Industry

Το «Transformers: Εποχή Αφανισμού» σπάει το φράγμα του 1 δισεκατομμύριου δολαρίων

στα 10

Είναι πια σαφές πως δεν θα γλιτώσουμε ποτέ από τον Μάικλ Μπέι, αφού το «Transformers: Εποχή Αφανισμού» ξεπέρασε σε παγκόσμιες εισπράξεις το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το «Transformers: Εποχή Αφανισμού» σπάει το φράγμα του 1 δισεκατομμύριου δολαρίων

Ξεπερνώντας το ενα δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, το «Transformers: Age of Extinction» βρέθηκε στη 18η θέση των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών και είναι η πιο εμπορική ταινία του 2014 μέχρι τώρα, ξεπερνώντας το «X-Men: Days of Future Past» που κρατούσε το ρεκόρ μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Το «Χ-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος» είναι η πιο εμπορική ταινία του 2014 (μέχρι τώρα)

Τα 241 περίπου εκατομμύρια δολάρια του «Transformers» προέρχονται από εισπράξεις στη Βόρειο Αμερική, ενώ τα 750 εκατομμύρια από τις διεθνείς αγορές με την Κίνα να μετράει 300 εκατομμύρια δολάρια και το φιλμ να είναι η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην ιστορία της χώρας.

Το «Transformers: Age of Extinction» έρχεται να ακολουθήσει την επιτυχία της προηγούμενης ταινίας του franchise «Dark of the Moon» του 2011 που ξεπέρασε και εκείνο το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και βρίσκεται στην έβδομη θέση των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών.

Οπως δήλωσε ο πρόδρος της Paramount: «Ξανά και ξανά, ο Μάικλ Μπέι μας έχει προσφέρει ταινίες που ο πλανήτης λατρεύει. Μαζί με τον απίστευτα ταλαντούχο και τον πολυσχιδή Μαρκ Γουόλμπεργκ, τον μεγάλο Στίβεν Σπίλμπεργκ ως παραγωγό και ένα υπέροχο καστ, έφτιαξε ένα δυναμικό επαναλανσάρισμα του franchise».

Για να το γιορτάσει η Paramount έκλεισε μια τετραετή συμφωνία με τον Μάικλ Μπέι, πράγμα που σημαίνει ότι θα δούμε ακόμη πολλά γιγάντια ρομπότ στο εγγύς μέλλον.

[Απλά το σημειώνουμε. Στην Ελλάδα το φιλμ δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις 100.000 χιλιάδες εισιτήρια.]

Διαβάστε ακόμη: