Buzz

Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ για την καριέρα του Τζον Γουίλιαμς σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί σε 29 ταινίες, με την τελευταία να είναι το «The Fabelmans» το 2022.

Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ για την καριέρα του Τζον Γουίλιαμς σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Τζον Γουίλιαμς ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 91α του γενέθλια και ένας από τους πιο στενούς του φίλους και συνεργάτες, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ετοιμάζεται να του κάνει το καλύτερο δώρο: ένα ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter ο Σπίλμπεργκ μαζί με την εταιρεία του Amblin Entertainment, αλλά και τις Imagine Documentaries και Nedland Media, έχουν αναλάβει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα καλύπτει την ζωή και την καριέρα του Τζον Γουίλιαμς, του συνθέτη με τις 52 υποψηφιότητες για Οσκαρ και μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα θέματα στην ιστορία του σινεμά.

Ο Σπίλμπεργκ και ο Γουίλιαμς συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στο «The Sugarland Express» του 1974 και έκτοτε ο Γουίλιαμς συνέθεσε τη μουσική σε όλες εκτός από πέντε από τις ταινίες του σκηνοθέτη, με την τελευταία τους συνεργασία να είναι στην ταινία «The Fabelmans», το οποίο αναμένεται να είναι υποψήφιο και για το Οσκαρ Μουσικής φέτος.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζον Γουίλιαμς θέλει να γράψει μουσική για μια ταίνια του Τζέιμς Μποντ

spielberg williams

Πολλές από τις πιο αναγνωρίσιμες συνθέσεις του Γουίλιαμς προέρχονται από έργα του Σπίλμπεργκ, συμπεριλαμβανομένων των «Raiders of the Lost Ark», «Jaws», «Close Encounters of the Third Kind», «Jurassic Park» και «E.T.: The Extra-Terrestrial». Εκτός από τη δουλειά του με τον Σπίλμπεργκ, ο Γουίλιαμς είναι επίσης γνωστός για τη μουσική του σε ταινίες όπως ολόκληρη η σειρά «Star Wars», οι τρεις πρώτες ταινίες «Harry Potter», «Home Alone» και «Born on the Fourth of July».

Αν και αρχικά ο Γουίλιαμς σκόπευε να αποσυρθεί μετά και την δουλειά του στο «Indiana Jones and the Dial of Destiny», σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Μάνγκολντ, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική Ταινιοθήκη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Γουίλιαμς ανακοίνωσε πως τελικά δεν πρόκειται να το κάνει και δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Γουίλιαμς έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Οσκαρ (και δεύτερος συνολικά μετά τον Γουόλτ Ντίσνεϊ), έχοντας κερδίσει πέντε Οσκαρ στην καριέρα του, για τα «Fiddler on the Roof», «Jaws», το «Star Wars» του 1977, «E.T.» και «Schindler’s List». Το 2016, έλαβε το 44ο Βραβείο Καριέρας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και έγινε ο πρώτος συνθέτης που έλαβε την τιμή.