Φεστιβάλ / Βραβεία

To Flix προτείνει: Νύχτες Πρεμιέρας, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

στα 10

Δυσκολεύεστε μπροστά σε τόσες πολλές επιλογές; Νιώθετε χαμένοι σε ταινίες που θα θέλατε αν μπορούσατε, να τις δείτε όλες; Αισθάνεστε σημάδια πανικού κοιτάζοντας το πρόγραμμα; Το Flix έχει τη λύση! Κάθε μέρα θα σας προτείνουμε ταινίες που έχουμε δει (ή που θέλουμε να δούμε) για να προγραμματίσετε καλύτερα την αυριανή μέρα! Κρατήστε σημειώσεις!

Flix Team
To Flix προτείνει: Νύχτες Πρεμιέρας, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου
Σουρεαλιστικός τρόμος και ερωτισμός στο «Βlind Beast» του Γιασούζο Μασουμούρα

Δεμένη Κόκκινη Κλωστή του Κώστα Χαραλάμπους

Από την «Αγάπη στα 16» που του χάρισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στα τελευταία Κρατικά Βραβεία Ποιότητα που δόθηκαν ποτέ, ο Κώστας Χαραλάμπους ταξιδεύει στον χρόνο για να αφηγηθεί τον εμφύλιο σαν ένα παραμύθι για ενηλίκους. Οπως δηλώνει ο ίδιος: «Η ταινία ξεκινά λίγα χρόνια πριν από το 1946, πριν από τις εκλογές το Μάρτιο του '46. Αναφέρεται, δηλαδή, στα γεγονότα που οδήγησαν στον Εμφύλιο Πόλεμο. Εστιάζουμε ουσιαστικά σ' έναν πυρήνα ανθρώπων, σ' ένα ορεινό χωριό στην Ελλάδα και βλέπουμε πώς αυτός ο πυρήνας, οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων εξελίσσονται έως τον Εμφύλιο Πόλεμο. Πώς δηλαδή διαμορφώνονται ομάδες μεταξύ των δύο βασικών φρονημάτων που επικρατούσαν εκείνη την εποχή και πώς αυτό το τεταμένο κλίμα οδηγεί σιγά-σιγά στα γεγονότα που αργότερα εξελίσσεται στον Εμφύλιο Πόλεμο».

Δείτε το τρέιλερ εδώ

«Polisse» της Μαϊγουέν

Λίγοι ήταν αυτοί που κατάλαβαν γιατί το «Polisse» της Γαλλίδας Μαιγουέν ενθουσίασε τόσο πολύ την κριτική επιτροπή του περασμένου φεστιβάλ Καννών με αποτέλεσμα τα μέλη της να βραβεύσουν την ταινία με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής. Η καθημερινότητα του τμήματος προστασίας ανηλίκων της γαλλικής αστυνομίας διαθέτει ωστόσο δυνατές στιγμές καταγγελίας, αλλά και γνήσια ψήγματα ρεαλισμού που ακόμη και αν παραμένει στα όρια του τηλεοπτικού σίριαλ, αποτελεί την αρχή μιας συζήτησης γύρω από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σώματα ασφαλείας όταν βρίσκονται αντιμέτωπα με την πιο απάνθρωπη μορφή βίας.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ

«Magic Trip: Ken Kesey's Search for a Kool Place» των Αλεξ Γκίμπνεϊ, Αλισον Ελγουντ

Οταν ο συγγραφέας του «Στη Φωλιά του Κούκου», Κεν Κέσι ξεκινούσε ένα ταξίδι μέσα στα ψυχεδελικά 60s για να αναζητήσει το νόημα της ζωής, κανείς δεν περίμενε πως τέσσερις και παραπάνω δεκαετίες μετά το ταξίδι του από την Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη με το θρυλικό Magic Bus θα γινόταν σήμερα ένα ντοκιμαντέρ ικανό να σε «στείλει» κυριολεκτικα, αλλά κυρίως «μεταφορικά».

Δείτε το τρέιλερ εδώ.

«Upside Down: The Creation Records Story» του Ντάνι Ο' Κόνορ

Εντάξει, ο Νόελ Γκάλαχερ μονοπωλεί το ντοκιμαντέρ του Ντάνι Ο' Κόνορ για την άνοδο και την πτώση της θρυλικής Creation Records. Αλλά στην πραγματικότητα, η ιστορία της εταιρίας που υπήρξε υπεύθυνη για τους Ride, τους Jesus and Mary Chain, τους Primal Scream, τους House of Love, τους My Bloody Valentine και τους Oasis δεν είναι παρά ένα οδοιπορικό στα χρόνια της αθωότητας: τότε που σημασία είχαν μόνο οι φίλοι και δυο τρεις καλοί δίσκοι.

Δείτε το τρέιλερ εδώ

Επαναληπτική Προβολή

«Blind Beast» του Γιασούζο Μασουμούρα

Η πιο ακραία, πιο ευφάνταστη, πιο προκλητική και τελικά πιο ρομαντική στιγμή στην φιλμογραφία του μεγάλου Ιάπωνα σκηνοθετή μπορεί να σας βρει απροετοίμαστους μπροστά σε μια υπερέκθεση...ωμοτήτων, αλλά σε κάθε περίπτωση αρκεί για να λέτε κάποτε πως ξέρετε ακριβώς τι ήταν ο Γιασούζο Μασουμούρα.

Διαβάστε περισσότερα για το έργο του Γιασούζο Μασουμούρα εδώ