Buzz

Ο Τζον Γουίλιαμς θα σταματήσει να γράφει μουσική μετά το «Ιντιάνα Τζόουνς 5»

στα 10

Ο σπουδαίος 90χρονος συνθέτης δήλωσε πως είναι έτοιμος να ακολουθήσει τα βήματα του Χάρισον Φορντ και να πάρει σύνταξη μετά το «Ιντιάνα Τζόουνς 5».

Ο Τζον Γουίλιαμς θα σταματήσει να γράφει μουσική μετά το «Ιντιάνα Τζόουνς 5»

Ο Τζον Γουίλιαμς είναι ένας από τους διάσημους και αγαπημένους συνθέτες κινηματογραφική μουσικής. Ο 90χρονος μουσικοσυνθέτης ξεκίνησε να γράφει μουσική για ταινίες το 1958 για την ταινία «Daddy-O» και μέχρι σήμερα η λίστα αυτή μετρά πάνω από 100 ταινίες. Σε όλη αυτή την διάρκεια της καριέρας του έχει κερδίσει 5 Οσκαρ και 52 υποψηφιότητες, με μόνο τον Γουόλτ Ντίσνεϊ να τον ξεπερνά σε αυτές. Αλλά το μουσικό ταξίδι αυτό πρέπει να κάποια στιγμή να φτάσει στο τέλος του.

Μιλώντας στο AP News ο Γουίλιαμς δήλωσε πως το «Ιντιάνα Τζόουνς 5» θα είναι η τελευταία ταινία που θα γράψει μουσική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίζει να γράφει μουσική γενικά. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή δουλεύω στο “Ιντιάνα Τζόουνς 5” όπου ο Χάρισον Φορντ –ο οποίος είναι αρκετά νεότερος από εμένα– νομίζω ότι έχει ανακοινώσει ότι θα είναι η τελευταία του ταινία. Λοιπόν, σκέφτηκα: αν ο Χάρισον μπορεί να το κάνει, τότε ίσως μπορώ και εγώ. Δεν θέλω να με θεωρούν ότι εξαλείφω κατηγορηματικά οποιαδήποτε δραστηριότητα Δεν μπορώ να παίξω τένις, αλλά μου αρέσει να μπορώ να πιστεύω ότι ίσως μια μέρα θα το κάνω.»

Διαβάστε ακόμα: Γιορτάστε τα 90ά γενέθλια του Τζον Γουίλιαμς με μερικά από τα καλύτερα soundtrack που έγραψε ποτέ

John Williams 607

Ο Γουίλιαμς δεν έχει γράψει μουσική μόνο για ταινίες. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ σε συνεργασία με τον τσελίστα Γιο Γιο Μα με τίτλο «A Gathering Of Friends» ενώ σύντομα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το κοντσέρτο για πιάνο για τον βραβευμένο με Grammy πιανίστα Εμάνουελ Αξ.

Πάντως για την ώρα περιμένουμε, πέρα από το «Ιντιάνα Τζόουνς 5», να κυκλοφορήσει και η νέα του συνεργασία με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία ξεκίνησε 1972 έχοντας γράψει μουσική για 30 ταινίες του, για την ημι-αυτοβιογραφική ταινία του «The Fabelmans». Το «The Fabelmans» αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος τον Νοέμβριου ενώ το «Ιντιάνα Τζόουνς 5» είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 30 Ιουνίου 2023.