Buzz

Μόνο ομορφιά! Ο Ραμίν Μπαχράνι σκηνοθετεί ένα κλιπ για τους Sigur Rós

στα 10

Γεμάτο εικόνες τόσο όμορφες όσο και η μουσική του αλαφροΐσκιωτου ισλανδικού σχήματος, το νέο κλιπ για το τραγούδι τους «Rós’ Ég anda», δεν είναι τίποτα λιγότερο από συναρπαστικό...

Μόνο ομορφιά! Ο Ραμίν Μπαχράνι σκηνοθετεί ένα κλιπ για τους Sigur Rós

Ο Ραμίν Μπαχράνι, έχει σκηνοθετήσει μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες ταινίες του σύγχρονου αμερικάνικου ανεξάρτητου σινεμά όπως το «Ανθρωπος Σπρώχνει Καρότσι», το «Chop Shop» και το «Goodbye Solo».

Το 2009, στην μικρού του μήκους «Plastic Bag» είχε την πρώτη του επαφή με τους Sigur Rós αφού ο Κγιάρταν Σβένσον είχε γράψει τη μουσική για εκείνη την ταινία.

Το κλιπ που υπογράφει τώρα για το Ισλανδικό συγκρότημα, αποτελεί τμήμα του πρότζεκτ Sigur Ros Mystery Film Experiment, που αναθέτει σε δώδεκα σκηνοθέτες, να γυρίσουν ότι τους έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τα τραγούδια του νέου τους άλμπουμ «Valtari».

Η Αλμα Χαρ' ελ γύρισε ήδη ένα κλιπ με πρωταγωνιστή τον Σάια λα Μπεφ (γυμνό), αλλά ο Μπαχράνι ακολουθεί μια διαφορετική οδό. Το δικό του κλιπ, μοιάζει περισσότερο με ένα οπτικό ποίημα, μια συλλογή από εικόνες, ζώα σε slow motion, ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, ένα υαλουργείο μπορεί να μοιάζουν ασύνδετες αλλά δημιουργούν μια αίσθηση που μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα με την αιθέρια μουσική της μπάντας.

Βάλτε το βίντεο σε full screen, δυναμώστε τον ήχο και βυθιστείτε στον υπέροχο συνδυασμό που η μουσική και οι εικόνες δημιουργούν..