Buzz

Βενετία 2024: Ο Τιμ Μπάρτον δήλωσε πως γύρισε τη συνέχεια του «Σκαθαροζούμη» από καρδιάς

στα 10

Με αφορμή τη συνέντευξη Tύπου στην έναρξη του Φεστιβάλ, ο Μπάρτον αναφέρθηκε -για μία ακόμη φορά- στην απογοήτευσή του για την κατάσταση της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Βενετία 2024: Ο Τιμ Μπάρτον δήλωσε πως γύρισε τη συνέχεια του «Σκαθαροζούμη» από καρδιάς

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ο Τιμ Μπάρτον μίλησε εκτενώς για τη νέα του ταινία, «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης». Στο πλάι του βρισκόταν το καστ του φιλμ: τόσο οι βετεράνοι από την πρώτη εμβληματική ταινία του 1988, Μάικλ Κίτον, Κάθριν Ο’Χάρα και Γουινόνα Ράιντερ, όσο και οι νεοφερμένοι Τζένα Ορτέγκα, Μόνικα Μπελούτσι, Τζάστιν Θερού και Γουίλεμ Νταφόε.

Ο Μπάρτον, μεταξύ των όσων μοιράστηκε, δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι τα χρήματα δεν αποτέλεσαν κίνητρο για εκείνον στο να δημιουργήσει τη συνέχεια της ιστορίας.

«Δεν είχα σκοπό να φτιάξω ένα εντυπωσιακό σίκουελ για τα χρήματα ή κάτι τέτοιο. Ηθελα να το κάνω για πολύ προσωπικούς λόγους», εξήγησε ο Μπάρτον. «Δεν παρακολούθησα καν την πρώτη ταινία για να προετοιμαστώ για τη δεύτερη. Θυμόμουν το πνεύμα της και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα», διευκρίνισε.

venice burton

Επιπλέον, ο σκοτεινός auter εξέφρασε για μία ακόμη φορά την απογοήτευσή του για τα νέα δεδομένα που επικρατούν στη βιομηχανία του κινηματογράφου, δηλώνοντας ότι από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να κάνει άλλη μία ταινία, όφειλε να το κάνει «από καρδιάς».

«Οσο μεγαλώνεις, μερικές φορές η ζωή σου παίρνει διαφορετική τροπή από αυτή που είχες φανταστεί. Κάπως έτσι, έχασα τον εαυτό μου», πρόσθεσε στα όσα είπε. «Οπότε, για μένα, αυτή η ταινία ήταν μια αναζωογόνηση, ένα είδος επιστροφής σε αυτά που αγαπώ να κάνω, με τον τρόπο που αγαπώ να τα κάνω και με ανθρώπους που αγαπώ να τα κάνω».

Διαβάστε ακόμα: Ο Τιμ Μπάρτον αναζωογονήθηκε δημιουργικά χάρις στο «Beetlejuice Beetlejuice»

Παρόλο που η συνέχεια του «Σκαθαροζούμη» είναι κάτι που συζητείται ήδη πάνω από τρεις δεκαετίες, ο Μπάρτον δήλωσε ότι η πρόταση για το έργο επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή τη δημιουργία της επιτυχημένης σειράς του στο Netflix, «Wednesday» (η οποία αποτέλεσε και την αφετηρία της συνεργασίας του με την Ορτέγκα).

venice burton

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θα υπάρξει και τρίτη ταινία με θέμα τον «Σκαθαροζούμη», Ο Μπάρτον απάντησε γελώντας «Ας κάνουμε τα μαθηματικά... χρειάστηκαν 35 χρόνια για να γίνει η δεύτερη, οπότε θα είμαι πάνω από 100. Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό με την πρόοδο της επιστήμης σήμερα, αλλά δεν το νομίζω».

Το «Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης» σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2024, λίγες μέρες αφού ανοίξει το 81o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται στη Βενετία για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες.