Buzz

«You are an ass!»: πρώτη σκηνή από το «Much Ado About Nothing» του Τζος Γουίντον

στα 10

Από την παγκόσμια πρεμιέρα του στο περσινό Φεστιβάλ του Τορόντο το «Much Ado About Nothing» του Τζος Γουίντον το buzz του δεν έχει κοπάσει, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται για... τίποτα. Δείτε μια πρώτη σκηνή και ενώστε τις φωνές σας με τις υπόλοιπες των εκατομμυρίων fanboys του σκηνοθέτη!

«You are an ass!»: πρώτη σκηνή από το «Much Ado About Nothing» του Τζος Γουίντον

Γυρισμένο σε 12 μέρες με το σεξπιρικό κείμενο ανέπαφο, το χιούμορ να θριαμβεύει αλλά και τις λεπτές αποχρώσεις της ιστορίας να είναι όλες εκεί, αυτή η σύγχρονη, ασπρόμαυρη, ιδιοσυγκρασιακή ανάγνωση του έργου, είναι απολαυστική και φέρει τη σήμα-κατατεθέν υπογραφή του Τζος Γουίντον.

Το «Much Ado About Nothing» διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στο σπίτι του Γουίντον στην Σάντα Μόνικα και, σύμφωνα δικές του δηλώσεις, πρόκειται για ένα ερωτικό γράμμα στο κείμενο, στους ηθοποιούς, στο ίδιο το σπίτι: ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές από όλες τις ταινίες της καριέρας του (από το Firefly μέχρι και το Dollhouse) κι η εμπιστοσύνη των ηθοποιών του είναι εμφανής.

1

Δείτε αυτή την πρώτη σκηνή (όπου ο Νέιθον Φίλιον είναι ένας σαιξπηρικός... γάιδαρος/ κώλος/μαλάκας) και θα καταλάβετε τον τόνο, το ύφος και το πόσο τολμηρό στη σύλληψη και στην εφαρμογή είναι το πείραμα του δημιουργού, ο οποίος την ίδια εποχή γύριζε άλλη μία μικρή ταινία: τους «Avengers»!

Διαβάστε περισσότερα: