Buzz

Η αστική μοναξιά του Εντουαρντ Χόπερ είναι σήμερα πιο διαχρονική από ποτέ

στα 10

Εδώ και ένα μήνα, είμαστε όλοι πίνακες του Εντουαρντ Χόπερ.

Η αστική μοναξιά του Εντουαρντ Χόπερ είναι σήμερα πιο διαχρονική από ποτέ
Tα σινεμά μάς περιμένουν

Η #menoumespiti #socialdistancing εποχή του κοροναϊού ανάγκασε τον σύγχρονο άνθρωπο να κλειστεί στους τέσσερις τοίχους και να παραδεχθεί την αστική του μοναξιά - όπως ακριβώς τα θέματα πολλών έργων του Εντουαρντ Χόπερ.

Ο Χόπερ που ζωγράφιζε τα τοπία γυμνά, τις πόλεις έρημες, και γυναίκες και άντρες μόνους τους σε κτίρια, πίσω από παράθυρα μιας αποξενωμένης πραγματικότητας, σήμερα είναι πιο διαχρονικός από ποτέ. Εκείνος μιλούσε για μοναξιά στα 20ς (σκεφτείτε ότι την ίδια εποχή ο Φιτζέραλντ έγραφε παλλόμενα από ζωή, πάρτι και αλκοόλ τζαζ μυθιστορήματα). Ο Χόπερ έβαζε τους ήρωές του στη ζωή που επέστρεφαν μετά το πάρτι.

Πρόλαβε άραγε ο Βιμ Βέντερς να ζωντανέψει σ' ένα 3D film-installation τους διάσημους πίνακες του, μία ταινία που θα συνοδεύει την μεγάλη έκθεση στα έργα του καλλιτέχνη που θα φιλοξενεί το Fondation Beyeler στην Ελβετία [26 Ιανουαρίου - 17 Μαΐου]. Και πόσοι πρόλαβαν να επισκεφθούν το μουσείο πριν ο κόσμος μας πατήσει ένα pause;

Κι αν ο εγκλεισμός ήταν συμβολικός για τον Χόπερ και αποτύπωμα μίας συλλογικής μελαγχολίας, σήμερα είναι και κυριολεκτικός. Κι αυτό έχει κάνει τον ζωγράφο #trendingtopic στα σόσιαλ.

Καθόλου άδικα!

Hopper 607 1

Hopper 607 2

Hopper 607 3

Hopper 607 4

Hopper 607 5

Hopper 607 6

Hopper 607 7

Hopper 607 8

Hopper 607 9

Διαβάστε περισσότερα: