Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται το «εισιτήριο» για τα Οσκαρ

στα 10

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επιλέγει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου και το εκφράζει έμπρακτα.

Flix Team
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται το «εισιτήριο» για τα Οσκαρ

Από εδώ και στο εξής, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται επισήμως «εισιτήριο» για τα Βραβεία Οσκαρ.

Διαβάστε ακόμη: Εναρξη καταθέσεων ελληνικών ταινιών για το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επέλεξε 28 κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Η Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στα φιλμ που κερδίζουν το πρώτο βραβείο σε αυτά τα φεστιβάλ, να είναι αυτόματα στη λίστα επιλογής της κατηγορίας.

Ετσι, τα ντοκιμαντέρ που θα κερδίζουν τον Χρυσό Αλέξανδρο κάθε Μάρτιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα εξασφαλίζουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Οσκαρ, που μπορεί να τους οδηγήσει στην τελική πεντάδα για το βραβείο Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2018 | Φέτος το μεγάλο αφιέρωμα θα είναι και ελληνικό και queer

Σημειώνεται ότι στη λίστα που επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκονται επίσης, μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ Βερολίνου, το Φεστιβάλ Καννών, το IDFA – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αμστερνταμ, το HOT DOCS (Καναδάς), το CPH:DOX – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κοπεγχάγης, το Φεστιβάλ Σέφιλντ, το Visions du Reel, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας και άλλες από τις πιο έγκριτες διεθνείς διοργανώσεις.