Industry

Covid-19: Λίγο πιο κοντά στην κρατική επιδότηση κενών θέσεων στους κινηματογράφους

στα 10

Την ανακοίνωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Flix Team
Covid-19: Λίγο πιο κοντά στην κρατική επιδότηση κενών θέσεων στους κινηματογράφους

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο του πολιτισμού, όπως τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές και οι κινηματογράφοι, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, δρομολογεί άμεσα η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Επιβεβαιώνοντας έτσι όσα είχε δηλώσει η Λίνα Μενδώνη σε τηλεοπτική της συνέντευξη πριν κάποιες εβδομάδες σχετικά με την επιδότηση των κενών θέσεων σε κινηματογράφους που λειτουργούν με μειωμένη πληρότητα.

Διαβάστε αναλυτικά: Covid-19: Νέος χάρτης της λειτουργίας των κινηματογράφων από 26 Οκτωβρίου

Οπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός θα υπάρξει ένα πλαίσιο βοήθειας μέσω της επιδότησης εισιτηρίων στον πολιτισμό, στα θέατρα, στις μουσικές σκηνές στα σινεμά που πλήττονται πολύ από την πανδημία. Ο ίδιος διευκρίνισε η πρωτοβουλία θα αφορά την αγορά από το κράτος εισιτηρίων, τα οποία στα επόμενα χρόνια θα τα επιστρέψουν ως κοινωνικά εισιτήρια οι επιχειρηματικές αυτές μονάδες.

Συμπλήρωσε πως δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει «εργαλεία» για τη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία. Συμπλήρωσε δε ότι δεδομένης της κατάστασης που δημιουργείται θα υπάρχουν διορθώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Δείτε εδώ όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης:


Διαβάστε ακόμη: Τα σινεμά της Ευρώπης (ανοίγουν, κλείνουν και αγωνιούν) στον ρυθμό της πανδημίας