Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 70ο Φεστιβάλ Βενετίας αφιερώνει την αφίσα του στον Αγγελόπουλο και τον Φελίνι

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το παλαιότερο στον κόσμο, κλείνει φέτος τα 70 του χρόνια. Και αφιερώνει την επίσημη αφίσα του στον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον Φεντερίκο Φελίνι.

Το 70ο Φεστιβάλ Βενετίας αφιερώνει την αφίσα του στον Αγγελόπουλο και τον Φελίνι

Με τη φιγούρα του Μπρούνο Γκανζ από το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, την ταινία που το 1998 του χάρισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και με τον εμβληματικό ρινόκερο από το «Και το Πλοίο Φεύγει» του Φεντερίκο Φελίνι από το 1983, θέλησε το Φεστιβάλ Βενετίας να τιμήσει δύο από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους δημιουργούς του σινεμά.

Φτιαγμένη από τον Σιμόν Μάσι, μόνιμο συνεργάτη του Φεστιβάλ και υπεύθυνο για το υπέροχο εναρκτήριο σήμα πριν τις προβολές του 69ου Φεστιβάλ (δείτε περισσότερα εδώ), το οποίο θα προβάλλεται και φέτος, το πόστερ της φετινής επειτειακής Μόστρα δίνει ένα στίγμα της ιστορίας του, αλλά παραμένει ολοφάνερα με τους δείκτες γυρισμένους στο παρελθόν, ίσως αποχαιρετώντας ένα σινεμά που μοιάζει πλέον να εκλίπει ή μιλώντας για τους μεγάλους δημιουργούς που αρχίζουν κι αυτοί να χάνονται στο πέρασμα του χρόνου.

Δείτε ολόκληρο το πόστερ εδώ:

2

Το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, ανοίγει την αυλαία του με το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν (εκτός διαγωνιστικού προγράμματός), ενώ Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει για το Χρυσό Λέοντα και τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ είναι ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Διαβάστε εδώ ποιες ταινίες περιμένουμε να δούμε στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.