Buzz

Στίβεν Σόντερμπεργκ: «Κανένα στούντιο δεν με χρηματοδότησε γιατί η ταινία τους φάνηκε… πολύ γκέι!»

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Behind the Candelabra», αποκαλύπτει ότι όλα τα χολιγουντιανά στούντιο απέκλεισαν ταινία με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Ντάγκλας και Ματ Ντέιμον γιατί τους ενόχλησε.

Στίβεν Σόντερμπεργκ: «Κανένα στούντιο δεν με χρηματοδότησε γιατί η ταινία τους φάνηκε… πολύ γκέι!»

Το «Behind the Candelabra» είναι η νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ (μαζί με το «Side Effects» που πρόσφατα είδαμε το νέο του trailer) και επικεντρώνεται στη σχέση του διαβόητου, εκκεντρικού, γκλαμ γκέι πιανίστα Λιμπεράτσε με τον κατά πολύ νεότερο σύντροφό του, Σκοτ Θόρσον. Τα τεράστια κηροπήγια με τα οποία στόλιζε το πιάνο του ο Λιμπεράτσε, έδωσαν τον συμβολικό τίτλο στην ταινία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Σόντερμπεργκ αποκάλυψε ότι το πρότζεκτ βρήκε καταφύγιο στο καλωδιακό κανάλι ΗΒΟ γιατί… κανένα χολιγουντιανό στούντιο δεν άνοιξε την πόρτα του. «Πήγαμε στους πάντες. Την προτείναμε σε όλη την αγορά, δεν αφήσαμε κανέναν. Ολοι είπαν όχι» δήλωσε ο Σόντερμπεργκ.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο σοκαριστική: «Ζητούσαμε 5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κανείς δεν τα έδινε. Ολοι είπαν ότι η ταινία είναι… πολύ γκέι. Ολοι. Κι αυτή η δήλωση έρχεται στην μετά “Brokeback Mountain” εποχή! Σοκαρίστηκα. Δεν ξέρω τι να υποθέσω από όλο αυτό…»

Η σαφής ένδειξη είναι ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μία σφιχτή, χωρίς εξαιρέσεις και ρίσκο, αντιμετώπιση των πρότζεκτ από τα στούντιο. Μόνο τα ξεκάθαρα mainstream, όσα σίγουρα θα φέρουν μαζικά κόσμο στα ταμεία, παίρνουν πράσινο φως. Πάντα τα πράγματα ήταν δύσκολα για κάτι πιο διαφορετικά (είτε ως θεματολογία, ή ως στιλ) αλλά τώρα όλα είναι απλά, κυνικά μαθηματικά.

Ο ίδιος ο Σόντερμπεργκ πριν από λίγα χρόνια είχε βρει χρηματοδότηση και διανομή για το «The Girlfriend Experience», με πρωταγωνίστρια την Σάσα Γκρέι, μία σταρ της πορνοβιομηχανίας. Και τώρα η ταινία του με καστ τους Μάικλ Ντάγκλας και Ματ Ντέιμον καταλήγει σε χρηματοδότηση από τη μικρή οθόνη;

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει τραγικά» δηλώνει. «Αλλοι καιροί τότε, από ό,τι φαίνεται, και αυτό με θλίβει»

Πριν από λίγες μέρες πάντως, άλλο ένα πρότζεκτ με γκέι θεματολογία – το «The Normal Heart» του Ράιαν Μέρφι (με πρωταγωνιστές τους Μαρκ Ράφαλο και Τζούλια Ρόμπερτς) δεν βρήκε χρηματοδότηση και ανακοινώθηκε ότι καταφεύγει στο ΗΒΟ.