Φεστιβάλ / Βραβεία

Θα πάρουμε τα βουνά! Ραντεβού στο ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας

στα 10

Το σινεμά παίρνει τα όρη τ' άγρια βουνά στο Ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στο Ζαγόρι της Πίνδου. Μάθετε λεπτομέρειες και κλείστε θέσεις

Θα πάρουμε τα βουνά! Ραντεβού στο ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Βωβούσας είναι αφιερωμένο στις τέχνες του φακού: σινεμά, φωτογραφία και video art. Σ' ένα μικροσκοπικό χωριό, απομακρυσμένο από το τουριστικό κομμάτι της περιοχής (αν και ανήκει τυπικά στα Ζαγοροχώρια) συγκεντρωνόμαστε για να απολαύσουμε ταινίες, ντοκιμαντέρ, εκθέσεις ζωγραφικής και installation.

Μετά από μια περίοδο ευημερίας, χάρη στον πρότυπο συνεταιρισμό ξυλείας, ήρθε σιγά-σιγά η λήθη στην περιοχή, μέχρι που το Ορεινό Φεστιβάλ Βωβούσας φύσηξε νέα πνοή στην περιοχή. Οι αποθήκες ξυλείας περικυκλώνουν ακόμη το χωριό, μόνο που οι περισσότερες έχουν πλέον αλλάξει χρήση: κάθε καλοκαίρι γεμίζουν ταινίες!

Με οικολογική συνείδηση, την επιμέλεια των κινηματογραφικών προβολών μοιράζονται ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος και το Exile Room, ενώ το πρόγραμμα "Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει" κάνει μια στάση στην Πίνδο με τις καλύτερες μικρού μήκους ταινίες της χρονιάς!

salt of the earth 607

Τι θα δούμε φέτος; Το τελευταίο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς «Το Αλάτι της Γης», ένας φόρος τιμής στον φωτογράφο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο που έχει περάσει τα τελευταία 40 χρόνια αναζητώντας άγρια χλωρίδα και πανίδα σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Ο συνάδελφός του Τζέιμς Μπάλογκ έχει αφιερώσει τη ζωή του σε ένα εντελώς διαφορετικό κυνήγι. Ο βραβευμένος φωτογράφος του National Geographic ξεκίνησε μια καμπάνια για να αποδείξει ότι "η γη έχει πυρετό", τραβώντας time-lapse φωτογραφίες παγετώνων που λιώνουν. Το «Chasing Ice» συνδυάζει τέχνη και τεχνολογία για να χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου με εικόνες ανείπωτης ομορφιάς.

The Thing About Greece: A Snowboard Documentary 607

Επιμένοντας ορεινά, το φεστιβάλ παρουσιάζει το μοναδικό ελληνικό ντοκιμαντέρ που έχει γίνει ως τώρα για το snowboard, το «The Thing About Greece: A Snowboard Documentary» του Θέμη Λαμπρίδη. Πρώην αθλητής του χόκεϊ στον πάγο και φανατικός snowboarder, ο νεαρός σκηνοθέτης έχει κοινούς στόχους με το φεστιβάλ Βωβούσας: να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι τα βουνά της Ελλάδας είναι ένα απέραντο, ανεξερεύνητο playground! Επίσης, «Ο Τερματισμός» σε σκηνοθεσία Ελιάνας Αμπραβανέλ, έχει άμεση σχέση με την ορεινή Ελλάδα, αφού ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι βοσκός στην ορεινή Εράτειρα, αλλά το μεγάλο του πάθος είναι ο Μαραθώνιος!

Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το Φεστιβάλ, κλείστε θέση στο festival bus ΕΔΩ και οργανώστε τη διαμονή σας ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα: