Buzz

Το «The Hole in the Ground» φιλοδοξεί να γίνει το φετινό «Hereditary»

στα 10

Η ταινία τρόμου του Ιρλανδού Λι Κρόνιν έκανε μόλις την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σάντανς, φέρνοντας μια νέα φρικιαστική ματιά πάνω στη μητρότητα.

Το «The Hole in the Ground» φιλοδοξεί να γίνει το φετινό «Hereditary»

Κάθε χρόνο, οι θιασώτες του κινηματογραφικού τρόμου περιμένουν με ανυπομονησία τη νέα φρικαλέα ανακάλυψη που θα κάνει την εμφάνισή της στο Φεστιβάλ του Σάντανς, καθώς παραδοσιακά το αμερικανικό φεστιβάλ συστήνει νέους δημιουργούς που έχουν κάτι παραπάνω να πουν από τα γνωστά ξαφνιάσματα και το πομπώδες sound design που ισοπεδώνει συνήθως τη mainstream παραγωγή του είδους.

Κι όπως φαίνεται, το φετινό Φεστιβάλ τήρησε τις υποσχέσεις του με το «The Hole in the Ground», το οποίο έκανε μόλις την πρεμιέρα του και μοιάζει να βαδίζει στα χνάρια επιτυχιών όπως το περσινό «Hereditary» και το «The Babadook».

Διαβάστε ακόμη: To Σκοτεινό Σύμπαν της Universal ξαναζωντανεύει με το «The Invisible Man» αυτή την φορά ως ταινία τρόμου

The Hole in the Ground 607

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ιρλανδού Λι Κρόνιν ακολουθεί τη Σάρα, μια νεαρή μητέρα η οποία μετακομίζει με τον μικρό της γιο στο απομονωμένο νέο τους σπίτι σε μια επαρχιακή πόλη, ελπίζοντας να κάνουν μια καινούργια αρχή έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Ομως η συνάντησή τους με την αλλόκοτη νέα τους γειτόνισσα και η προσωρινή εξαφάνιση του μικρού Κρις στο γειτονικό δάσος θα φέρουν στα όριά της τη Σάρα, η οποία θα ανακαλύψει μια τεράστια μυστηριώδη τρύπα στο έδαφος καθώς τον αναζητά. Το αγόρι θα επιστρέψει σύντομα, ωστόσο θα είναι διαφορετικό, κάνοντας τη μητέρα του να αναρωτηθεί αν πρόκειται πραγματικά για τον γιο της.

The Hole in the Ground 607

Η ιστορία δεν ακούγεται μεν τρομερά πρωτότυπη, ακολουθώντας τη μακρά κινηματογραφική παράδοση πιθανά δαιμονικών παιδιών, ωστόσο οι πρώτες κριτικές μιλούν για μια επιτυχημένη απόπειρα ψυχολογικού και μεταφυσικού τρόμου που φέρνει μια νέα ανατριχιαστική ματιά πάνω στη μητρότητα.

Η Σίνα Κέρσλεϊκ και ο Τζέιμς Κουίν Μάρκι υποδύονται το δίδυμο μητέρας-γιου, ενώ στο καστ συναντάμε επίσης την αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Ακι Καουρισμάκι, Κάτι Ουτίνεν, στο ρόλο της γειτόνισσας.

H ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από τη Neo Films στις 28 Μαρτίου. Αναμένουμε...

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.


Διαβάστε ακόμη

The Hole in the Ground 607