TV & STREAMING

Αυγουστος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Απο την απαρχή των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι την Αγρια Δύση και από εκεί στην πιο φρέσκια εκδοχή της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας, ο Αυγουστος στον OTE TV είναι διακοπές.

Flix Team
Αυγουστος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

Αφιερώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Γουέστερν, πρεμιέρες για μεγάλα blockbusters και ταινίες που ξεχώρισαν και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, η Εϊμι Σούμερ στα καλύτερα της και ο ο Μπάτμαν εναντίον του Σούπερμαν σε μια μάχη που θα έχει αναπάντεχο τέλος.

The Good the Bad and the Ugly

Αφιέρωμα Γουέστερν - Κάθε Τρίτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 2

Κάθε Τρίτη του Αυγούστου επιστρέφουμε στην Αγρια Δύση για μερικά από τα πιο θρυλικά γουέστερν όλων των εποχών. Την Τρίτη 2 Αυγούστου βλέπουμε το «Vera Cruz» του Ρόμπερτ Ολντριτς με τους Γκάρι Κούπερ και Μπαρτ Λάνκαστερ, στις 9 Αυγούστου το «The Unforgiven» του Τζον Χιούστον πάλι με τον Μπαρτ Λάνκαστερ και την Οντρεϊ Χέπμπορν, ενώ τις τρεις επόμενες Τρίτες του Αυγούστου υποκλινόμαστε στον πατέρα του σπαγγέτι-γουέστερν, Σέρτζιο Λεόνε. Η τριλογία των δολαρίων με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ιστγουντ αποτελείται από το «Για Μια Χούφτα Δολάρια» του 1964 (προβάλλεται την Τρίτη 16 Αυγούστου), το «Για Μερικά Δολάρια Ακόμη» του 1965 (προβάλλεται την Τρίτη 23 Αυγούστου) και το «Ο Καλός, ο Κακός και ο Ασχημος» του 1966 (προβάλλεται στις 30 Αυγούστου). Σκόνη, σπιρούνια, μοναχικοί καουμπόιδες και η ιστορία οτυ γουέστερν σε έναν Αυγουστο σκέτο... μπαρούτι.

Batman v Superman: Dawn of Justice 607

Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης (Batman v Superman: Dawn of Justice) του Ζακ Σνάιντερ - 1 με 14 Αυγούστου στην υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND

Με το φόβο ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον δημοφιλή, σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της, θέτοντας την ανθρωπότητα σε τεράστιο κίνδυνο. Σε ένα επικό και θεαματικό μπρος – πίσω που θυμίζει το νευρικό τρόπο με τον οποίο καμια φορά ξεφυλλίζεις ένα κόμικ θέλοντας να δεις τα καρέ να αποκτούν κίνηση, ο Ζακ Σνάιντερ («300», «Man of Steel») πηγαινοέρχεται από τον Μπρους Γουέιν στον Κλαρκ Κεντ, κρατώντας ατόφια τα ξεχωριστά τους σύμπαντα πετυχαίνοντας αυτό που σε κάθε περίπτωση ήταν το ζητούμενο: να βλέπεις δύο από τους μεγαλύτερους υπερήρωες της ιστορίας των κόμικς, του σινεμά και της ποπ κουλτούρας να μοιράζονται την ίδια ιστορία. Από τα γραφεία της Daily Planet μεταφερόμαστε στην έπαυλη του Μπρους Γουέιν, από την Λόις Λέιν βρίσκουμε την ευθεία γραμμή μέχρι τον πιστό Αλφρεντ του Μπατμαν, από την μάλλον κατάθλιψη του Σκοτεινού Ιππότη αλλάζουμε διάθεση με την αυτοπεποίθηση του σαφώς πιο φωτεινού εξωγήινου Σούπερμαν, σε μια κινηματογραφική συνθήκη που βρίσκει την Metropolis μια γέφυρα απόσταση από την Gotham City και τον κόσμο διχασμένο ανάμεσα στο Μεσσία που θα διαλέξει για να καλέσει την ημέρα της κρίσης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης».

