Buzz

TIME 100: Αυτοί είναι πιο επιδραστικοί παίκτες του θεάματος για το 2016

στα 10

Το TIME δημοσίευσε τη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή στην πολιτική, την τέχνη, την κοινωνία. Ανάμεσά τους, σταρ του σινεμά, σκηνοθέτες και είδωλα της ποπ κουλτούρας.

TIME 100: Αυτοί είναι πιο επιδραστικοί παίκτες του θεάματος για το 2016

«Ο καθένας τους ενσαρκώνει μια πρωτοπορία: εχουν σπάσει τους κανόνες, τα ρεκόρ, τη σιωπή, τα όρια που αποκαλύπτουν για πόσα πράγματα είμαστε ικανοί. Είναι ερευνητές, με μια ατρόμητη θέληση να εκπλαγούν από αυτό που θα ανακαλύψουν. Οι άνθρωποι στη λίστα, ο καθένας με το δικό του τρόπο, έχουν να μας διδάξουν. Μπορούμε να αμφισβητήσουμε το μάθημά τους, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουμε ή να συμφωνήσουμε μαζί τους. Αλλά η επιρροή όσων βρίσκονται φέτος στη λίστα των 100 του ΤΙΜΕ έγκειται στο γεγονός πως έχουν τη δύναμη να μας κάνουν να σκεφτούμε. Και τη χρησιμοποιούν.»

Ετσι ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ετήσιας λίστας του ΤΙΜΕ με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της χρονιάς η εκδότρια Νάνσι Γκιμπς, μοιράζοντας τα εύσημα σε κάθε πιθανό αποδέκτη: από την Κέιτλιν Τζένερ φυσικά, τον Αζίζ Ανσάρι του «Master of None», την Κριστίν Λαγκάρντ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την Τζίνα Ροντρίγκεζ του «Jane the Virgin», τον Λιν-Μάνουελ Μιράντα που είναι ο δημιουργός του βραβευμένου μόλις με Πούλιτζερ μιούζικαλ «Hamilton», τον Κιπ Θορν και τις μαύρες τρύπες του, τον Ντουέιν Τζόνσον, την Adele, τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που εξασφάλισε και συλλεκτικό εξώφυλλο.

Θυμηθείτε: Πόση show biz χώρεσε μέσα στο αφιέρωμα του TIME με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της χρονιάς;

TIME 100 2016

Το πιο ενδιαφέρον πάντοτε στο αφιέρωμα του ΤΙΜΕ είναι τα κείμενα που για τον κάθε άνθρωπο της λίστας υπογράφει κάποιος που θα μπορούσε να βρίσκεται κι αυτός στον κατάλογο των πιο επιδραστικών. Με φιλοδοξία να εμπνεύσουν και να αποθεώσουν, αυτά είναι αναλυτικά τα πρόσωπα της show biz που χώρεσαν στη λίστα των 100 χωρισμένοι στις κατηγορίες Τιτάνες, Πρωτοπόροι, Καλλιτέχνες, Ηγέτες, Icons.


ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

TIME 100 2016 Lin Manuel Miranda 607

Λιν-Μάνουελ Μιράντα / Για τον δημιουργό του «Hamilton», του μιούζικαλ που βραβεύθηκε με το Πούλιτζερ και σπάει ταμεία γράφει ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς

«Δεν υπάρχει συνταγή για την ιδιοφυία, αλλά κάποιος μπορεί να δει εύκολα τα ξεχωριστά στοιχεία που με θαυμαστό τρόπο ο Μιράντα συνέθεσε για να φτιάξει κάτι καταφανώς συγκινητικό και ολοκληρωτικά αυθεντικό. Ορισε από την αρχή το μιούζικαλ και μας έκανε να δούμε από την αρχή την πηγή του αξιοθαύμαστου πειράματος που αποκαλείται Δημοκρατία.»

Διαβάστε ακόμη: Αυτή είναι η πιο αγαπημένη σκηνή του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς από όλη τη saga του «Πολέμου των Αστρων»

TIME 100 2016 Gina Rodriguez 607

Τζίνα Ροντρίγκεζ / Για την πρωταγωνίστρια του «Jane the Virgin» γράφει η θρυλική Ρίτα Μορένο, βραβευμένη με Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το «West Side Story»

«Κάθε φορά που μιλάει για τον εαυτό της ή για το γεγονός ότι είναι Λατίνα, στέλνει το μήνυμα: "Αυτό μου αξίζει, δουλεύω σκληρά και είμαι καλός άνθρωπος". Μπορώ να το πω για τον εαυτό μου τώρα πια, αλλά είμαι 84. Το ότι το κάνει με τόση αυτοπεποίθηση στην ηλικία της στέλνει ένα τεράτιο όγκο έμπνευσης στους νέους ανθρώπους.»

Διαβάστε αναλυτικά: Γιατί η Τζίνα Ροντρίγκεζ δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει τη Χρυσή Σφαίρα

TIME 100 2016 Aziz Anzari 607

Αζίζ Ανζάρι / Για τον δημιουργό και πρωταγωνιστή του «Master of None» γράφουν οι δημιουργοί του «Broad City» Ιλάνα Γκλέιζερ και Αμπι Τζέικομπσον

«Κάθε επεισόδιο είναι μια μικρή εμπειρία από μόνη της. Ο τρόπος με τον οποίο ο Αζίζ μιλάει για την εθνικότητα και την καριέρα του είναι τόσο ενδιαφέρων και ο κόσμος της διασκέδασης για τον οποίο γράφει είναι τόσο υστερικός και ακριβής.»

Διαβάστε ακόμη: To «Master of None» του Αζίζ Ανσάρι είναι το ημερολόγιο των millennials

TIME 100 2016 Caitlyn Jenner 607

Κέιτλιν Τζένερ / Για τη γυναίκα που έκανε περήφανη την trans κοινότητα γράφει ο Γουέιν Μάινς, πατέρας και διεμφυλικός ακτιβιστής

«Τη σέβομαι απεριόριστα για το κουράγιο και την αφοσίωσή της στην αλήθεια. Το κουράγιο που επιδεικνύει βοηθάει την κοινωνία να αλλάξει. Με ικανοποιεί το γεγονός πως κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της και τώρα βοηθάει και τα παιδιά μας να κάνουν το ίδιο.»


ΤΙΤΑΝΕΣ

TIME 100 2016 Kathleen Kennedy 607

Κάθλιν Κένεντι / Για την υπεύθυνη των ταινιών και του θρύλου του «Star Wars» μετά την αγορά των δικαιωμάτων από την Disney γράφει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας («Angels in America») Τόνι Κούσνερ

«Οσο γαλαξιακό κενό και αν χωρίζει τους κόσμους που ζωντανεύει, το μόνιμο στην καριέρα της Κάθι Κένεντι είναι το ενδιαφέρον της να ερευνά την ελευθερία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη - τα ανθρώπινα θέματα που αποτελούν τον πυρήνα της τέχνης του να κάνεις σινεμά.»

Διαβάστε ακόμη: To «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» είναι η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών στην Αμερική

TIME 100 2016 Dwayne Johnson 607

Ντουέιν Τζόνσον / Για τον γνωστό σε όλους «The Rock» γράφει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Πίτερ Μπεργκ

«Το μεγάλο μου σχέδιο. Ο Ντουέιν γίνεται κυβερνήτης της Φλόριντα σε οκτώ χρόνια και Πρόεδρος στα 12. Και είναι ο καλύτερος Πρόεδρος που είχαμε ποτέ από την εποχή του Ρόναλντ Ρέιγκαν.»

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έγραψε στον Ντουέιν - The Rock - Τζόνσον ότι του αρέσει


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

TIME 100 2016 Priyanka Chopra 607

Πριγιάνκα Τσόπρα / Για την πρωταγωνίστρια του τηλεοπτικού «Quantico» γράφει ο συμπρωταγωνιστής της στο «Baywatch», Ντουέιν Τζόνσον

«Είναι απίστευτο να τη βλέπω να εισβάλει (από το Bollywood) στην αμερικανική αγορά. Εχει την δυνατότητα να εμπνέει τους ανθρώπους να κάνουν και να πετύχουν περισσότερα.»

Δείτε ακόμη: Ολες οι πρώτες καυτές φωτογραφίες από το κινηματογραφικό «Baywatch»

TIME 100 2016 Charlize Theron 607

Σαρλίζ Θερόν / Για τη Φουριόζα του «Mad Max» γράφει ο ιδρυτής του Toms Shoes Μπλέικ Μαϊκόσκι

«Δίνουμε παπούτσια σε παιδιά εδώ και 10 χρόνια τώρα εδώ στο Toms και αυτό που έχουμε ανακαλύψει ότι το να κάνεις τα παιδιά να νιώθουν ξεχωριστά είναι τόσο σημαντικό όσο το να τους δίνεις παπούτσια. Η δουλειά της Σαρλίζ είναι το ίδιο: η δουλειά που κάνει είναι σημαντική, αλλά ο τρόπος που το κάνει, χτίζοντας αυτοπεποίθηση στις νέες γενιές είναι το ίδιο πολύτιμος.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ο,τι δεν σκοτώνει τη Σαρλίζ Θερόν, την κάνει πιο δυνατή

TIME 100 2016 Mark Rylance 607

Μαρκ Ράιλανς / Για τον ηθοποιό που κέρδισε το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τη «Γέφυρα των Κατασκόπων» φέτος γράφει ο σκηνοθέτης του, Στίβεν Σπίλμπεργκ

«Κάτοχος τριών Τony, δύο βραβείων Olivier και τώρα ενός Οσκαρ, ο Μαρκ βλέπει αυτές τις τιμές με ευγνωμοσύνη και ταπεινότητα, αλλά η καρδια του ανήκει σε μια καλή ιστορία. Η ψυχή του είναι αγνή. Το μόνο που λατρεύει είναι να παίζει.»

Δείτε ακόμη: Ο Μαρκ Ράιλανς είναι ο «The BFG» στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ

TIME 100 2016 Julia Dreyfus 607

Τζούλια Λούις Ντρέιφους / Για την κωμικό του «Veep» γράφει η Λίνα Ντάναμ του «Girls»

«Η κωμωδία της Τζούλια - νατουραλιστική παράνοια, ευφυής αλλά ποτέ απάνθρωπη - δίδαξε μια ολόκληρη γενιά γυναικών ότι μπορούν να αλλάξουν τους κανόνες και μια ολόκληρη γενιά ανδρών ότι μια γυναίκα με άποψη είναι κάποια που πρέπει να επιθυμείς.»

Δείτε ακόμη: «Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα θα γίνουμε... Ελλάδα!»: δείτε το πρώτο trailer του «Veep 5»

TIME 100 2016 Oscar Isaac 607

Οσκαρ Αϊζακ / Για τον ηθοποιό γράφει ο Πολ Χάγκις που τον σκηνοθέτησε στο «Show me A Hero»

«Πριν γίνει ο Πο Ντάμερον στο "Η Δύναμη Ξυπνάει" ή ο εμμονοληπτικός εφευρέτης στο "Ex Machina", είχα την καλή τύχη να σκηνοθετήσω τον Οσκαρ Αϊζακ στη μίνι σειρά "Show Me a Hero". Αν και τα ένστικτά του ήταν καίρια, ήταν επίσης τόσο θαρραλέος ώστε να παίρνει αληθινά ρίσκα.»

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς πιστεύει πως ήρθε η ώρα για λίγο γκέι «Πόλεμο των Αστρων»

TIME 100 2016 Idris Elba 607

Ιντρις Ελμπα / Για τον Βρετανό ηθοποιό γράφει ο Ντέιβιντ Σάιμον, δημιουργός του «The Wire»

«Ισως είναι πιο αστείο για τους συγγραφείς, αλλά η αλήθεια είναι ότι ένιωθα άσχημα για το ότι δίναμε ένα τέλος στην ιστορία του Στρίνγκερ Μπελ στην τρίτη σεζόν της σειράς. Αλλά ήξερα πως ο Ελμπα, ένας πραγματικός πρωταγωνιστής από τους λίγους που έχω γνωρίσει, δεν θα πεινούσε...»

TIME 100 2016 Ryan Coogler 607

Ράιαν Κούγκλερ - Για τον σκηνοθέτη του «Creed» γράφει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τα-Νεχίσι Κόουτς

«Γι' αυτό ο Ράιαν Κούγκλερ είναι απαραίτητος αυτή τη στιγμή. Σε μια μεγαλύτερη εικόνα, προσδίδει ανθρωπιά και ομορφιά σε ανθρώπους που τους έχουν πείσει ότι δεν έχουν από τη φύση τους.»

TIME 100 2016 Melissa McCarthy 607

Μελίσα ΜακΚάρθι - Για την ηθοποιό που αλλάζει την κωμωδία γράφει ο τέσσερις φορές σκηνοθέτης της, Πολ Φέιγκ

«Υπήρξα τυχερός να έχω κάνει τέσσερις ταινίες με τη Μελίσα και κάθε φορά δεν σταματάει να με εκπλήσσει και να με κάνει να τη θαυμάζω. Βρίσκει την αλήθεια και την καρδιά μέσα στον κάθε χαρακτήρα που υποδύεται και δεν θυσιάζει ποτέ τις τρεις διαστάσεις του ήρωα για ένα αστείο. Αγκαλιάζει τα ελαττώματα και τα πλεονεκτήματα των χαρακτήρων της. Βρίσκει την ανθρωπιά σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει.»

