Buzz

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός»: Ενα ίσον κανένα;

στα 10

Δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας, αλλά ο Τζο Ροθ, ο παραγωγός του «Snow White and the Huntsman», ανακοινώνει ήδη ότι θα είναι το πρώτο μέρος τριλογίας.

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός»: Ενα ίσον κανένα;
Και βέβαια έτσι έμοιαζε η Κακιά Μητριά!

Ενώ ο αγώνας της Χιονάτης μαίνεται στην Αμερική, με τον Τάρσεμ Σινγκ να εμφανίζει πρώτος υλικό από τη δική του ταινία, ο Τζο Ροθ τη βγαίνει από αριστερά, ανακοινώνοντας σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ότι το «Snow White and the Huntsman» θ’ αποτελέσει τον πρώτο σταθμό παραμυθένιας τριλογίας.

«Η ‘Χιονάτη και ο Κυνηγός’ θα είναι η πρώτη ταινία μιας σειράς – η ιστορία θα τελειώσει αλλά θα παραμένουν ερωτήματα γύρω από τους τρεις βασικούς ήρωες,» λέει ο Τζο Ροθ, αναφερόμενος, βέβαια, στη Χιονάτη που ενσαρκώνει η Κρίστεν Στιούαρτ, την κακιά μητριά της Σαρλίζ Θερόν και τον εν λόγω κυνηγό που θα υποδυθεί ο Θορ – Κρις Χέμσγουερθ.

Φιλόδοξη η κίνηση του Ροθ (παραγωγού πριν λίγα χρόνια της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον), που σκοπεύει να βγάλει τη «Χιονάτη και τον Κυνηγό» στις αίθουσες την 1η Ιουνίου του 2012, ενάμιση μήνα μετά την έξοδο της «Χιονάτης» του Τάρσεμ Σινγκ.

Σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης του κλασικού παραμυθιού, ο Ροθ εξηγεί, «διατηρούμε τη βασική ιστορία του κοριτσιού που θα γινόταν βασίλισσα αλλά αποκληρώνεται. Ο Κυνηγός είναι ένας τυχοδιώκτης που εντοπίζει όσες κοπέλες το σκάνε από το βασίλειο, εξαιτίας της κακής βασίλισσας. Η πρώτη εντύπωση που δίνει είναι αυτή του απρόσωπου κυνηγού επικηρυγμένων.»

Αλλά στην ψυχή του ο Κυνηγός δεν είναι δολοφόνος και δεν μπορεί να εκτελέσει την εντολή της βασίλισσας, να της φέρει, δηλαδή, την καρδιά της μικρής στο χέρι, οπότε Κυνηγός και Χιονάτη γίνονται σύμμαχοι και προσπαθούν να ξεφύγουν από τα νύχια της μοχθηρής δυνάστριας.

Ωστόσο, ούτε και ο χαρακτήρας της Χιονάτης είναι συμβατικός: ξεκινά ως αθώα παιδούλα, αλλά μετά από 11 χρόνια φυλάκισης από τη μητριά της, σπάει τα δεσμά της και μαθαίνει να επιβιώνει στο δάσος σαν πολεμιστής. Αλλωστε, κάτι επιθετικό θα έπρεπε να έχει η ηρωίδα για να την ενσαρκώσει σωστά η Κρίστεν Στιούαρτ! Εξ αρχής, βέβαια, έχουμε εμπιστοσύνη στο σενάριο που υπογράφει ο υποψήφιος για Οσκαρ Χοσεΐν Αμινί, υπεύθυνος για εξαιρετικές κινηματογραφικές διασκευές όπως του «Jude», ή του «The Wings of the Dove».

Οσο για τον πρωτοεμφανιζόμενο στα κινηματογραφικά πράγματα σκηνοθέτη της ταινίας, τον Ρούπερτ Σάντερς, είναι ο υπεύθυνος για τις εντυπωσιακές διαφημιστικές καμπάνιες των videogames «Halo 3» και «Call of Duty», αλλά και για τη διασκευή σε μικρού μήκους ταινία του κόμικ «Black Hole» - διαπιστευτήρια που μας προετοιμάζουν για σκηνές πλήθους και έντονη δράση.

Οι πρώτες εικόνες από την ταινία «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» θα παρουσιαστούν στην Comic-Con στα τέλη Ιουλίου.