Buzz

Το The Valtari Mystery Film Experiment των Sigur Rós στην Αθήνα

στα 10

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζει όλα τα φιλμ του Valtari film experiment στο Κινηματοθέατρο Ίριδα.

Flix Team
Το The Valtari Mystery Film Experiment των Sigur Rós στην Αθήνα

Στα πλαίσια τους κυκλοφορίας του δίσκου Valtari, οι Sigur Rós οργάνωσαν το Valtari Film Experiment. Η μπάντα επέλεξε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και τους ζήτησε να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους με βάση κάποιο τραγούδι του δίσκου με απόλυτη ελευθερία θέματος και με ένα μικρό budget. Ανάμεσα στους δημιουργούς είναι και καλλιτέχνες όπως ο Ryan McGinley, ο Dash Shaw, ο Ramin Bahrani. Παράλληλα, οποιοσδήποτε άλλος μπορούσε να γυρίσει ένα βίντεο και τα καλύτερα από αυτά έγιναν επίσης μέρος του Valtari Film Experiment.

Με την ολοκλήρωση του project θα γίνει μια σειρά προβολών σε όλον τον κόσμο το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου με τις συνολικά δεκαεπτά ταινίες μικρού μήκους που έχουν επιλεγεί. Ανάμεσα στους σκηνοθέτες που έχουν γυρίσει φιλμ για το project είναι ο Ραμίν Μπαχρανί, ο Τζον Κάμερον Μίτσελ και η Αλμα Χαρ' ελ που έγδυσε για χάρη της τέχνης της τον Σάια ΛαΜπεφ

Στην Αθήνα η προβολή θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στις 20:30 το βράδυ, στο Κινηματοθέατρο Ίριδα (Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας), στην πανεπιστημιακή λέσχη από τον Κινηματογραφικό Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πείραμα καθώς και τα βίντεο που έχουν ανέβει ως τώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο και τον Κινηματογραφικό Τομέα του Π.Ο.Φ.Π.Α.

Δείτε το πιο πρόσφατο από τα videos του Valtari film Experiment, το «Varúð » του Μπιορν Φλόκι.