Buzz

Πρώτο wonderful τρέιλερ για το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς

στα 10

Η Τζουλιάν Μουρ, τρία παιδιά και το «Space Oddity» του Ντέιβιντ Μπάουι στη Νέα Υόρκη του τότε και του τώρα.

Πρώτο wonderful τρέιλερ για το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς

Μπορεί το «Wonderstruck» να μην μας παρέδωσε όλα όσα υποσχόταν, αφήνοντάς μας μάλλον ανικανοποίητους στην πρώτη του προβολή στις Κάννες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι είναι μια ταινία γεμάτη φιλοδοξία, ομορφιά και αγάπη.

Το φιλμ βασίζεται στο βραβευμένο ομότιτλο ιστορικό μυθιστόρημα που έγραψε και εικονογράφησε το 2011 ο Μπράιαν Σέλζνικ, ο δημιουργός του «The Invention of Hugo Cabret» που ενέπνευσε το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε. Το φιλμ (και το βιβλίο), παρακολουθεί τις συνδεόμενες ιστορίες δυο κωφών παιδιών σε διάστημα 50 χρόνων: ο Μπεν (τον υποδύεται ο Οουκς Φέγκλεϊ του «Pete's Dragon») ζει με την οικογένειά του στη Μινεσότα το 1977 και το σκάει για να πάει στη Νέα Υόρκη να βρει τον πατέρα του. Κι η Ρόουζ (την υποδύεται η 13χρονη κωφή ηθοποιός Μίλισεντ Σίμοντς) είναι ένα κορίτσι κλειδωμένο σ' ένα σπίτι, στο Νιου Τζέρσεϊ του 1927, που αποδρά για να πάει, επίσης, στη Νέα Υόρκη, να δει από κοντά την αγαπημένη της ηθοποιό.

Διαβάστε ακόμη: Στο «Wonderstruck», ο Τοντ Χέινς μιλά για την αγάπη: με δυο εποχές, τρεις ταινίες και μια μακέτα

Το πρώτο τρέιλερ μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο την ατμόσφαιρα του φιλμ δίχως να αποκαλύπτει σχεδόν τίποτα για την πλοκή πέρα από τον τόνο και το ύφος του. Δείτε το πιο κάτω και διαβάστε περισσότερα για την ταινία στην κριτική που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Μάιο, μετά την προβολή της στο Φεστιβάλ των Καννών.


Δείτε ακόμη: