Φεστιβάλ / Βραβεία

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015: Το Flix προτείνει τα #axasta για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου

στα 10

Τελευταία μέρα πριν ρίξει αυλαία το 56ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το ο Flix σας προτείνει τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε. Τρέξτε για εισιτήρια...

Flix Team
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015: Το Flix προτείνει τα #axasta για την Κυριακή 15 Νοεμβρίου

«Βασίλισσα της Γης» («Queen of Earth») του Αλεξ Ρος Πέρι - Ανοιχτοί Ορίζοντες - Oλύμπιον στη 13.00

Μια από τις πιο χαρισματικές νέες αμερικανίδες ηθοποιούς, η Ελίζαμπεθ Μος του «Mad Men» και του «Top of the Lake», πρωταγωνιστεί στο Queen of Earth του Αλεξ Ρος Πέρι, το οποίο εξερευνά τα όρια της λογικής, της ψυχικής υγείας και της φιλίας, μέσα από δυο γυναίκες που περνούν μια εβδομάδα αποκλεισμένες σε ένα εξοχικό σπίτι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Queen of the Earth».

mediterranea 607

«Mediterranea» του Tζιόνας Καπρινιάνο - Βραβεία LUX - Τζον Κασσαβέτης στις 17.30

Ο Αγίβα φεύγει από την Μπουρκίνα Φάσο, διασχίζει τη Μεσόγειο και φτάνει στη Νότιο Ιταλία. Η νέα του ζωή αποδεικνύεται δύσκολη, καθώς σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με την εχθρότητα της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο, ο Αγίβα παραμένει αποφασισμένος: η ζωή του εδώ θα είναι καλύτερη, όποιο κι αν είναι το τίμημα. Ντεμπούτο του Ιταλού Καπρινιάνο, φαβορί για το φετινό βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μια ταινία για τη μεγαλύτερη τραγωδία της εποχής μας, ένα βίαιο και τρυφερό ταξίδι επιβίωσης στις αχανείς διαδρομές εντός και εκτός πατρίδας. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix για την ταινία, εδώ.

Francofonia 607

«Francofonia» του Αλεξάντρ Σοκούροφ - Ειδικές Προβολές - Παύλος Ζάννας στις 19.30

Το «Francofonia» του Αλεξάντερ Σοκούροφ - ένα ιδιόμορφο μείγμα μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και video art- αφηγείται μια αληθινή, αξιοθαύμαστη ιστορία: τη συνεργασία του διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου Ζακ Ζοζάρ και του γερμανού αξιωματικού Φραντς Γκραφ Βολφ-Μέτερνιχ κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με στόχο τη διάσωση των θησαυρών του μουσείου από τους ναζί. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας.

La Belle Saison

«Η Ωραία Εποχή» («La Belle Saison») της Κατρίν Κορσινί - Ημέρα Γαλλοφωνίας TV5Monde - Ολύμπιον στις 23.00

Βρισκόμαστε στο 1971. Η Ντελφίν, κόρη αγροτών, μετακομίζει στο Παρίσι για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειάς της και να ξανακερδίσει την οικονομική της ανεξαρτησία. Η Καρόλ είναι Παριζιάνα, ζει με τον Μανυέλ, κι είναι ενεργά αναμεμειγμένη με τις ζυμώσεις του φεμινιστικού κινήματος. Η συνάντησή τους θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές τους. Η Κατρίν Κορσινί επιστρέφει με μια ιστορία απαγορευμένης αγάπης ανάμεσα σε δύο γυναίκες με φόντο τα 70s της γαλλικής επαρχίας σε μια τεράστια εμπορική επιτυχία στη Γαλλία και πρωταγωνίστριες την Σεσίλ Ντε Φρανς και την πρωτοεμφανιζόμενη έκπληξη Ιζια Χίγκελιν.

The Treasure 607

«Ο Θησαυρός» («The Treasure») του Κορνέλιου Πορουμποίου - Ειδικές Προβολές - Τζον Κασσαβέτης στις 45

Ο Κόστι ζει μια ήσυχη ζωή. Τις νύχτες τού αρέσει να διαβάζει ιστορίες στον εξάχρονο γιο του για να τον πάρει ο ύπνος. Ο αγαπημένος τους είναι ο Ρομπέν των Δασών. Ο Κόστι πιστεύει πως είναι κάτι σαν τον ήρωα της ιστορίας αυτής – κάποιος που διορθώνει τα προβλήματα και υπερασπίζεται τους καταπιεσμένους. Ένα απόγευμα, ο γείτονάς του τον επισκέπτεται απρόσμενα και μοιράζεται μαζί του ένα μυστικό: είναι σίγουρος πως ένας θησαυρός βρίσκεται θαμμένος στον κήπο των παππούδων του. Αν ο Κόστι τον βοηθήσει νοικιάζοντας έναν ανιχνευτή μετάλλων, θα του δώσει τα μισά απ’ ό,τι βρουν. Αν και στην αρχή έχει τις επιφυλάξεις του, ο Κόστι δεν μπορεί να αντισταθεί στην πρόταση και μπαίνει στο κόλπο. Οι δύο συνωμότες έχουν ένα Σαββατοκύριακο για να βρουν τα λάφυρα. Βραβευμένο στις Κάννες, το υπέροχο φιλμ του Κορνέλιου Πορουμποίου παραμένει αταξινόμητο ως μια παράλογη κωμωδία μιας αναπάντεχης καθημερινότητας, σαν ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα υλικά της πραγματικής ζωής. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Θησαυρό».

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς