Industry

Η Warner Bros ξαναρχίζει γυρίσματα, αλλά...

στα 10

...προσκαλεί τις ανώνυμες καταγγελίες του συνεργείου για παραβιάσεις των μέτρων κατά του Covid-19.

Η Warner Bros ξαναρχίζει γυρίσματα, αλλά...

Ο Κέβιν Τρέχι, αντιπρόεδρος της Warner Bros και υπεύθυνος γυρισμάτων, το δήλωσε ξεκάθαρα: «Το στούντιο έχει γίνει η αυστηρότερη αστυνομική δύναμη» για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας εναντίον του κοροναϊού.

Διαβάστε ακόμη: Κάνιε Γουεστ για Πρόεδρος. Αυτή ήταν η καλύτερη ταινία της εβδομάδας;

Η συζήτηση προέκυψε γιατί η Warner Bros ξαναδίνει το πράσινο φως για την έναρξη των γυρισμάτων των μεγάλων ταινιών της (σαν το «Fantastic Beasts 3» και το «The Batman»), που γίνονται όχι στην Αμερική, αλλά στην Ευρώπη και, κυρίως, στην Αγγλία. Το στούντιο δηλώνει ότι όχι απλώς θ' ακολουθήσει τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης για τα κινηματογραφικά γυρίσματα, αλλά θα κάνει ακόμα περισσότερα.

the batman 607

Δηλαδή, εκτός από τα επιβεβλημένα μέτρα - online εκπαίδευση για την αντιμετώπιση του ιού πριν την έναρξη των γυρισμάτων, τεστ Covid-19, καθημερινούς ελέγχους συμπτωμάτων, παρουσία υγειονομικού προσωπικού κτλ - , η Warner προσλαμβάνει συμβούλους ασφαλείας αλλά και θα «διαθέτει το χρόνο ν' ακούσει τα μέλη του συνεργείου». Αυτό σημαίνει ότι έχει στήσει έναν «μηχανισμό ανώνυμων αναφορών στην Ευρώπη», με τον οποίο οι ηθοποιοί και το συνεργείο μπορούν να ειδοποιούν τους εποπτεύοντες μάνατζερ αν δουν ότι κάποιος παραβαίνει το πρωτόκολλο ασφαλείας στη διάρκεια των γυρισμάτων. Αλήθεια, η επίβλεψη δεν αρκεί; Χρειάζεται ένα μέτρο ελαφρού χαφιεδισμού για να εφαρμόζουν οι επαγγελματίες τα μέτρα;