Out of the Furnace 607

Σκουριασμένη Πόλη (Out of the Furnace) του Σκοτ Κούπερ - 8 Aυγούστου στις 21.00 στο VILLAGE CINEMA

Το 2008, λίγο πριν την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, με τις καμπάνιες να παίζουν στην τηλεόραση στο background, δυο αδέλφια, ο Ροντ και ο Ράσελ, ζουν σε μια ξεχασμένη βιομηχανική πόλη της Πενσιλβάνια. Η επιθυμία τους είναι να ξεφύγουν σε μια καλύτερη ζωή, αλλά οι συνθήκες υψώνονται ως εμπόδιο μπροστά τους. Ο Ροντ έχει καταταγεί στο στρατό όπου βιώνει μια διαφορετική υπαρξιακή καταπίεση, ο Ράσελ δουλεύει στο εργοστάσιο όπως έκανε κι ο πατέρας του πριν απ’ αυτόν. Αναζητώντας διέξοδο αλλά και προσπαθώντας πάντα να «κάνουν το σωστό», τα δυο αδέλφια κάνουν τη μια λάθος επιλογή μετά την άλλη. Ο Ράσελ μπαίνει φυλακή και βγαίνει για να βρει ότι η κοπέλα του τον εγκατέλειψε για τον τοπικό σερίφη. Ο Ροντ προσπαθεί να βγάλει τα χρήματα που χρειάζεται παίζοντας σε παράνομους αγώνες μποξ. Τα δυο αδέλφια εγκλωβίζονται, με κάθε τους τυφλό βήμα, σε μια παγίδα ενοχών, ηθικών διλημμάτων και λερωμένων συνειδήσεων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Σκουριασμένη Πόλη».

Trainwreck 607

Κατακούτελα (Trainwreck) του Τζαντ Απατόου - 21 Αυγούστου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Η Εϊμι είναι μια τριανταπεντάρα δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της τη μεγάλωσε με το αξίωμα ότι η μονογαμία είναι αδύνατη, οπότε η Εϊμι περνά από τη μια περιστασιακή σχέση στην άλλη, τρέμοντας τη δέσμευση, απολαμβάνοντας τους άντρες χωρίς παρελκόμενα κι αναπτύσσοντας τον ανάλογο κυνισμό. Οταν η τύραννος αρχισυντάκτριά της θα της αναθέσει, εκείνης, που σιχαίνεται κάθε είδους σπορ εκτός από το σεξ, να πάρει συνέντευξη από έναν εκπληκτικό αθλίατρο, τον Ααρον, πρώτα θα κοιμηθεί μαζί του και μετά, μπροστά στο δικό του ρομαντισμό και την επιθυμία του για μονιμότητα και σταθερότητα, θα επιχειρήσει τη συναισθηματική ωρίμανση και την ερωτική ενηλικίωση, κλωτσώντας πεισματικά σ' όλη τη διαδρομή. Ο Τζαντ Απαταου είναι ο εμπνευστής της νέας αμερικανικής κωμωδίας, διευρύνοντας κινηματογραφικά το ύφος και τον πληθυσμό του Saturday Night Live, πέφτοντας με τα μούτρα σ' ένα σινεμά αθυρόστομο, διαλογικά τολμηρό κι εκρηκτικά διασκεδαστικό. Η Εϊμι Σούμερ είναι η σεναριογράφος, ηθοποιός, stand up κωμικός, πληθωρική περσόνα που, εν μια νυκτί, με την τηλεοπτική σειρά της, «Inside Amy Schumer», έγινε φέτος στην Αμερική το διασημότερο νέο πρόσωπο, μια εθιστική φιγούρα αιχμηρού λόγου, πολέμιος της πολιτικής ορθότητας, μια διασκεδαστική κι οξυδερκής νεοφεμινίστρια γεμάτη αυτοσαρκασμό και ειρωνικό πνεύμα. Οι δυο τους στήνουν μαζί αυτήν την αξιολάτρευτη κωμωδία, αντλώντας από τα trainwrecks των δικών τους ζωών, χωρίς ν' απομακρύνονται βέβαια αρκετά από την ουσία της αμερικανικής ρομαντικής κομεντί, όπου το ζητούμενο είναι πάντα η δύναμη της αγάπης και ο γάμος, αλλά ανατρέποντας με τρόπο έξυπνο και κατά στιγμές ξεκαρδιστικό τα στερεότυπα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Κατακούτελα».

Tangerines 607

Μανταρίνια (Tangerines) του Ζάζα Ουρουσάντζε - 25 Αυγούστου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Καύκασος, Αμπχαζία, 1992. Ο πόλεμος μαίνεται ανάμεσα στους Τσετσενούς και τους Γεωργιανούς. Αυτό πληγώνει τον γέροντα Iβο, όμως συνεχίζει πεισμωμένα να κατασκευάζει τα ξύλινα καφάσια του και να βοηθά τον γείτονα Μάρκους με τις μανταρινιές του. Οι δύο άντρες, κόντρα στις επικίνδυνες συνθήκες ενός παράλογου πολέμου, έχουν βάλει σκοπό να μαζέψουν τη φετινή πλούσια σοδειά. «Οχι τόσο για τα χρήματα, τα οποία ναι θα είναι πολλά, αλλά γιατί είναι κρίμα να πεταχτούν τα μανταρίνια». Οταν μία σύγκρουση συμβαίνει μπροστά από το σπίτι του Ιβο, ο ηλικιωμένος άντρας καταλήγει να περιθάλπτει τους μόνους επιζήσαντες τραυματίες: έναν μισθοφόρο Τσετσενό κι έναν νεαρό Γεωργιανό. Αρχικά, η κίνησή του μοιάζει με τρέλα: δύο εχθροί κάτω από την ίδια στέγη. Σταδιακά όμως, η επιμονή του γέροντα υπενθυμίζει το αυτονόητο: εκεί, σε μια ξεχασμένη γωνιά της φύσης, τι έχουν πραγματικά να χωρίσουν δύο άνθρωποι που ήρθαν τόσο κοντά στο θάνατο; Ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Ζάζα Ουρουσάντζε υπογράφει τη φετινή έκπληξη των Οσκαρ: ένα αντιπολεμικό δράμα που μπήκε στην πεντάδα της ξενόγλωσσης ταινίας, χωρίς να το έχουμε ξανακούσει ποτέ πριν, βάζοντας για πρώτη φορά την Εσθονία στην τελική ευθεία για ένα βραβείο. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για τα «Μανταρίνια».

10 Cloverfield Lane 607

10 Cloverfield Lane του Νταν Τράχτενμπεργκ - 29 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου στην υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND

Το φιλμ που ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς περιγράφει ως «συγγενή πρώτου βαθμού» του «Cloverfield» του 2008 (ναι αυτή τη μικρή ταινία που έκανε το δημιουργό της διάσημο τόσο ώστε να σκηνοθετήσει το έβδομο επεισόδιο του «Πολέμου των Αστρων»), γυρίστηκε το 2014 από τον Νταν Τράχτενμπεργκ και μέχρι πρόσφατα είχε τον τίτλο «Valencia» ή «The Cellar». Και αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα βρίσκει καταφύγιο σε ένα κελάρι. Αν και υποπτεύεται ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής από έναν παρανοϊκό που πιστεύει ότι έχει έρθει το τέλος του κόσμου, η κοπέλα θα προσπαθήσει να το σκάσει διακινδυνεύοντας να βγει έξω σε ένα κόσμο όπου όντως τίποτα δεν είναι πλέον ζωντανό... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «10 Cloverfield Lane».

Olympic Games

Αφιέρωμα Ολυμπιακοί Αγώνες στο OTE History - Κάθε Κυριακή στις 21.00

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, το OTE History ανασύρει σπάνια ντοκιμαντέρ και αρχειακό υλικό από τη θρυλική ιστορία του θεσμού σε ένα αφιέρωμα φτιαγμένο για να αποθεώσει το πνεύμα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο. Το «The First Olympics - Blood, Honor and Glory» ανατρέχει στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Αθήνας, το «Οι Πρώτοι Ολυμπιονίκες» δοξάζει τους πρώτους αθλητές που έφτασαν στην κορυφή, το «Ηλίς - Η Διοργανώτρια Πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων» αφηγείται την ιστορία της Αρχαίας Ηλιδας, ενώ η συμβολή της Ελλάδας στο θεσμό αναδεικνύεται από το «Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων – Η συμβολή της Ελλάδας» και το «Οδός Ελλήνων - Σπύρος Λούης».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Tags: OTE TV