Industry

Τι θα βλέπαμε στην Comic-Con αν μπορούσαμε να πάμε

στα 10

Ξεκινά την Τετάρτη η Comic-Con 2011 στο Σαν Ντιέγκο, η πάλαι ποτέ έδρα των geeks, που έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη έκθεση ψυχαγωγίας.

Τι θα βλέπαμε στην Comic-Con αν μπορούσαμε να πάμε

Η Comic-Con ξεκίνησε ως τόπος συνάντησης των δημιουργών ταινιών φαντασίας και των geeks που, ντυμένοι από Ζίνα μέχρι Κόναν, συνέρρεαν στο Σαν Ντιέγκο για να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους. Τα τελευταία χρόνια όμως, και ειδικά από την αύξηση των ταινιών που βασίζονται σε comics, η Comic-Con έχει ξεπεράσει τον αμιγώς fan-based χαρακτήρα της κι έχει γίνει ο τόπος όπου παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες, πιο αναμενόμενες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της επόμενης σεζόν.

Το ωραίο είναι ότι έχει κρατήσει το χαρακτήρα των παρουσιάσεων στοχευμένων στο κοινό, οπότε οι περισσότερες παρουσιάσεις γίνονται παρόντων των συντελεστών, πρωταγωνιστών, σκηνοθετών, οι οποίοι κάνουν ανοιχτές συζητήσεις με τους θεατές και τους θαυμαστές τους. Ταυτόχρονα, βέβαια, λανσάρονται πολυπόθητα τρέιλερ, κλιπ και εικαστικά των ταινιών ή σειρών και, για τέσσερις μέρες, ο πλανήτης του entertainment στρέφεται γύρω από τις δύο ξέχειλες αίθουσες όπου διεξάγεται η Comic-Con. Εκεί όπου εφαρμόζεται το σκληρότερο και υψηλότερο marketing, βολτάρουν και τα nerds με τα κράνη με κέρατα και οι b-stars με ασφυκτικά ντεκολτέ.

Παρότι το line-up της Comic-Con είναι τεράστιο και μέρα με την ημέρα, από την Τετάρτη έως την Κυριακή, θα συνοψίζουμε τα highlights των παρουσιάσεων, ακολουθεί μια σύντομη ματιά στο τι θα θέλαμε να δούμε αν αυτές τις μέρες, αντί για την Αθήνα, ήμασταν στο Σαν Ντιέγκο.

Οι ταινίες:

Αποκλειστικό υλικό θα παρουσιαστεί από τα «The Twilight Saga: Breaking Dawn», «The Pirates! Band of Misfits», «The Adventures of Tin Tin», το «Κοράκι» με τον Τζον Κιούζακ στο ρόλο του Εντγκαρ Αλαν Πόε και τη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, «Haywire». Το «The Amazing Spiderman» θα βρίσκεται εκεί, αλλά και το «TWIXT», η νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα και το «Glee, the 3D Concert Movie». Οι παριστάμενοι θα δουν τις πρώτες εικόνες από το «Snow White and the Huntsman», ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ κρατά ένα slot για να δείξει, για πρώτη φορά, υλικό από τη νέα του ταινία την οποία καλύπτει πέπλο μυστικότητας. Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο θα παρουσιάσει, αυτοπροσώπως, το «Don’t Be Afraid of the Dark», αλλά θα συζητήσει και με τον Τζον Φαβρό για το «Μέλλον της Ποπ Κουλτούρας», σε ένα πάνελ με διοργανωτή το Entertainment Weekly. Στο «θεματικό» πνεύμα, ο Τζόνι Νόξβιλ του «Jackass» θα συζητήσει με τον δημιουργό του «Beavis & Butthead», Μάικ Τζατζ, αλλά και ο Γουες Κρέιβεν θα μιλήσει με τους δημιουργούς της επερχόμενης σειράς «Death Valley» για τη συνάντηση της κωμωδίας με τον τρόμο.

Οι σειρές:

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επίσημα το Alcatraz, η νέα σειρά του «Lost» και «Super 8» Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, που παρακολουθεί την ιστορία μιας ομάδας τροφίμων και υπαλλήλων της θρυλικής φυλακής που εξαφανίστηκαν πριν κλείσει, εδώ και 40 χρόνια, για να ξαναεμφανιστούν σήμερα. Πράκτορες του FBI αναλαμβάνουν να τους εντοπίσουν. Εκεί θα βρίσκεται και το Person of Interest, επίσης project του Τζέι Τζέι Αϊμπραμς με τον Τζόναθαν Νόλαν (τον αδελφό του Κρίστοφερ, σεναριογράφο του «Memento» και του «Dark Knight»), με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Καβίζελ που υποδύεται έναν πρώην πράκτορα της CIA και νυν άστεγο στη Νέα Υόρκη, στον οποίο ο πάντα υπέροχα ανατριχιαστικός Μάικλ Εμερσον (ο Μπεν Λάινους του «Lost») αναθέτει μυστικές αποστολές αντιμετώπισης εγκλημάτων. Περιμένοντας τη δεύτερη σεζόν του, το «Game of Thrones» θα παρουσιάσουν οι δημιουργοί του, Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Γουάις, όλοι οι βασικοί ηθοποιοί, αλλά με συντονιστή της συζήτησης τ ο συγγραφέας της σειράς μυθιστορημάτων, Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν. Ο «Dexter» θα λανσάρει το πρώτο τρέιλερ του επόμενου κύκλου, στο πάνελ του «Walking Dead» (νούμερο ένα event στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Comic-Con), όλοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της σειράς θα κουβεντιάσουν για τους λόγους της επιτυχίας της, ενώ οι παραγωγοί και το καστ του «The Big Bang Theory» έχουν ανακοινώσει ειδική προβολή. Το «True Blood» θα έχει το δικό του τραπέζι, με το αιμοσταγές, σέξι καστ παρόν.

Τα παραπάνω, βέβαια, είναι ψήγματα του συνολικού προγράμματος των τεσσάρων ημερών της Comic-Con, γι’αυτό και θα τα παρακολουθούμε, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, όσο τρέχει η διοργάνωση.