Buzz

Τρέιλερ για το «Hunt» του Τόμας Βίντερμπεργκ

στα 10

Ηταν μια από τις ταινίες που συζητήθηκαν ιδιαίτερα στις Κάννες. Εφερε στον πρωταγωνιστή της Μαντς Μίκελσεν το βραβείο ερμηνείας. Και τώρα μας δείχνει το πρώτο της τρέιλερ.

Τρέιλερ για το «Hunt» του Τόμας Βίντερμπεργκ

Το φιλμ του Τόμας Βίντερμπεργκ υπήρξε ένας από τους πιο δυνατούς τίτλους του φετινού φεστιβάλ και πέρα από το βραβείο που έφερε στον Μίκελσεν, έφυγε από τις Κάννες με ένα έντονο buzz που αναμφίβολα θα το συνοδεύει μέχρι την έξοδό του στις αίθουσες.

Κι άσχετα με το τι μπορεί να σκεφτεί κανείς για την ταινία και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο Βίντερμπεργκ το αναμφίβολα αιχμηρό θέμα του, το μόνο βέβαιο είναι ότι η ταινία είναι μια στιβαρή και εντυπωσιακή επιβεβαίωση του ταλέντου που μας είχε εντυπωσιάσει την πρώτη φορά που το συναντήσαμε στην «Οικογενειακή Γιορτή».

Αυτή είναι η σύνοψη του «The Hunt»:

O Μίκελσεν υποδύεται στην ταινία τον Λούκας, έναν χωρισμένο σαραντάρη που μοιάζει να βάζει τη ζωή του σε μια σειρά μετά από ένα δύσκολο διαζύγιο. Εχει νέα δουλειά, μια καινούρια φιλενάδα και έχει αρχίσει να γεφυρώνει το κενό που τον χωρίζει από τον έφηβο γιο του. Ομως όπως συμβαίνει συνήθως, κάτι θα πάει στραβά. Κάτι πολύ μικρό. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα βιαστικό σχόλιο, ένα τυχαίο ψέμα. Και καθώς τα χριστουγεννιάτικα φώτα ανάβουν και το χιόνι αρχίζει να πέφτει, αυτό το μικρό ψέμα εξαπλώνεται σαν ένας αόρατος ιός.

Η εμπιστοσύνη θα χαθεί. Η χριστουγεννιάτικη γαλήνη θα αντικατασταθεί από ένα δυνατό σοκ. Σύντομα η κοινότητα στην οποία ο Λούκας ζει, θα βρεθεί στα πρόθυρα της υστερίας. Και ο ίδιος θα πρέπει να παλέψει μόνος του για να σώσει την ζωή και την υπόληψή του.

Μετά τα πρώτα κλιπ από το φιλμ που είχαμε δει πριν μερικές εβδομάδες, δείτε τώρα το τρέιλερ, για μια πιο καθαρή εικόνα του ύφους και του κλίματος του φιλμ.