Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: Ο Τζίμι Κίμελ εξηγεί τα τελευταία 10 λεπτά της τελετής με το δικό του τρόπο

στα 10

«Ηταν το πιο περίεργο φινάλε της ιστορίας, μετά το τέλος του "Lost"» είπε ο Κίμελ στην πρώτη εκπομπή του μετά τα... διαβόητα πλέον φετινά Οσκαρ. Δείτε το βίντεο που εξηγεί τι έγινε και πώς ο Ντένζέλ Ουάσινγκτον τους έσωσε από χειρότερο σκάνδαλο!

Oscars 2017: Ο Τζίμι Κίμελ εξηγεί τα τελευταία 10 λεπτά της τελετής με το δικό του τρόπο

Η Ακαδημία πάντα θέλει στιγμές των οσκαρικών της τελετών να μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη. Με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ το πέτυχαν. Αλλά ίσως όχι για τους λόγους που είχαν ποτέ φανταστεί - ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες τους.

Είδατε, μάθατε, ακούσατε τι έγινε: ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Νταναγουέι (γιόρταζαν την 50η επέτειο του «Μπόνι και Κλάιντ») ανέβηκαν στην σκηνή για την κορύφωση της βραδιάς: να απονείμουν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ο Μπίτι ανοίγει το φάκελο, δείχνει να τα χάνει για λίγο, κοιτάει με δυσπιστία και η Ντάναγουεϊ πιστεύοντας ότι αστειεύεται κι απλώς καθυστερεί διαβάζει την ταινία που έγραφε η καρτέλα: «La La Land». Ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι ανεβαίνουν οι παραγωγοί του «La La Land», παραλαμβάνουν τα βραβεία τους, σηκώνουν κι όλους τους συντελεστές της ταινίας επί σκηνής κι αρχίζουν τον ευχαριστήριο λόγο τους. Μέχρι που μία περίεργη κινητικότητα σταματάει τις χαρμόσυνες διαδικασίες. Εχει γίνει λάθος. Εχει γίνει μία τεράστια γκάφα. Ο νικητής είναι το «Moonlight».

Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη με το λάθος φάκελο οι υπεύθυνοι ορκωτοί λογιστές της Price Waterhouse Coopers ανέλαβαν όλη την ευθύνη και διηγούνται πώς ακριβώς έγινε το λάθος

Oscars mistake 607 3

Μέχρι και χθες δεν είχαμε καταλάβει που ήταν ο Τζίμι Κίμελ. Ο παρουσιαστής της βραδιάς ήταν εξαφανισμένος για ένα καθοριστικό διάστημα, κι ενώ πιστεύαμε ότι οι παραγωγοί του σόου θα του έδιναν οδηγίες για να επέμβει και να εξηγήσει τα ανεξήγητα, αυτός που πήρε το μικρόφωνο μέσα στο κομφούζιο και κάλεσε τους συντελεστές του «Moonlight» επί σκηνής για να τους παραδώσει το Οσκαρ που από λάθος κρατούσε, ήταν ο Τζάστιν Χόροβιτς. Ο παραγωγός του «La La Land».

Το πόσο κλασάτα και συναδελφικά φέρθηκαν οι παραγωγοί και των δύο ταινιών, ήταν το μόνο που μας δίνει μία μικρή ελπίδα για αυτό το κομμάτι του Χόλιγουντ (και τι σινεμά μπορεί να παράγει).

Jimmy Kimmel Oscars mistake 607

Ο Κίμελ όμως, με το δικό του αυτοσαρκαστικό τρόπο, αφηγήθηκε πριν από λίγες ώρες, στον μονόλογο της late night show εκπομπής του, τι ακριβώς έγινε και πώς αυτός βίωσε την κατάσταση από την καρέκλα του. Γιατί... καθόταν στο κοινό. Δίπλα στον Ματ Ντέιμον. Για το τελευταίο αστείο της βραδιάς (που φυσικά αναγκάστηκαν να το κόψουν, καθώς ένα μεγαλύτερο «αστείο» συνέβαινε επί σκηνής)

Πατήστε το play και ακούστε τι συνέβη από κάποιον που καθόταν στην πλατεία.


Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η τελετή προβλήθηκε και με υπότιτλους την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ στις 22.00, στο COSMOTE CINEMA 2HD. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.