Buzz

Κι ο Τομ Χανκς αποχαιρετά συγκινητικά τον ήρωά του...

στα 10

Είναι περίεργο να νιώθεις έντονη την απώλεια, όταν φεύγει από τη ζωή ένα δημόσιο πρόσωπο που μπορεί να μην έχεις γνωρίσει ποτέ από κοντά; Αν νιώσατε έτσι τις προηγούμενες μέρες, μην ανησυχείτε. Δεν είστε μόνοι. Διαβάστε το γράμμα του Τομ Χανκς...

Κι ο Τομ Χανκς αποχαιρετά συγκινητικά τον ήρωά του...

Το 2016 δεν ξεκίνησε καλά. Η προηγούμενη εβδομάδα σημαδεύτηκε με το σοκ του θανάτου του Ντέιβιντ Μπόουι, του δικού μας κινηματογραφικού «εξωγήινου», Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του Αλαν Ρίκμαν, ενός από τους πιο στιβαρούς, αξιοπρεπείς, συμπαθείς, ταλαντούχους ηθοποιούς.

Μας προβλημάτισε λίγο η άκρατα συναισθηματική αντίδρασή μας στην απώλεια δημόσιων προσώπων. Ειδικά στου Ντέιβιντ Μπόουι, όπου, παγκοσμίως, οι συγκινητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του δεν έχουν ακόμα καταλαγιάσει. Μας προβλημάτισε το γεγονός ότι, ειδικά στη δουλειά μας, η είδηση ενός θανάτου ξεπερνά το μέγεθος που αναλογεί στην ειδησιογραφία και γίνεται προσωπικό βίωμα. Φαίνεται πως τελικά, όσα επιλέγουμε να αγαπάμε στη ζωή μας, παραμένουν μέσα μας ως κομμάτια της παιδικής και εφηβικής μας ηλικίας, τα κουβαλάμε ως δικά μας, συμπορευόμαστε. Και κάτι ακόμα: τα θεωρούμε αυτομάτως (και παραλόγως) αθάνατα για αυτό κι όταν τα χάνουμε, συμβαίνει βίαια, «άδικα» κι αμετάκλητα.

Διαβάστε επίσης: The Actor Who Fell to Earth: Ολες οι φορές που ο Ντέιβιντ Μπόουι ευλόγησε με την παρουσία του το σινεμά!

Ομως δεν είμαστε μόνοι μας. Ακόμα κι όσοι ζουν στη VIP φούσκα τους, κι ίσως θα έπρεπε να έχουν μετά από τόσα χρόνια δημοσιότητας απομυθοποιήσει τι σημαίνει ίνδαλμα, ή προσωπικός ήρωας, νιώθουν ακριβώς σαν κι εμάς. Την ανάγκη να μοιραστούν πόσο κάποιος που θαύμαζαν από μακριά, ένας άνθρωπος που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ, τους έχει αγγίξει βαθιά και ανεξίτητλα. Και θέλουν να πουν ένα... ευχαριστώ. Για όλα.

Ken Stabler 607

Επεσε στα χέρια μας ένα γράμμα που έστειλε ο Τομ Χανκς λίγο πριν τα Χριστούγεννα στις κόρες του NFL ποδοσφαιρικού θρύλου, Κεν Στέιμπλερ. Ο Στέιμπλερ ήταν αμυντικός των Oakland Raiders (1970–1979), όταν ο Χανκς ήταν 14 χρονών. Το ξεχωριστό στιλ του, η αθλητική συμπεριφορά του και, φυσικά, το ταλέντο του τον έκαναν ηθική πυξίδα στην προσωπικότητα του τότε πιτσιρικά, που τον οδηγούσε έμμεσα, υπόγεια και για αυτό σημαντικά σε όλη τη ζωή και την καριέρα του.

Ο Στέιμπλερ πέθανε τον περασμένο Ιούλιο κι ο Χανκς ένιωσε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τα παιδιά του. Γράφοντας αυτά:

tom hanks heartfelt letter 607

Μάς συγκίνησε ιδιαίτερα το στοιχείο της «χαράς» που επισημαίνει ο Χανκς. Ενας άνθρωπος που στη ζωή του «παίζει» και το χαίρεται. Οχι για να κερδίσει απαραίτητα. Ας είμαστε τυχεροί να ζούμε κάθε στιγμή μας έτσι κι εμείς. Ο,τι κι αν κάνουμε.

Διαβάστε επίσης: