Buzz

O Μπεν Γουίτλι ετοιμάζει ένα ριμέικ στο «Μεροκάματο του Τρόμου»

στα 10

Και ξέρει κι ο ίδιος ότι θέλει πολλά κότσια να αναμετρηθείς με την κλασσική ταινία του Ζορζ Ανρί Κλουζό.

O Μπεν Γουίτλι ετοιμάζει ένα ριμέικ στο «Μεροκάματο του Τρόμου»

Ειναι κάτι που έχει ανακοινωθεί εδώ κι αρκετό καιρό, όμως ο Μπεν Γουίτλι επιβεβαιώνει πως το σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί σε μια καινούρια του συνέντευξη με αφορμή την προβολή του «Free Fire» στο φεστιβάλ του Ρότερνταρμ.

Δείτε ακόμη: Οι Portishead διασκευάζουν ABBA στο soundtrack του «High-Rise» του Μπεν Γουίτλι!

Η ταινία του Ζορζ Ανρί Κλουζό αφηγείται την εκρηκτική και γεμάτη ένταση ιστορία της μεταφοράς ενός φορτίου νιτρογλυκερίνης με φορτηγά στους κακοτράχαλους ορεινούς δρόμους της Νότιας Αμερικής. Το φιλμ που ξεχειλίζει αγωνία από το πρώτο έως το τελευταίο του λεπτό, είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Ζορζ Αρνό, ενώ η απόπειρα του Γουίτλι να το μεταφέρει ξανά στην οθόνη δεν είναι η πρώτη, αφού ο Γουλιαμ Φρίντκιν είχε κάνει επίσης την δική του μεταφορά το 1977 με το «Sorcerer».

O Γουίτλι είχε δηλώσει παλιότερα πως η δική του εκδοχή θα ήταν τοποθετημένη στην Αφρική και πως αντί για άντρες οι κεντρικοί χαρακτήρες θα είναι όλες γυναίκες (κάτι που δεν είμαστε σίγουροι ότι ισχύει ακόμη), αλλά τώρα δηλώνει πως είχε «μια φαεινή ιδέα, η οποία θα μπορούσε να συνοψιστεί στο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ».

Οπως λέει ο ίδιος αστειευόμενος «θα είναι δυο φορές καλύτερο από το πρωτότυπο, γιατί θα έχει διπλάσι φορτηγά», αλλά πιο σοβαρά παραδέχεται ότι «ξέρω ότι αυτό που πάω να κάνω είναι κάπως «καταραμένο» γιατί οι σινεφίλ θα μου επιτεθούν σαν μια στρατιά από γαμημένα Ορκ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ταινία που το μεγάλο κοινό δεν γνωρίζει στ΄αλήθεια».


Εν τούτοις πριν το δικό του «Μεροκάματο του Τρόμου», προηγείται το «Freakshift», μια ταινία τρόμου στην οποία μια ομάδα από απόκληρους κυνηγά και σκοτώνει αλλόκοτα, νυκτόβια πλάσματα, το οποίο φιλοδοξεί να ξεκινήσει γυρίσματα τον ερχόμενο Ιούνιο.

Και αν όλα πάνε καλά, θα προηγηθεί επίσης η μεταφορά του «Hard Boiled» του Φρανκ Μίλερ, με τον Τομ Χίντλστον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε ακόμη: