Buzz

To «The Life of Chuck» του Μάικ Φλάναγκαν αποκτά εταιρία διανομής

στα 10

Η επερχόμενη κινηματογραφική διασκευή της ομώνυμης νουβέλας του Στίβεν Κινγκ ανήκει πλέον και επίσημα στην οικογένεια της Neon.

To «The Life of Chuck» του Μάικ Φλάναγκαν αποκτά εταιρία διανομής

Η είδηση της κινηματογραφικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ, «The Life of Chuck» δια χειρός Μάικ Φλάναγκαν ήταν ήδη γνωστή εδώ και καιρό. Το ολοκληρωμένο πλέον πρότζεκτ πραγματοποίησε πρόσφατα την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, όπου απέσπασε και το βραβείο του κοινού.

Η επιτυχημένη υποδοχή της ταινίας από το κοινό, ώθησε τη Neon να εντάξει την ταινία στο δυναμικό της, αναλαμβάνοντας τη διανομή της στις κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο. Ετσι, το «The Life of Chuck» απέκτησε τη δική του θέση στο σύμπαν της εταιρίας, ανάμεσα σε ταινίες όπως το πιο συζητημένο χόρρορ της χρονιάς, «Longlegs» και το πολυαναμενόμενο «Anora» του Σον Μπέικερ.

Διαβάστε ακόμα: Ο «Εξορκιστής» του Μάικ Φλάναγκαν φιλοδοξεί να είναι η πιο τρομαχτική ταινία που έγινε ποτέ

Στην ταινία ο Τομ Χίντλστον υποδύεται τον λογιστή Τσαρλς Κραντς, ο οποίος ζει μια απλή -άνευ ενδιαφέροντος- ζωή, μέχρι που εντελώς ξαφνικά ο κόσμος του μοιάζει να καταρρέει. Η ιστορία του είναι δοσμένη μέσα από τρία κεφάλαια τα οποία εκτυλίσσονται σε μη γραμμική χρονολογική σειρά.

Life-of-chuck

Ο Φλάναγκαν είναι παλιός γνώριμος του Κινγκ, καθώς έχει μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη κι άλλα έργα του στο παρελθόν («Δόκτωρ Υπνος», «Το Παιχνίδι του Τζέραλντ»). Σε δηλώσεις του ενόψει της πρεμιέρας αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχαν οι δυο τους για την ταινία: «Οταν κάναμε το "The Life of Chuck", μιλήσαμε πολύ πριν από το στάδιο της παραγωγής. Εχει τεράστιο έλεγχο (ο Κινγκ) σε πράγματα όπως το καστ και άλλες λεπτομέρειες. Οταν όμως ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας, κράτησε την απόστασή του. Μου είπε, "Η ταινία είναι δική σου και το βιβλίο είναι δικό μου"».

life-of-chuck

Το «The Life of Chuck» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το Kαλοκαίρι του 2025.