Industry

Εναρξη καταθέσεων ελληνικών ταινιών για το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

στα 10

Από την Τρίτη 19 Ιουνίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα δέχεται τις καταθέσεις ελληνικών ταινιών που θα αποτελέσουν το φετινό Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου.

Flix Team
Εναρξη καταθέσεων ελληνικών ταινιών για το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στις 19 Ιουνίου ξεκινάει η κατάθεση ελληνικών ταινιών για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που φέτος διεξάγεται από την 1η μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου 2018.

Οι ελληνικές ταινίες που θα επιλεγούν από επιτροπή θα αποτελέσουν το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (του τρίτου από την ίδρυσή του το 2016) και θα συμμετάσχουν και στις πολλαπλές δράσεις της Αγοράς για την προώθηση του ελληνικού σινεμά διεθνώς.

Διαβάστε ακόμη: Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 2017: Η δεύτερη φορά δεν είναι (σίγουρα) η καλύτερη

Θυμίζουμε εδώ πως τρείς ελληνικές ταινίες (πρώτες η δεύτερες ταινίες) θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, ενώ μια σειρά ταινιών που θα περάσει από προκριματική επιτροπή θα αποτελέσουν το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου. Ελληνικό θα είναι φέτος και το μεγάλο αφιέρωμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Ελληνικό Queer Σινεμά έτσι όπως αυτό αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και αποτύπωσε την ελληνική πραγματικότητα μέσα στις δεκαετίες.

Ο κανονισμός διεξαγωγής του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου αλλά και η αίτηση συμμετοχής ελληνικών ταινιών βρίσκονται στο επίσημο site του Φεστιβάλ.