Buzz

Ολα όσα μαθαίνουμε για το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς - και θαμπωνόμαστε

στα 10

Ανάμεσα στο 1927 και το 1977, στο live action και στο stop-motion animation, σ' ένα αγόρι και σ' ένα κορίτσι που ζουν στη σιωπή, το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς ετοιμάζεται ν' ακουστεί.

Ολα όσα μαθαίνουμε για το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς - και θαμπωνόμαστε

Δύο χρόνια μετά το «Carol», ο Τον Χέινς έχει έτοιμη τη νέα του ταινία που, γιατί όχι, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών. Αυτές τις ημέρες, ωστόσο, ο σκηνοθέτης παρουσίασε (φειδωλά, φυσικά), το «Wonderstruck», παραγωγή της Amazon, στο CinemaCon κι όσα διαβάζουμε μάς ενθουσιάζουν.

Διαβάστε ακόμη: Οι 20 ταινίες που περιμένουμε (και μάλλον θα δούμε) στο 70ό Φεστιβάλ Καννών

Το «Wonderstruck» βασίζεται στο βραβευμένο ομότιτλο ιστορικό μυθιστόρημα που έγραψε και εικονογράφησε το 2011 ο Μπράιαν Σέλζνικ, ο δημιουργός του «The Invention of Hugo Cabret» που ενέπνευσε το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε. Το φιλμ (και το βιβλίο), παρακολουθεί τις συνδεόμενες ιστορίες δυο κωφών παιδιών σε διάστημα 50 χρόνων: ο Μπεν (τον υποδύεται ο Οουκς Φέγκλεϊ του «Pete's Dragon») ζει με την οικογένειά του στη Μινεσότα το 1977 και το σκάει για να πάει στη Νέα Υόρκη να βρει τον πατέρα του. Κι η Ρόουζ (την υποδύεται η 13χρονη κωφή ηθοποιός Μίλισεντ Σίμοντς), είναι ένα κορίτσι κλειδωμένο σ' ένα σπίτι, στο Νιου Τζέρσεϊ του 1927, που αποδρά για να πάει, επίσης, στη Νέα Υόρκη, να δει από κοντά την αγαπημένη της ηθοποιό.

wonderstruck 607 Η Τζούλιαν Μουρ στα γυρίσματα του «Wonderstruck» στη Νέα Υόρκη

Στο CinemaCon, ο Τοντ Χέινς παρουσίασε ένα μικρό πρόμο του «Wonderstruck», της «πιο φιλόδοξης ταινίας του ως τώρα», όπως προλόγισε ο Πρόεδρος Διανομής και Μάρκετινγκ της Amazon, Μπομπ Μπέρνεϊ. Το πρόμο, διαβάζουμε, είναι αρκετά μυστηριώδες και δεν αποκαλύπτει συγκεκριμένα στοιχεία για την πλοκή και τους ήρωες, αλλά δίνει την αίσθηση ενός δράματος με μαγικές πινελιές. Η ταινία είναι live action, αλλά διακόπτεται από ονειρικά πλάνα ενός κουκλόσπιτου, με ζωγραφιστά πρόσωπα διαφόρων ηρώων σε μικρές κούκλες, κάτι που μπορεί να είναι CGI ή stop motion animation. Στο κλιπ, ο μικρός Μπεν δίνει οδηγίες για ό,τι θ' ακολουθήσει: «Θέλω να έχετε υπομονή μ' αυτή την ιστορία. Η ιστορία που θέλω να σας αφηγηθώ αρχίζει πριν από πολύ καιρό. Δεν είναι μόνο μια ιστορία της Νέας Υόρκης. Είναι κι η ιστορία του πατέρα μου.» Από την άλλη πλευρά, το κομμάτι της Ρόουζ στην ταινία, είναι γυρισμένο σαν βωβό σινεμά. Το καστ συμπληρώνουν η Τζούλιαν Μουρ, που υποδύεται δυο ρόλους, την αγαπημένη ηθοποιό της Ρόουζ, Λίλιαν Μέιχιου και την ίδια τη Ρόουζ σε μεγαλύτερη ηλικία και η Μισέλ Γουίλιαμς.

Τα γυρίσματα έχουν γίνει στο Κράουν Χάιτς, στο Μπρούκλιν, που μεταμορφώθηκε αντίστοιχα για την κάθε εποχή, το 1927 και το 1977:

wonderstruck 607

wonderstruck 607

Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τα πρώτα υλικά του «Wonderstruck» που, θεωρητικά, μετά και την παρουσίαση στο CinemaCon, δεν θ' αργήσουν.

wonderstruck 607

Διαβάστε ακόμη: