Buzz

Το «Behind the Candelabra» έχει teaser και ημερομηνία

στα 10

Η μυστική ζωή του Λιμπεράτσε και του πιστού εραστή του ετοιμάζεται για την επίσημη πρώτη της, γεμάτη πάθος, bling και υπέροχες πιανιστικές φιοριτούρες.

Το «Behind the Candelabra» έχει teaser και ημερομηνία

«Πριν τον Ελβις, πριν τον Ελτον Τζον, τη Μαντόνα και τη Lady Gaga, ήταν ο Λιμπεράτσε.» Με τέτοια καθηλωτική εισαγωγή, πώς να μην τρελαίνεσαι από ανυπομονησία για την ταινία που θα περιγράψει την «κρυφή ζωή» του σπουδαίου και εκκεντρικού πιανίστα. Πόσο μάλλον όταν τον Λιμπεράτσε υποδύεται ο Μάικλ Ντάγκλας, το σύντροφό του, Σκοτ Θόρσον, ο Ματ Ντέιμον, το όλο εγχείρημα μοιάζει να αποδίδει τέλεια την camp εξτραβαγκάντσα που ενσάρκωνε η εικόνα του Λιμπεράτσε και την ταινία σκηνοθετεί ο Στίβεν Σόντερμπεργκ στην – πραγματικά – τελευταία δουλειά του πριν την εθελούσια έξοδό του από τη σκηνοθεσία.

Η ταινία είναι μια παραγωγή του HBO, μια και, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Σόντερμπεργκ, κανείς άλλος δε δέχτηκε να τη χρηματοδοτήσει γιατί έμοιαζε «υπερβολικά gay». Το «Behind the Candelabra» έχει ως θέμα τη σχέση του ιδιοσυγκρασιακού, υπερδιάσημου και τρομερά αστραφτερού πιανίστα Λιμπεράτσε με τον κατά πολύ νεότερο σύντροφό του, Σκοτ Θόρσον. Ο τίτλος, βέβαια, «Πίσω από το Κηροπήγιο», αναφέρεται στα τεράστια κηροπήγια που παραδοσιακά τοποθετούσε επάνω στο πιάνο ο Λιμπεράτσε στα glam shows του. Αυτός, όμως, ήταν και ο τίτλος της αυτοβιογραφίας που κυκλοφόρησε ο Σκοτ Θόρσον για τη ζωή του με το μουσικό.

Το «Behind the Candelabra» φημολογείται ότι θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνει την τηλεοπτική πρεμιέρα του στο HBO στις 26 Μαΐου (την τελευταία Κυριακή, άλλωστε, του Φεστιβάλ, άρα ενισχυμένη από όλη τη δημοσιότητα, αν ισχύει η φήμη). Το HBO, πάντα φειδωλό στα προωθητικά υλικά του, κυκλοφόρησε ένα πρώτο teaser της ταινίας, το οποίο δυστυχώς δεν περιλαμβάνει καθόλου πραγματικό υλικό, αλλά αποδίδει την ατμόσφαιρα του φιλμ με τα ατελείωτα ασπρόμαυρα πλήκτρα του πιάνου που ελίσσονται σα roller coaster για να καταλήξουν στην τελική τους πτώση, λίγο όπως και η ζωή του performer.

Στο teaser ακούγεται η εκτέλεση, από τον ίδιο τον Λιμπεράτσε, του «Begin the Beguin» του Κόουλ Πόρτερ. Δείτε το teaser παρακάτω και αμέσως μετά ακούστε ολόκληρη την εκτέλεση εδώ.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Behind the Candelabra».