TV & STREAMING

Game of Thrones: κάτι για κάθε (ενήλικο) γούστο

στα 10

Η νέα παραγωγή του HBO εξελίσσεται στον Μεσαίωνα, αλλά αντί για ιππότες και φεουδάρχες είναι γεμάτη πάθη, δολοπλοκίες και σεξ. Η ενήλικη φαντασία βρήκε τη σειρά της!

Game of Thrones: κάτι για κάθε (ενήλικο) γούστο
Ο Σον Μπιν ξεχειμωνιάζει...

Σ’ έναν κόσμο όπου τα καλοκαίρια διαρκούν δεκαετίες αλλά οι χειμώνες σκεπάζουν ολόκληρες γενιές, ο πόλεμος για τον Σιδερένιο Θρόνο μαίνεται. Τοποθετημένη στον Μεσαίωνα, με ήρωες Βασιλείς, φεουδάρχες, πολεμιστές, άγριους, δούλους, ακόμα και απέθαντους, η νέα σειρά του HBO, «Game of Thrones», η οποία παίζεται αυτή τη στιγμή στην Αμερική, αποδεικνύει γιατί πολλές φορές η (αμερικανική) τηλεόραση είναι πιο κινηματογραφική από την ωραιότερη ταινία.

6 λόγοι γιατί πρέπει να δείτε το «Game of Thrones»

  1. Δεν είναι τηλεόραση, είναι HBO! Ο ογκόλιθος της καλωδιακής τηλεόρασης είχε την τόλμη, την αισθητική και το δυναμισμό να μετατραπεί σε κάτι σα σημαντική και ανερχόμενη εταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής. Οχι επειδή έκανε παραγωγή σε τηλεταινίες, ούτε επειδή μπήκε ως συμπαραγωγός στο σινεμά, αλλά επειδή κατάφερε, ολομόναχο στην αρχή, να μεταμορφώσει την τηλεόραση σε κάτι που ταυτίζεται με, ή και υπερβαίνει, τις καλύτερες σύγχρονες κινηματογραφικές παραγωγές. Αρα, το κάθε καινούριο project στον προγραμματισμό του οφείλει κανείς να το δει με ενδιαφέρον, γιατί είναι πολύ πιθανό να γράφει τηλεοπτική ιστορία.

  2. Το «Game of Thrones» βασίζεται στο τεράστιο (από βεληνεκές αλλά και μέγεθος) μυθιστόρημα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, με συνολικό τίτλο «A Song of Ice and Fire», ενός λογοτεχνικού έργου που προσεγγίζει τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε επίπεδο πρωτογενούς δημιουργίας. Ενας πλασματικός κόσμος, με ολόκληρα βασίλεια, λαούς, φύλα, διαλέκτους, συνήθειες και λόγους τιμής έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από τη φαντασία του Μάρτιν, σε μια σειρά επτά προγραμματισμένων μυθιστορημάτων φαντασίας. Πώς το κοινό είδε τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» κι απέκτησε ξάφνου άποψη και για τον Τόλκιν; Ομοίως μπορεί να παρακολουθήσει τη σειρά του HBO και να κερδίσει τον τίτλο του λογοτεχνικού εμπειρογνώμωνα! Ψυχαγωγεί και συμφέρει!

  3. Βασιλιάδες, βασίλισσες, νόθοι γιοι, δούλες, πολεμιστές, σκοτεινοί ιππότες – το «Games of Thrones» έχει ρεπερτόριο κούκλων πρωταγωνιστών – αντρών, γυναικών, παιδιών, ακόμα και ζώων – για κάθε γούστο και όρεξη. Ο Σον Μπιν αποτελεί σταθερή αξία κι εδώ, στο ρόλο του άρχοντα του Βορρά και πρωτοπαλίκαρου του βασιλιά, με το μελαγχολικό βλέμμα και την αρρενωπή κορμοστασιά κρατά τα σκήπτρα των καλλιστείων. Ευκαιρία, ωστόσο, να περάσουν στο προσκήνιο και ο Εϊνταν Γκίλεν (ως Littlefinger, αμφιβόλου ποιότητος), ο Τζέισον Μομόα (ως Καλ Ντρόγκο, πολιτισμικά βίαιος), ο Νικολάι Κόστερ-Γουάλνταου (Τζέιμ Λάνιστερ, κακός), ο Κιτ Χάρινγκτον (ως Τζον Σνόου, καλός αλλά μπερδεμένος ακόμα), η Λίνα Χέντεϊ (ως Βασίλισσα Σέρσεϊ Λάνιστερ, μακιαβελλική), η Εμίλια Κλαρκ (ως Ντένερις Ταργκάριεν, μυσταγωγικά καλή) και η Ροξάν ΜακΚι (ως Νόρια, σκλάβα του έρωτα, πολύ καλή σε όλα!).

  4. Δε μιλάμε για τις σκηνές όπου η πλοκή το απαιτεί. Μιλάμε για άφθονο σεξ, σε διάφορους συνδυασμούς, αρκετά τολμηρά σκηνοθετημένο, ερεθιστικό και έντονο. Μάλιστα, 9 στα 10 ζευγάρια προτιμούν συγκεκριμένη στάση, που μετά τη σειρά θα αποκαλείται «το μεσαιωνικό», σε αντιπαράθεση με το ιεραποστολικό.

  5. Επόμενος τουριστικός προορισμός – εκεί όπου κατοικεί η φυλή των Ντοθράκι! Είναι νομάδες, πολεμιστές, οι συνήθειές τους μοιάζουν με πρωιστορικών φυλών. Αγαπούν τα άλογα, έχουν ανάγκη να σκοτώνουν, είναι ντυμένοι με δερμάτινα τσίτια, τους ενδιαφέρει μόνο η βία και το βίαιο σεξ. Είναι, όμως, άνθρωποι με δικό τους κώδικα τιμής και βιώνουν την απλότητα που ο πολιτισμός των φεουδαρχών έχει εξαλείψει. Η παραγωγή χρησιμοποίησε το γλωσσολόγο Ντέιβιντ Πίτερσον για να πλάσει μια αληθοφανή διάλεκτο για τους Ντοθράκι, η οποία αποτελείται από λεξιλόγιο 2.500 λέξεων και συγκεκριμένους κανόνες γραμματικής. Οι φανς έχουν αρχίσει ήδη τα blogs του τύπου «μάθετε ντοθράκι», οπότε αν σας περισσεύει χρόνος το καλοκαίρι...

  6. Μια και η σειρά φέρνει στο νου τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», το επίπεδο της παραγωγής δεν απέχει και πολύ: για να γραφτεί το σενάριο, χρειάστηκε να διασκευαστεί ένα λογοτεχνικό έργο 3.000 σελίδων (που έχει πουλήσει 7 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο, είναι, δηλαδή, ακόμα σχετικά άγνωστο). Ο πιλότος, μόνο, κόστισε 10 εκατομμύρια δολάρια και το κόστος του πρώτου κύκλου υπολογίζεται στα 60 εκατομμύρια, κοντά, δηλαδή στα νούμερα της «Ρώμης». Τα γυρίσματα έγιναν στη Μάλτα, το Μαρόκο και τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου κατασκευάστηκαν ολόκληρες πόλεις, κάστρα και στρατόπεδα. Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 10 επεισόδια και έπεται συνέχεια. Το σχετικό παιχνίδι στο facebook δεν προλαβαίνει να μετρά μέλη, ηλεκτρονικά παιχνίδια και merchandise ξεπουλάνε και το μυθιστόρημα, φυσικά, επανεκδίδεται από χώρα σε χώρα. Το κάθε επεισόδιο, άλλωστε, στην Αμερική, μετρά 2,5 εκατομμύρια θεατές.

Διαβάστε τα πάντα για το «Game of Thrones», δείτε παρασκήνια, προετοιμαστείτε για τον δεύτερο κύκλο της σειράς και παρακολουθηστε κάθε εβδομάδα κριτική του κάθε νέου επεισοδίου με τον τρόπο του Flix!