Buzz

Πράσινη alien λάμψη: το «Prometheus» έχει αφίσα

στα 10

«Η αναζήτηση της αφετηρίας μας, μπορεί να οδηγήσει στο τέλος μας». Το tag line, της αφίσας του καινούριου φιλμ του Ρίντλεϊ Σκοτ που κουβαλά κάτι από το DNA του «Alien», δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο. Ακριβώς όπως το θέλουμε.

Πράσινη alien λάμψη: το «Prometheus» έχει αφίσα
Κλικ στο gallery

Μπορεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ να έχει δηλώσει ότι μόνο τα τελευταία οχτώ λεπτά της ταινίας του συνδέονται και στην ουσία οδηγούν στο «Alien», όμως η αφίσα που μόλις κυκλοφόρησε μετά από μια μακριά αναμονή και λίγες μόνο φωτογραφίες για να ικανοποιήσουν την δίψα μας, θυμίζει πολύ την κλασσική εκείνη ταινία.

Δεν είναι μόνο οι πράσινοι χρωματικοί τόνοι ή η σκοτεινή απεραντοσύνη ενός ανεξερεύνητου διαστήματος, αλλά κυρίως η φωτεινή λάμψη που περιτριγυρίζει την ανθρώπινη φιγούρα της αφίσας και που φέρνει στο μυαλό το εκκολαπτόμενο εξωγήινο αυγό της πρώτης ταινίας της σειράς.

Ακόμη καλύτερα! Οι πρώτες φωτογραφίες μας είχαν αφήσει με ελαφρώς ανάμεικτα αισθήματα και μια αμφιβολία για το πόσο το ξανθό μαλί της Σαρλιζ Θερόν έφερνε περισσότερο σε Μπαρμπαρέλα απ ότι σε Ρίπλεϊ.

Τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται με αυτό το καινούριο πιο σκοτεινό ύφος του poster, αλλά υποθέτουμε όλα θα κριθούν στο τρέιλερ, που δεν μπορεί να απέχει πολύ.

Μέχρι τότε, αυτή είναι η επίσημη υπόθεση του φιλμ: «Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, σκηνοθέτης του ‘Alien’ και του ‘Blade Runner’, επιστρέφει στο είδος που ο ίδιος καθόρισε. Με το ‘Prometheus’ δημιουργεί μια πρωτοπορειακή μυθολογία, στην οποία μια ομάδα εξερευνητών ανακαλύπτει στοιχεία για τη δημιουργία της ζωής στη Γη και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι στις σκοτεινές γωνιές του σύμπαντος. Εκεί, οι επιστήμονες θα πρέπει να δώσουν μια τρομακτική μάχη για να σώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας.»