Industry

Το Σίδνεϊ μέσα από τα μάτια των… filmmakers who f*cking love the place!

στα 10

Στην παράδοση του «New York Stories» και του «Paris Je t’ Aime», αγαπημένοι μας κινηματογραφικοί καλλιτέχνες από το Σίδνεϊ ετοιμάζονται να μας δείξουν τι θα πει down under.

Το Σίδνεϊ μέσα από τα μάτια των… filmmakers who f*cking love the place!

Την απόφαση πήραν ο Τζον Πόλσον, διευθυντής του θεαματικά ανερχόμενου Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Tropfest και ο Γκάρι Χάμιλτον, διευθυντής παλιότερα της Beyond Films, της εταιρείας στην οποία βασίστηκε το νεότερο ρεύμα του Αυστραλέζικου κινηματογράφου και τώρα της παντοδύναμης Archlight.

Δώδεκα μικρές ταινίες θα συνθέσουν το πορτρέτο του Σίδνεϊ που, αν κρίνουμε από το πρώτο τρέιλερ του πρότζεκτ (δείτε το παρακάτω βίντεο) θα είναι ηλιόλουστο, δημιουργικό και κεφάτο όπως η πόλη.

Τις μικρού μήκους θα υπογράψουν Αυστραλοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί, οι περισσότεροι από τους οποίους κάνουν πια καριέρα στην Αμερική αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν ξεχνούν την αφετηρία τους: ο Αλεξ Πρόγιας του «Dark City», του «Ι, Robot» και, προσεχώς, του «Paradise Lost». Ο Ντέιβιντ Μισό του «Animal Kingdom». Ο Αϊβαν Σεν των φεστιβαλικών hits «Beneath the Clouds» και «Toomelah». Ο Τζον Κάραν του «Praise» για όσους θυμούνται τα ‘90s και του «Painted Veil» με τον Εντουαρντ Νόρτον και τη Ναόμι Γουοτς. Ο Κίραν Ντάρσι-Σμιθ, του οποίου το «Wish You Were Here» ήταν η φετινή επίσημη πρεμιέρα του Σάντανς. Ο Λιβ Σράιμπερ που, εκτός από ηθοποιός, πριν λίγα χρόνια έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με το «Everything Is Illuminated». Η Ρέιτσελ Γουορντ, ναι, από τα «Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας» και το «Against All Odds», που το 2009 σκηνοθέτησε το «Beautiful Kate». Ο Ρέι Λόρενς του «Lantana». Ο Ράσελ Κρόου που θα σκηνοθετήσει για δεύτερη φορά, μετά το ντοκιμαντέρ «Texas». Και η Τόνι Κολέτ και ο Αντονι ΛαΠάλια που θα κάνουν το ντεμπούτο τους πίσω από την κάμερα.

Μένει να δούμε και ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές από το τεράστιο Αυστραλέζικο θερμοκήπιο υποκριτικής που απλώνεται από την Κέιτ Μπλάνσετ μέχρι τον Τζόελ Ετζερτον. Επιπλέον, συμπαραγωγός και διανομέας της ταινίας θα είναι η Icon, η εταιρεία που ίδρυσε το ’89 άλλο ένα παιδί της Αυστραλίας (που τελευταία τα έχει κάνει θάλασσα), ο Μελ Γκίμπσον.

Η ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι του 2012 με σκοπό να είναι έτοιμοι για τα Φεστιβάλ και τις αίθουσες το ’13. Στα 20ά γενέθλια του Tropfest χθες βράδυ στο Σίδνεϊ, ο Γκάρι Χάμιλτον ανακοίνωσε επίσημα το πρότζεκτ και δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του: «Δεν είναι κρυφό ότι κάποιοι από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες, ηθοποιούς κι επαγγελματίες του κινηματογράφου κατάγονται από, ή ζουν, εδώ. Ηρθε ο καιρός αυτά τα ταλέντα να συγκεντρωθούν και ν’ αφηγηθούν ιστορίες που αναδεικνύουν μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Οι άνθρωποι που δέχτηκαν να δουλέψουν γι’ αυτήν την ταινία ξεπερνούν τα πιο μακρινά μας όνειρα!»