Buzz

Πρώτη εικόνα από το «Paradise Lost». Ωχ, ωχ, ωχ…

στα 10

Στην Comic-Con, φυσικά, παρουσιάστηκε το πρώτο υλικό από το επερχόμενο «Paradise Lost» του Αλεξ Πρόγιας. Μια εικόνα, χίλιες τρομακτικές σκέψεις.

Πρώτη εικόνα από το «Paradise Lost». Ωχ, ωχ, ωχ…

Ο Αλεξ Πρόγιας, σκηνοθέτης του «Dark City», ετοιμάζει την μεγάλη και πολυαναμενόμενη (με ενθουσιασμό και επιφυλάξεις) κινηματογραφική διασκευή ενός από τους λογοτεχνικούς ογκόλιθους, του «Χαμένου Παράδεισου» του Τζον Μίλτον.

Το βιβλίο, το οποίο ελάχιστοι άνθρωποι πρέπει να έχουν διαβάσει ολόκληρο, εκτός αν φοιτούσαν στην Αγγλική Φιλολογία και τους ανάγκαζε ο καθηγητής τους, είναι ένα έμμετρο έπος του 1667 και αναλύει αλληγορικά την πτώση του ανθρώπου από τον Παράδεισο και τη Χάρη του Θεού.

Η κινηματογραφική βερσιόν, βέβαια, θα θυμίζει περισσότερο φουτουριστική ταινία δράσης, πράγμα που αποδεικνύεται κι από τη μία και μοναδική φωτογραφία που κυκλοφόρησε – δε θα το διακρίνετε, αλλά είναι ο Μπράντλεϊ Κούπερ που υποδύεται τον Εωσφόρο. Δείτε ολόκληρη τη φωτογραφία στο gallery.

Η εικόνα είναι έντονα επεξεργασμένη και φυσικά και είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά, ειλικρινά, αν ο Πρόγιας ήθελε να ξανακάνει high-tech, comic-driven θρίλερ, το πρόσχημα του «Paradise Lost» ήταν απαραίτητο ως καλλιτεχνικό άλλοθι; Γράψτε μας τη γνώμη σας…