TIME 100 2016 Taraji P. Henson 607

Ταράζι Π. Χένσον / Για την ήδη θρυλική Cookie του «Empire» γράφει ο σκηνοθέτης της, Λι Ντάνιελς

«Πριν από το "Empire", ήταν υποτιμημένη από τη λευκή Αμερική και το Χόλιγουντ, ενώ οι Αφροαμερικανοί τη θεωρούσαν ως τη δική τους Μέριλ Στριπ. Είμαι πολύ περήφανος που η Cookie την έφερε στο προσκήνιο. Αυτό που έκανε η Ταράζι με αυτόν το ρόλο έκανε τον κόσμο να την εκτιμήσει για αυτό που είναι - πολύ απλά, μια tour de force εντός και εκτός οθόνης.»

TIME 100 2016 Gael Garcia Bernal 607

Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ / Για τον Μεξικάνο ηθοποιό γράφει ο Μεξικάνος σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν

«Λίγα χρόνια πριν, έλαβα ένα τηλεφώνημα στη μέση της νύχτας. Ηταν ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, ο οποίος είχε μόλις τελειώσει τα γυρίσματα του "The Motorcycle Diaries". Ηταν στο Λονδίνο όπου θα ξύριζε τα πόδια του για τον επόμενο του ρόλο στην "Κακή Εκπαίδευση" του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Ο Γκαέλ ήταν ανήσυχος. Δεν μπορούσε να κάνει αποτρίχωση γιατί είχε ένα τεράστιο τσίμπημα στο πόδι του, που μάλλον είχε αποκτήσει από τον Αμαζόνιο στα γυρίσματα της ταινίας. Στη Μαδρίτη, ένας γιατρός διέγνωσε το πρήξιμο - μια αράχνη είχε γεννήσει μέσα στο πόδι του. Η αφαίρεση ήταν μια απλή διαδικασία, αλλά αυτό έλεγε πολλά για την αφοσίωση του Γκαέλ στους χαρακτήρες και τις πράξεις τους. Μπαίνουν κάτω από το δέρμα του και χρειάζεσαι νυστέρι για να τους αφαιρέσεις. Η αποτρίχωση είναι προαιρετική.»

Διαβάστε ακόμη: **Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα / «Θέλω και τη Μαμά σου» του Αλφόνσο Κουαρόν


ICONS

TIME 100 2016 Leonardo DiCaprio 607

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο / Για τον 41 ετών ηθοποιό που φέτος κέρδισε το πρώτο του Οσκαρ γράφει ο Τζον Κέρι, γραμματέας των Η.Π.Α.

«Είκοσι χρόνια πριν, ο Λίο μάγεψε τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών δηλώνοντας: "I'm the king of the world!". Μέσα από τη δουλειά και το παράδειγμά του, σήμερα εμπνέει περισσότερα εκατομμύρια να τον βοηθήσουν να διατηρήσει αυτή τη θέση.»

Διαβάστε ακόμη: Κι αν ο Λεονάρντο δεν κατέβαινε ποτέ από τη σκηνή μετά το Οσκαρ του;

TIME 100 2016 Alejandro Gonzales Inniaritu 607

Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου / Για τον σκηνοθέτη της «Επιστροφής» - με back to back δύο Οσκαρ Σκηνοθεσίας - γράφει ο σκηνοθέτης, παραγωγός, φίλος του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

«Οι περισσότεροι φίλοι μου από το σινεμά που τηλεφωνούν σπίτι, αφήνουν μήνυμα όταν δεν είμαι εκεί - γιατί το μόνο που θέλουν είναι να μιλούν για ταινίες. Αλλά ο Αλεχάντρο περνάει μισή ώρα μιλώντας με τη συζυγό μου για την οικογένεια, το μαγείρεμα και τα παιδιά, γιατί τον ενδιαφέρει η ζωή με μια αδηφάγο όρεξη. Οι αρχές και ο βαθύς ανθρωπισμός που δίνει ψυχή στο σινεμά του, είναι και αυτά που δίνουν ψυχή στις καθημερινές του επαφές. Γι' αυτό έχει γεμίσει την καρδιά μου με αγάπη και θαυμασμό, σαν άνθρωπος του σινεμά και σαν φίλος.»

Δείτε ακόμη: Πόσο έχει «επηρεαστεί» από τον Αντρέι Ταρκόφσκι ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου στην «Επιστροφή»;


Ολη η λίστα, όλα τα κείμενα και οι 100 επιδραστικοί σε απαρτία στο επίσημο site του ΤΙΜΕ