Buzz

Τρέιλερ για το...τρέιλερ του «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ

στα 10

Γίνεται και αυτό! Ενα τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε διαφημίζει την πρεμιέρα του τρέιλερ του «Prometheus», της πολυαναμενόμενης ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ που - ναι - είναι αυτή που έχει σχέση με το «Alien».

Τρέιλερ για το...τρέιλερ του «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η κουλτούρα των τρέιλερς στην Αμερική είναι σχεδόν τόσο σημαντική όσο και η ίδια η κουλτούρα του κινηματογράφου. Από την κατασκευή του, μέχρι το που θα προβληθεί για πρώτη φορά πριν από κάποια ταινία και το site που θα διεκδικήσει την μεγάλη «πρεμιέρα», τα τρέιλερ των μεγάλων χολιγουντιανών παραγωγών διαθέτουν τη δική τους μικρή (αλλά πανίσχυρη) βιομηχανία, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που δίνουν σε αυτά όλα τα μεγάλα στούντιο.

Και είναι αλήθεια: ένα καλό τρέιλερ (να, για παράδειγμα σαν αυτό του «The Dark Knight Rises») μπορεί να εκτινάξει στα ύψη τη δημοτικότητα μιας ταινίας, ενώ ένα, ας το πούμε «χλιαρό» (σαν αυτό του «The Avengers») μπορεί να αποβεί καταστρεπτικό. Βέβαια, το παντοδύναμο Χόλιγουντ το έχει σκεφτεί και αυτό, αφού δεν αρκείται σε ένα teaser και ένα τρέιλερ για την κάθε ταινία, αλλά σε μια πολλαπλή επίθεση previews που μπορούν να διορθώσουν μια λάθος επιλογή με ένα καλύτερο τρέιλερ.

Νέα μόδα (αν και όχι τόσο καινούργια) αποτελεί και η δημιουργία trailers για τα trailers, όπως αυτό που κυκλοφόρησε μόλις για το «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ και το οποίο διαφημίζει την πρεμιέρα του επίσημου πρώτου τρέιλερ της ταινίας που θα κυκλοφορήσει στο Δίκτυο την Πέμπτη που μας έρχεται.

Μην περιμένετε να βγάλετε συμπεράσματα από το τρέιλερ του τρέιλερ, αν και η πειθώ του Ρίντλεϊ Σκοτ («It's epic») προκαλεί μια μίνι ανατριχίλα στην ιδέα πως ο εφιάλτης του «Αlien» μπορεί να ξαναζωντανέψει εν έτει 2011.

Δείτε παρακάτω το εν λόγω τρέιλερ και διαβάστε περισσότερα για το «Prometheus». Σε κάθε περίπτωση ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη!