Buzz

«West Wing»: ένα reunion για την προστασία του ελεύθερου Τύπου

στα 10

Μέρος του καστ μίας από τις καλύτερες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης ενώνει δυνάμεις σ' ένα event που φέρνει «Ολους τους Ανθρώπους του Προέδρου» εναντίον του Αμερικανού Προέδρου...

«West Wing»: ένα reunion για την προστασία του ελεύθερου Τύπου

Σήμερα, ο Πρόεδρος Τραμπ απένειμε μέσω twitter τα βραβεία του για τα σημαντικότερα «fake news» της χρονιάς που πέρασε και θεωρεί ότι τον συκοφάντησαν (έχοντας στις πρώτες θέσεις, φυσικά, το CNN και τους New York Times). Η ατζέντα του Τραμπ εναντίον του Τύπου που τον κριτικάρει από την πρώτη στιγμή στενά κι αυστηρά είναι ξεκάθαρη. Δεν έχει υπάρξει ποτέ κανείς άλλος Πρόεδρος στην ιστορία της Αμερικής και του Λευκού Οίκου που να τα έχει βάλει με τη δημοσιογραφία τόσο ξεκάθαρα και τόσο επιθετικά. Εκτός, ίσως, από τον Νίξον (τα εξιστορεί και άλλωστε και το «The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που καθόλου τυχαία γυρίστηκε επί Προεδρίας Τραμπ). Και είδαμε που τον οδήγησε αυτή η αντιπαλοτητα...

Θυμηθείτε κι αυτό: Βλέποντας τηλεόραση ένα επεισόδιο τη φορά #10: «The West Wing», Two Cathedrals

All the President's Men 607

Στο σκάνδαλο «Watergate» που τον έριξε και τον καθαίρεσε κι έκανε το όνομά του συνώνυμο με την πολιτική διαφθορά. Τα γεγονότα του Watergate (και πώς αυτό ξεσκεπάστηκε από τους Mπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρνστιν της Washington Post) αποτέλεσαν και την πλοκή του κλασικού πολιτικού δράματος του Αλαν Πάκουλα, «Ολοι οι Ανθρωποι του Προέδρου» (βραβευμένο με τέσσερα Οσκαρ το 1976).

Για αυτό, καθόλου τυχαία, το καστ της «Δυτικής Πτέρυγας» (West Wing), μίας από τις σημαντικότερες και σπουδαιότερες πολιτικές σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης (με την υπογραφή του Ααρον Σόρκιν) αποφάσισε ένα mini-reunion. Ενα event όπου θα διαβάσουν ζωντανά για το κοινό, το «Ολοι οι Ανθρωποι του Προέδρου» και τα έσοδα των εισιτηρίων θα παραχωρηθούν στην Αμερικανική Ενωση Συνακτών.

Διαβάστε επίσης: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ετοιμάζει σειρά για το Watergate στο Netflix

West Wing cast 607

Ετσι, στις 27 Ιανουαρίου, οι Μπράντλεϊ Γουίτφορντ (ο οποίος πρωταγωνιστή και στο «The Post» του Σπίλμπεργκ), Τζόσουα Μαλίνα, Ρίτσαρντ Σιφ, Εντ Μπέγκλεϊ Τζ. και Τζεφ Πέρι θα συναντηθούν στη σκηνή του Fountain Theatre στο Λος Αντζελες για την αναπαράσταση μίας ταινίας, κι ενός κειμένου που, δυστυχώς, έχει και σήμερα μεγάλη σημασία.

«Δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας στους διοργανωτές και τους ηθοποιούς που προσφέρθηκαν να στήσουν αυτή τη σημαντική και διασκεδαστική βραδιά και να μας στηρίξουν, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ελεύθερου Τύπου» δήλωσε η Πρόεδρος της Ενωσης, Ρεμπέκα Μπέικερ. «Τα έσοδα θα βοηθήσουν στα νομικά τους έξοδα τους δημοσιογράφους που καταδιώκονται, συλλαμβάνονται. Θα εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά που θα πάρει τα ηνία από εμάς και πρέπει να ξέρει να στέκεται απέναντι στα σημεία των καιρών...»

Θα θέλαμε να είμαστε εκεί...

Διαβάστε περισσότερα: