Buzz

«The Witch»: Οταν ο σατανισμός γίνεται διαφημιστικό εργαλείο

στα 10

Με τη σφραγίδα του Ναού Σατανιστών θα βγει στις αίθουσες το «The Witch» και σε ειδικές, διαδραστικές προβολές - τελετές!

«The Witch»: Οταν ο σατανισμός γίνεται διαφημιστικό εργαλείο

Οτι η πρώτη μεγάλου μήκους του Ρόμπερτ Εγκερς, που ενθουσίασε τους πάντες στο προηγούμενο φεστιβάλ του Sundance, το «The Witch», είναι τρομακτική, το είχαμε καταλάβει, ήδη από τις πρώτες κριτικές και τις αντιδράσεις του κοινού. Μάλλον όμως δεν είχαμε καταλάβει πόσο πολύ και πόσο... αυθεντικά τρομακτική είναι.

Δείτε ακόμη: Υπάρχει κάτι σατανικό στο δάσος. Τρέιλερ για το «The Witch»

Μια ιστορία «δαιμονισμού» στα δάση της Νέας Αγγλίας σε μια μικρή κοινότητας πιστων πίσω στο 1630, το φιλμ του Εγκερς κέρδισε συγκρίσεις με το σινεμά του Ντέιβιντ Λιντς, του Κιούμπρικ και του Ταρκόφσκι κι έκανε τους θεατές να τρομάξουν αληθινά. Ο σκηνοθέτης του «The Witch» έφυγε από το φεστιβάλ με ένα βραβείο γαι τη δουλειά του και η ταινία έκανε τόση αίσθηση όση είχε κάνει πριν από πολλά χρόνια μια άλλη ταινία τρόμου που άκουγε στον τίτλο «The Blair Witch Project».

the witch 607

Κάτι σαν... προστιθέμενη αξία δίνει, ωστόσο, στο «The Witch», η «επίσημη» δήλωση του Ναού των Σατανιστών, που χαρακτηρίζει την ταινία ως μια «σατανιστική εμπειρία που σε μεταμορφώνει (transformative satanic experience») και διοργανώνει ειδικές πρεμιέρες του φιλμ, ξεκινώντας στις 10 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη (για ν' ακολουθήσουν το Λος Αντζελες, το Οστιν και το Ντιτρόιτ), προβολές που θα συμπεριλαμβάνουν διαδραστικά performances και τελετουργικά υποδοχής μιας «νέα σατανιστικής εποχής».

the witch 607

Στην επιστολή του, ο Ναός των Σατανιστών δηλώνει βέβαιος ότι «η ταινία θα σηματοδοτήσει την πυροδότηση μιας σατανιστικής επανάστασης ενάντια στα τυραννικά υπολείμματα φανατικών προκαταλήψεων και θα συνεισφέρει σε μια νέα εποχή απελευθέρωσης και αναζήτησης πέρα από κάθε φραγμό.» Η Τζεξ Μπλάκμορ, εκπρόσωπος του Ναού, προσθέτει ότι η υπόθεση του «The Witch» εμπνέει δύναμη στον θεατή, «μια ιστορία παθολογικής υπερηφάνειας, θρησκευτικών παραδειγμάτων από τον παλαιό κόσμο και μιας αταίριαστης κοπέλας που αρπάζει τον διωγμό από τα κέρατα. Η ταινία απομακρύνεται από την θυματοποιημένη απεικόνιση της μαγείας και διακηρύσσει τη γυναικεία ανεξαρτησία.» Κι αν τα παραπάνω φαντάζουν ελαφρώς γραφικά, οπωσδήποτε θα κάνου περισσότερο καλό, παρά κακό στις εισπράξεις της ταινίας, που ξεκινά τις κανονικές, μη-σατανιστικές προβολές της στην Αμερική στις 19 Φεβρουαρίου. Δυστυχώς, απ' όσο γνωρίζουμε, η ταινία δεν έχει προς το παρόν διανομή στην Ελλάδα.

Δείτε παρακάτω τα τρέιλερ του «The Witch», αν δε φοβάστε:



Δείτε ακόμη:

Tags: the witch