Industry

Τα Works in Progress του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποκτούν ένα ακόμη σημαντικό βραβείο με την βοήθεια του Eurimages

στα 10

Σε μια νέα πρωτοβουλία το Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την χρηματοδότηση ευρωπαϊκών συμπαραγωγών, συμπεριλαμβάνει την Θεσσαλονίκη σε μια λίστα τεσσάρων φεστιβάλ στα οποία θεσμοθετεί βραβείο.

Flix Team
Τα Works in Progress του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποκτούν ένα ακόμη σημαντικό βραβείο με την βοήθεια του Eurimages

Το βραβείο θα αφορά στα project που παρουσιάζονται στο τμήμα Works in Progress της Αγοράς και θα χρηματοδοτεί με το ποσό των 50.000 ευρώ το post production του project που θα το κερδίσει.

Το νέο βραβείο, με τίτλο Lab Project Award, έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση από όλα τα βραβεία που δίνει ήδη το Ταμείο για ταινίες σε ανάπτυξη. Θα αφορά σε ταινίες που «είναι πρωτοποριακές τόσο στην καλλιτεχνική τους έκφραση όσο και στον τρόπο της παραγωγής τους», αναζητώντας ταινίες που δεν είναι «παραδοσιακές» και που πιθανότατα δυσκολεύονται να βρουν χρηματοδότηση στις χώρες παραγωγής τους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στα τέσσερα φεστιβάλ που επιλέχθηκαν για να γίνουν αποδέκτες του σημαντικού αυτού βραβείου. Οι άλλοι τρεις φορείς είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νορβηγίας Haugesund και το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Les Arcs.

Εξηγώντας την επιλογή των τεσσάρων φεστιβάλ οι υπεύθυνοι του Eurimages εξήγησαν ότι αναζητούσαν φεστιβάλ τα οποία να έχουν ήδη αξιοπρόσεκτα τμήματα για την παρουσίαση Works in Progress και πως πιθανότατα το βραβείο θα επεκταθεί και σε άλλα φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια.

Το Lab Project Award, βραβείο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2016.

Δείτε ακόμη: