Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2018: Οι Γουόρεν Μπίτι και Φέι Νταναγουέι θα (ξανα)δώσουν και φέτος το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

στα 10

Πάμε άλλη μια, αυτή την φορά χωρίς άλλα λάθη.

Flix Team
Oscars 2018: Οι Γουόρεν Μπίτι και Φέι Νταναγουέι θα (ξανα)δώσουν και φέτος το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Ολοι θυμούνται την περσινή ιστορική γκάφα που έγινε στην κορύφωση της βραδιάς των Οκσαρ, με πρωταγωνιστές τους Γουόρεν Μπίτι και Φέι Νταναγουέι. Για όσους δεν το γνωρίζουν, όταν οι δυο τους ανέβηκαν στην σκηνή (γιόρταζαν την 50η επέτειο του «Μπόνι και Κλάιντ») για να απονείμουν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ο Μπίτι ανοίγει το φάκελο, δείχνει να τα χάνει για λίγο, κοιτάει με δυσπιστία και η Ντάναγουεϊ πιστεύοντας ότι αστειεύεται κι απλώς καθυστερεί διαβάζει την ταινία που έγραφε η καρτέλα: «La La Land». Ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι ανεβαίνουν οι παραγωγοί του «La La Land», παραλαμβάνουν τα βραβεία τους, σηκώνουν κι όλους τους συντελεστές της ταινίας επί σκηνής κι αρχίζουν τον ευχαριστήριο λόγο τους. Μέχρι που μία περίεργη κινητικότητα σταματάει τις χαρμόσυνες διαδικασίες. Εχει γίνει λάθος. Εχει γίνει μία τεράστια γκάφα. Ο νικητής είναι το «Moonlight».

Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη με το λάθος φάκελο οι υπεύθυνοι ορκωτοί λογιστές της Price Waterhouse Coopers ανέλαβαν όλη την ευθύνη και διηγούνται πώς ακριβώς έγινε το λάθος

Oscars 2017 fiasco 607 3

Από ότι φαίνεται η Ακαδημία ετοιμάζεται να επαναλάβει το σκηνικό αυτό. Δηλαδή στο περίπου, χωρίς την μεγάλη γκάφα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γουόρεν Μπίτι και Φέι Νταναγουέι θα επιστρέψουν στην σκηνή και φέτος για να απονείμουν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αυτή την φορά (ελπίζουμε) χωρίς λάθος. Με αυτή την κίνηση η Ακαδημία θέλει να ζητήσει το δικό της συγγνώμη από τους δυο αυτούς μεγάλους ηθοποιούς και να τους βοηθήσει να εξιλεωθούν μετά από όσα έγιναν πέρσι.

Η Ντάναγουεϊ δήλωσε πως «το να παρουσιάζεις την δεύτερη φορά είναι πάντα καλύτερο» πριν ο Μπίτι, χαριτολογώντας, πει «και ο νικητής είναι το “Οσα Παίρνει ο Ανεμος”». Πάντως από την μεριά της η Ακαδημία έχει πάρει τα μέτρα της αυτή την φορά για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους γκάφες ποτέ ξανά.

Διαβάστε περισσότερα για το σκάνδαλο των Oscars 2017


Η 90ή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στις 4 (προς ξημερώματα 5) Μαρτίου από το COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο και από το COSMOTE CINEMA 2HD, με σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί με υπότιτλους τη Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Ως τότε, μη χάσεις 85 οσκαρικά αριστουργήματα που σε περιμένουν στο αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, για να απολαμβάνεις όλο το μήνα τη μαγεία των OSCAR.

Oscars 2018 Poster

Το Flix καταγράφει στην ειδική ενότητα «Οσκαρ 2018» την οσκαρική κούρσα με όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις βραβεύσεις των επαγγελματικών σωματείων, τις τελευταίες προβλέψεις και τα trivia που θα οδηγήσουν στην 90ή τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