετερ (ο οποίος κρατάει εδώ χρέη executive producer), δεκαεπτά χρόνια πριν. To ίδιο «παιδικό», περισσότερο «ενήλικο», συναρπαστικά περιπετειώδες και συγκινητικό σε σημεία που ποτέ δεν μπορούσες να υποψιαστείς, το αριστούργημα της Disney αποδεικνύει πως όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ανθρώπινη φύση κρύβονται στα παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας. Διαβάστε περισσότερα για το «Ραλφ: Η Επόμενη Πίστα» εδώ.

Banshee 607

Banshee - Κάθε Τρίτη στις 22.00 / ΟΤΕ CINEMA 1HD

Eνας κατάδικος χωρίς όνομα αποφυλακίζεται και ξεκινά το δρόμο του προς την περιοχή των Aμις, κάπου στα ανοιχτά της Πενσιλβάνια, σε μια μικρή φανταστική πόλη ονόματι Μπάνσι. Η πόλη αυτή έχει τον σερίφη της, έχει τον ιδιοκτήτη σαλούν (έναν άλλον πρώην κατάδικο ονόματι Σούγκαρ που παίζει ο Φράνκι Φεζόν του «Wire»), έχει τις γυναίκες, τους σκληρούς άντρες που προκαλούν αλλήλους σε μονομαχίες- είναι ένα κανονικότατο γουέστερν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί σε μια από αυτές τις συμπλοκές στο μπαρ του Σούγκαρ ο νέος σερίφης της πόλης, που μόλις έχει φτάσει και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ή πώς μοιάζει, σκοτώνεται. Ο ήρωάς μας κρύβει το πτώμα και παίρνει την ταυτότητά του. Και γίνεται ακόμα καλύτερο. Ο παλιός του μεγάλος έρωτας, η Κάρι, πάλαι ποτέ Ανα (παιγμένη από τη γοητευτική Ιβάνα Μιλίσεβιτς), είναι τώρα παντρεμένη με τον δημόσιο κατήγορο, κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο πολύπλοκα για τον νέο μας κατάδικο-που-έγινε-σερίφης Λούκας Χουντ. Αυτό είναι το νέο του όνομα και τον υποδύεται ο Αντονι Σταρ, τον οποίον δεν γνωρίζαμε προηγουμένως αλλά είναι απολύτως τέλειος για αυτό το ρόλο. Pulp, παλιομοδίτικο με την καλή έννοια και ξέφρενα απολαυστικό, το «Banshee» υπογράφεται από τον Αλαν Μπολ και σε κάνει να κολλάς χωρίς κανένα ενδοιασμό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Banshee».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV

Tags: OTE TOP TEN