TV

«True Detective», κύκλος 2: τα 5 πράγματα που γνωρίζουμε ήδη

στα 10

Δεν έχει υπογραφεί συμφωνία με το HBO. Αλλά θεωρούμε δεδομένο ότι το «True Detective» θα έχει και δεύτερη σεζόν. Και να τα πέντε πράγματα που γνωρίζουμε από τώρα γι’ αυτήν.

«True Detective», κύκλος 2: τα 5 πράγματα που γνωρίζουμε ήδη

Ηταν η πιο hot νέα σειρά της σεζόν για την αμερικανική τηλεόραση, ο νέος θρίαμβος του HBO που τολμά διαρκώς ν’ ανανεώνει την ιστορία του με καινούριες προκλήσεις. Μέσα σε οκτώ μόλις επεισόδια που έμοιαζαν με μικρές κινηματογραφικές ταινίες, το «True Detective» έγινε το τηλεοπτικό σήμα κατατεθέν για την αρχή του 2014. Και τώρα; Ναι, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος – όχι συνέχεια του πρώτου, αλλά νέα σειρά, με το ίδιο concept και… όλα τ’ άλλα διαφορετικά! Παρότι το HBO δεν έχει ακόμα υπογράψει με τους συντελεστές για το νέο κύκλο του «True Detective», διαβάστε παρακάτω όσα ξέρουμε προς το παρόν, από συνεντεύξεις και μικρές αποκαλύψεις, για το πώς θα μοιάζει και τι θα περιλαμβάνει η φημολογούμενη δεύτερη σεζόν. Κι αν δεν έχετε δει την πρώτη, μη διαβάσετε παρακάτω. Απλώς δείτε την τώρα.

1.Η επόμενη σεζόν του «True Detective» θα έχει να κάνει με «σκληρές γυναίκες, κακούς άντρες και τη μυστική ιστορία του αποκρυφισμού του αμερικανικού δικτύου μεταφορών». Το είπε ο Νικ Πιζολάτο στο hitfix.

truedet02

2.Θ’ απομακρυνθεί από τους βάλτους της Λουιζιάνα. Μιλώντας στο buzzfeed, ο Πιζολάτο δήλωσε ότι η σειρά, στη νέα της σεζόν, «θα παρουσιάσει νέους ήρωες σ’ ένα νέο μέρος με αυθεντικότητα και στιβαρότητα και με υφολογική συνέπεια προς τον πρώτο κύκλο. Τα κυρίαρχα χρώματα θ’ αλλάξουν. Η Νότια Λουιζιάνα είχε τους τόνους του πράσινου και του λαμπερού χρυσού.» Στην ίδια συνέντευξη, ο Πιζολάτο είπε ότι σκοπεύει ν’ ασχοληθεί και πάλι με μια περιοχή της Αμερικής που δεν εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση κι ότι… μελετά επισταμένως την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Νότια Καλιφόρνια.

truedet03

3.Το φορμά της σειράς θα παραμείνει ανοιχτό κι ευέλικτο. Μιλώντας στο TCA, ο Νικ Πιζολάτο εξήγησε ότι θέλησε ν’ αγγίξει πολλά τηλεοπτικά είδη, ταυτόχρονα υπονομεύοντάς τα και ανανεώνοντάς τα μέσα από τους ήρωές του. Σ’ αυτή τη λογική, θα μπορούσε να υπάρξει μια επόμενη σεζόν που να καθορίζεται από μια τεράστια συνομωσία, ή ένα φόνο σε μια μικρή πόλη, ή τη διαμάχη ενός μεγάλου εγκληματία μ’ έναν περιθωριακό αστυνομικό. «Για την ακρίβεια,» αστειεύτηκε ο Πιζολάτο, «μια σεζόν του “True Detective” θα μπορούσε να είναι βασισμένη και στο “Αβεσσαλώμ! Αβεσσαλώμ!” του Γουίλιαμ Φόκνερ γιατί κι αυτό διαβάζεται σαν ιστορία μυστηρίου.»

truedet04

4.Η επόμενη σεζόν θα έχει παραπάνω από έναν σκηνοθέτες. Μπορεί ο πρώτος κύκλος να καθορίστηκε από την αινιγματική ατμόσφαιρα, τα τολμηρά μονοπλάνα και τους γόνιμους αργούς ρυθμούς του Κάρι Φουκουνάγκα, αλλά το πείραμα του ένας σκηνοθέτης να γυρίσει ολόκληρη τη σεζόν δε θα επαναληφθεί. Παρότι ο Φουκουνάγκα είναι πρόθυμος να επιστρέψει για κάποια επεισόδια, η σειρά θα πρέπει – όπως όλες – να μοντάρεται καθώς γυρίζεται (κι όχι να γυριστεί ολόκληρη κι έπειτα να μονταριστεί, όπως συνέβη αυτήν τη χρονιά) κι επίσης τόσο ο Φουκουνάγκα θέλει να συνεχίσει και με τα κινηματογραφικά του σχέδια, όσο και οι παραγωγοί θέλουν να δοκιμάσουν διαδοχικά και νέες ματιές.

truedet05

5.Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ δεν θα επιστρέψει. Από την αρχή, η σειρά προοριζόταν ως μια ανθολογία, με μια νέα ιστορία σε κάθε κύκλο. Αλλά ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ – Ραστ Κόουλ, ουδέποτε σκόπευε να παραμείνει μετά τον πρώτο: «Ηταν μια ταινία 450 σελίδων – αυτό ήταν,» είπε ο ηθοποιός μιλώντας στο Σωματείο Τηλεοπτικών Κριτικών τον Ιανουάριο. «Ηταν, επίσης, πεπερασμένη. Αυτό δε σήμαινε ότι θα επιστρέφαμε φέτος, του χρόνου, αν γνώριζε επιτυχία. Ηταν πεπερασμένη. Μ’ αυτήν την έννοια ήταν ακριβώς σαν ένα κινηματογραφικό σενάριο 450 σελίδων.»

Διαβάστε ακόμα: