TV & STREAMING

Κόλιν Φάρελ - Βινς Βον πρωταγωνιστές στο «True Detective #2». Μας αρέσει ή όχι;

στα 10

Επιτέλους το HBO ανακοίνωσε επίσημα δυο από τους ηθοποιούς που θα αναλάβουν το φορτίο του δεύτερου κύκλου του «True Detective». Τα social media είναι έξαλλα, εμείς όχι τόσο.

Κόλιν Φάρελ - Βινς Βον πρωταγωνιστές στο «True Detective #2». Μας αρέσει ή όχι;

Οσο δημοφιλής έγινε η σειρά του HBO, «True Detective», την περασμένη σεζόν, άλλη τόση αναστάτωση προκαλούν στο κοινό οι φήμες για τη «διαδοχή», για το ποιοι σκηνοθέτες και ποιοι ηθοποιοί θα βάλουν τα δυνατά τους για να υπερβούν τον πήχη που τοποθέτησε ήδη ψηλά ο Κάρι Φουκουνάγκα και το απρόσμενο και θριαμβευτικό δίδυμο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και Γούντι Χάρελσον στον πρώτο κύκλο της σειράς. Αν βάλουμε στο πλάι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της γοητείας, του νωχελικού ρυθμού και της σκοτεινής ατμόσφαιρας του «True Detective» οφείλεται στο σενάριο του Νικ Πιτσολάτο που κρατά σταθερά τη θέση του και στη δεύτερη σεζόν, όλοι οι «καινούριοι» θα έχουν ν’ αναμετρηθούν με απαιτήσεις που, μετά το τέλος του πρώτου «True Detective», αυξάνονται κατακόρυφα, καθώς οι φήμες, ακόμα περισσότερο κι από τα ίδια τα επεισόδια, τροφοδοτούν το hype.

Το HBO, απολαμβάνοντας την αυτοδημιούργητη δημοσιότητα, επιβεβαίωσε τα πρώτα δύο ονόματα ηθοποιών που θα στελεχώσουν το «True Detective #2». Ο ένας είναι ο Κόλιν Φάρελ, όπως ακουγόταν έντονα τον τελευταίο καιρό. Ο Φάρελ θα υποδυθεί τον Ρέι Βελκόρο, έναν εκπρόσωπο του νόμου τον οποίο χρόνια ταλανίζουν βάσανα στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή, ενώ η άφθονη κόκα τον εμποδίζει να λειτουργεί συγκροτημένα στη δουλειά του: η πίστη του μοιράζεται ανάμεσα στον διεφθαρμένο διοικητή της αστυνομίας και στον μαφιόζο που τον έχει, μυστικά, στη δούλεψή του. Η επιλογή είναι έξυπνη και δυνατή: ο Κόλιν Φάρελ δεν είναι μόνο ο ηθοποιός του «Alexander», ή του κινηματογραφικού «Miami Vice», είναι ένα «κακό παιδί» από την Ιρλανδία, ικανός για θαυμάσιες ερμηνείες όταν έχει όρεξη και μια μπύρα.

Ο δεύτερος είναι ο Βινς Βον, οποίος δεν θα υποδύεται τον σύντροφο αστυνομικό του Κόλιν Φάρελ (άλλωστε στη νέα σεζόν του «True Detective» οι αστυνομικοί θα είναι τρεις, δυο άντρες και μια γυναίκα), αλλά τον κακό της ιστορίας. Ο ρόλος του θα είναι αυτός του τον Φρανκ Σέμιον, ενός πρώην μαφιόζου και νυν «καθαρού» επιχειρηματία, του οποίου η μετάβαση στον ίδιο δρόμο απειλείται με την ξαφνική αποκάλυψη της μυστηριώδους δολοφονίας του πρώην συνέταιρού του, που τον καθιστά αυτόματα υποψήφιο θύτη. Απολαμβάνουμε το εκτόπισμα και την αίσθηση εξουσίας του Βινς Βον ακόμα και (με δυσκολία) σε ταινίες σαν το «Delivery Man» και το «The Internship», οπότε έχουμε εμπιστοσύνη ότι μ’ έναν καλογραμμένο ρόλο μπορεί να είναι αριστουργηματικός.

Οι fans της σειράς έχουν διαφορετική γνώμη, απογοητευμένοι και με τις δυο επιλογές:

Ωστόσο να θυμηθούμε ότι πριν την εποχή του «True Detective» (και των κινηματογραφικών του επιλογών μαζί), ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ ήταν για χρόνια ένας γυαλιστερός Τεξανός που έψαχνε ευκαιρίες ν’ αναδεικνύει τους κοιλιακούς του. Μέχρι που αποφάσισε να μάς δείξει τι αξίζει.

Περισσότερα για το «True Detective 2»: