Buzz

«To σώμα είναι ένα βρώμικο πράγμα»: ο Τζον Κάμερον Μίτσελ εμπνέεται από τους Sigur Ros!

στα 10

Mέρος του υπέροχου πρότζεκτ των Sigur Ros «Mystery Film Experiment», το animation φιλμ που γύρισε ο Νταν Σο, πάνω σε μια ιδέα δική του και του Τζον Κάμερον Μίτσελ είναι απλά... αριστουργηματικό!

«To σώμα είναι ένα βρώμικο πράγμα»: ο Τζον Κάμερον Μίτσελ εμπνέεται από τους Sigur Ros!

Ενατο στη σειρά video clip του πρότζεκτ «Mystery Film Experiment», το «Seraph» του Νταν Σο βασίστηκε πάνω σε μια ιδέα του ίδιου του Νταν Σο και του Τζον Κάμερον Μίτσελ και αφηγείται με συγκλονιστικό animation την ιστορία της ζωής ενός «διαφορετικού» αγοριού που ξεκινάει με τις «απαγορεύσεις» μιας καθολικής ανατροφής για να καταλήξει σε μία έξαρση βίας και από εκεί σε έναν αναπάντεχο... Παράδεισο!

Με αναφορές στην queer κουλτούρα που τόσο καλά γνωρίζει ο Τζον Κάμερον Μίτσελ και μια animation τεχνοτροπία (με αρχηγό της ομάδας των σχεδιαστών τον «ποιητή, ομιλητή, συγγραφέα, κινηματογραφιστή» όπως αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του, τον Νταν Σο) που πάλλεται από ζωή, το «Seraph» ντύνει δύο τραγούδια από το «Valtari» (τα «Rembihnútur" and "Ekki Múkk") και έρχεται να συμπληρώσει ένα από τα ωραίότερα πρότζεκτς που είδαμε πρόσφατα, αυτό που οργάνωσε το ισλανδικό συγκρότημα δίνοντας συγκεκριμένο budget σε πολλούς και διαφορετικούς σκηνοθέτες χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς θα γυρίσει ο καθένας για κάθε ένα από τα τραγούδια του δίσκου του «Valtari».

Δείτε το «Seraph» παρακάτω και θυμηθείτε τα υπέροχα «Rós’ Ég anda» του Ραμίν Μπαχρανί (δείτε το εδώ) και το «Fjogur Piano» της Αλμα Χαρ' ελ με πρωταγωνιστή τον Σάια ΛαΜπεφ (δείτε το εδώ).