Buzz

Aardman: το βρετανικό αντίπαλο δέος της Pixar δεν σηκώνει κεφάλι

στα 10

Με δύο ταινίες, μία για το Νοέμβριο του 2011 και μια για το Μάρτιο του 2012, η Aardman, η βρετανική εταιρία του «Οι Κότες το 'Σκασαν» και του «Wallace and Gromit» απειλεί, για ακόμη μια φορά, να κλονίσει την κυριαρχία της Pixar στον τομέα του σύγχρονου animation.

Aardman: το βρετανικό αντίπαλο δέος της Pixar δεν σηκώνει κεφάλι

To πρώτο teaser του «Arthur Christmas», μια συνεργασία του τμήματος κινουμένων σχεδίων της Sony με την Aardman κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2010 και προϊδέασε για μια νέα εκδοχή του μύθου του Αη Βασίλη και της άγνωστης μέχρι σήμερα οικογενειακής του κατάστασης!

Ο λόγος για τους δύο γιους του, τον Αρθουρ (Τζέιμς ΜακΑβόι) και τον Στίβι (Χιου Λόρι). Ο πρώτος είναι γκαφατζής και ζει μόνο για τη μέρα των Χριστουγέννων, ενώ ο δεύτερος είναι αυτός που βοηθάει τον πατέρα του στην παράδοση των δώρων.

Το δεύτερο teaser που κυκλοφόρησε πρόσφατα υπενθυμίζει το μαγικό άγγιγμα της Aaardman, που στο παρελθόν υπήρξε κυριολεκτικά το αντίπαλο δέος της κυριαρχίας της Pixar στο χώρο του animation με τις καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες του οι «Κότες το 'Σκασαν» (2000) και του «Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο» που είχε κερδίσει και το Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2005.

Το «Arthur Christmas» με ημερομηνία εξόδου το Νοέμβριο του 2011 δεν είναι, όμως, η μόνη ταινία της Aaardman που ετοιμάζεται για να βγει στις αίθουσες.

Το «The Pirates! Band of Misfits!» που θα βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2012 δίνει την ευκαιρία στον Χιου Γκραντ να υποδυθεί τον πρώτο του ρόλο κινουμένων σχεδίων, ως ένας πειρατής, ο οποίος θέλει να εξοντώσει τους αντιπάλους του και να κερδίσει το βραβείο του Πειρατή της Χρονιάς. Στο φιλμ, που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γκίντεον Ντεφόε «The Pirates! in an Adventure with Scientists», δανείζουν ακόμη τις φωνές τους οι Μάρτιν Φρίμαν, Μπρένταν Γκλίσον, ο Τζέρεμι Πίβεν, η Σάλμα Χάγιεκ, η Ιμέλντα Στόντον και ο Ντέιβιντ Τέναντ.